R_ade_K Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Witam, pewnie nie ten dział, ale nie znalazłem lepszego Jako "świeży" posiadacz telefonu Xiaomi mam pytanie. Ktoś wie, dlaczego Xiaomi tak namiętnie wstawia do swoich telefonów baterie Li-ion, a nie nowsze i ponoć lepsze baterie Li-pol? Chyba to nie jest kwestia ceny, bo i takie są w ich flagowcach. Chodzi o rozmiar przy danej pojemności? Edytowane 9 Lipca 2017 przez R_ade_K
0 galakty Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Li-pol są po prostu droższe i posiadają mniej energii upakowanej w danym rozmiarze. Czyli powiedzmy, że nowy telefonik byłby droższy i trzymał nieco krócej na baterii - a nikt tego nie chce. Samsung do S8 władował Li-ion, a widzisz jaka jest cena. Podsumowując - nie zawracaj sobie tym głowy tylko żyj i ciesz się
0 R_ade_K Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Opublikowano 9 Lipca 2017 To chyba nie kwestia ceny. Poza tym nie mówię, że Li-ion są złe, w końcu ponoć do Tesli takie są pakowane To raczej zwykłą ciekawość.
Pytanie
R_ade_K
Witam,
pewnie nie ten dział, ale nie znalazłem lepszego
Jako "świeży" posiadacz telefonu Xiaomi mam pytanie.
Ktoś wie, dlaczego Xiaomi tak namiętnie wstawia do swoich telefonów baterie Li-ion, a nie nowsze i ponoć lepsze baterie Li-pol?
Chyba to nie jest kwestia ceny, bo i takie są w ich flagowcach.
Chodzi o rozmiar przy danej pojemności?
Edytowane przez R_ade_K2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi