Glamhoth Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 Witajcie, Jakiś czas temu kupiłem Redmi 4X, niestety na ekranie widoczna jest ciemna kropka. Z początku myślałem, że jest to pojedyńczy martwy pixel, jednak nie jest on całkiem czarny, nie jest kolorowy, zwyczajnie ciemno szary. Mam porównanie do całkiem martwego pixela na monitorze w pracy i do stuckniętego pixela, który pojawił mi się jakiś czas w domu, i który udało się naprawić ciskaniem. Na ten nie działa ani naciskanie (w końcu ciężko przez takie grube szkło) ani te super aplikacje do budzenia pikseli. Do tego zdaje się być większy niż pojedyńczy pixel, pół tej plamki może znajdować się na jednym kolorze, pół na innym. Kiedy plamka jest na jakimś ciemniejszym tle widoczny jest również jaśniejszy okrąg wokół niego. Zastanawiam się czy jest sens oddawania go na reklamację, telefon kupiłem w x-komie. Załączę zdjęcie, jednak nie byłem w stanie zrobić go jakkolwiek lepiej, wygląda na nim na trochę mniejszy niż jest w rzeczywistości.
kamillm Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 19 minut temu, Glamhoth napisał: Zastanawiam się czy jest sens oddawania go na reklamację, telefon kupiłem w x-komie. Pewnie, że tak, niech wymieniają Ci na nowy.
Rekomendowane odpowiedzi