Skocz do zawartości

Czy ten rom jest ok i jaki rom polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIEMA :)

Na dole załącznik(ssy)

Nie mogę sprawdzić czy mam odblokowany bootloader bo nie chcą się zainstalować sterowniki z poziomu fastboot.. nie wszystkie sie instaluja.. przeczytałem gdzies ze to przez rom który nadaje sie na smietnik ale nie wiem czy ten mój to właśnie jakiś syf i czy warto go zmienić dlatego zakładam taki post :)

Kupiłem telefon miesiąc temu w RTV I AGD.

1. Czy ten rom który posiadam to jakiś syf?

19650489_1239857869475603_1210077434_o.thumb.png.c68a85f67c241e29830728fb14fcb22a.png

2. Który polecacie do zainstalowania? polska czy xiaomi ?

3a. jak teraz sprawdzić inaczej ten bootloader?

3b. jest jakaś paczka do pobrania z tymi moimi sterownikami które nie chcą sie zainstalować z telefonu?

Opublikowano

Spróbuj włączyć debugowanie USB w opcjach programistycznych i powinno pojsc. (Klikasz 7 razy na wersje MIUI aż pojawi się komunikat że jesteś programista, potem w dodatkowe ustawienia --> opcje programistyczne --> debugowanie USB)
1. Masz ostatni oficjalny global.
2. Moim zdaniem najlepiej zainstalować xiaomi.eu, ale nie najnowszy. Niby ładowanie się wydłuża... Ja się z tego powodu specjalnie cofałem do wersji z kwietnia/maja i działa tak jak powinno.
3. Sprawdź po powyższej poradzie czy zadziala i wtedy sprawdź w adb czy masz zablokowany czy odblokowany bl. Jak zablokowany to odblokuj i instaluj - w razie w pomogę ;)

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...