Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem mojego redmi 1S na AliExpress u Hongkong goldway i o ile na początku wydawało mi się ze jest on oryginalny to teraz już nie wiem. Stało się tak bo niektóre rzeczy są jak u oryginalnego a inne jak u nie oryginalnego. Tak więc:

-dostałem go z chińskim portem, sflashowałem go przez Mi Recovery (posiada je) i wgrałem MIUI Polska (wszystko jest po polsku są bugi i fixy jak w wersjach MIUI Polska) jednakże w ustawieniach pokazuje inna wersje ( pokazane w screenshocie) pomimo tego ze to się zmieniło wszystko inne zostało zmienione  :???: .

-sprawdziałem numer IMEI i SN na stronie http://order.mi.com/service/imei i pokazało mi coś co google przetłumaczyło jako :Informacje, które należy wprowadzić w sieci proso ma rekordy sprzedaży, weryfikują i następnie kwerendę. Cokolwiek to znaczy. Ponadto numer IMEI z telefonu zgadza sie z tym na pudełku a SN już nie.

-Czytałem, że fałszywe redmi 1 miały żółtą naklejkę na lampce LED i mój ma tak w środku.

-Wydajność jest przyzwoita (Real Racing 3 i Modern Combat 4 działało. 20k w Antutu)

Z góry dziękuje za pomoc  :wink: 

post-2678-0-11218000-1402767822_thumb.pn

Opublikowano

Z tego co tu pisali zaawansowani użytkownicy to już możliwość wgrania polskiego MIUI uwiarygadnia oryginalność telefonu, a co do wyświetlanych informacji to które się nie zgadzają.

S/N Serial Number sprawdzałeś ten z telefonu czy z pudełka w połączeniu z IMEI na tej stronce

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...