sansan11 Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Witam. Od około miesiąca posiadam telefon xiaomi redmi 4 . Telefon dzialal bez zarzutów. Parę dni temu gdy telefon mail 3% podłączyłam do ładowarki lecz co parę sekund ładowarka ladowała i rozlaczala. Spróbowałam dwóch innych ładowarek i to samo . Rozłączyłami tel w końcu się całkiem wylądował . Gdy go kolejny raz podłączyłam ( tym razem gdy był wyłączony) czekając długi czas migała powoli tylko dioda . Telefon nie chciał się włączyć . Dałam sobie spokój myśląc, że całkiem padła bateria. Następnego dnia sprobowalam podłączyć jeszcze raz i zaczął normalnie ładować i telefon znów zaczął działać bez problemu. Bateria trzymała ok 36h . Po kolejnym rozładowaniu podłączam telefon i tym razem włączalo się logo xiaomi , wibracja krótka i się wyłączal i tak kilkanaście razy. Zrezygnowałam i za parę godzin znów podłączyłam i ładowało normalnie. Proszę powiedzcie czy też mieliście takie problemy . Może ktoś doradzi co mogę zrobić . Czy trafił mi się wadliwy tel? Czy oddając telefon do Chin na gwarancji mogę zadać zwrot pieniędzy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modrzyk Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Od mniej więcej połowy września zauważyłem znaczny spadek czasu pracy na baterii. Naładowana w nocy. Telefon odłączony o 7, użyty do jednej dwóch rozmów i 5-10 minutowego sprawdzenia wiadomości z gmaila przed 12 informuje o 19% baterii, a przy 12 % wyłącza się! Bateria ładuje się do 97%. Albo odłączenie ładowania przy 97%, po 40 minutach (w tym napisanie posta 5 min) i już baterii jest 82%. Poruszamsię obecnie na ogół po mieście, nie wyjeżdżam. Włączone jest na stałe WiFi i LTE. Analiza aplikacją xiaomi pokazuje np. 5 h pracy na baterii i 4000mAh, ale nawet napisanie krótkiego maila, to koszt 2-3% baterii. Odinstalowałem już prawie wszystko, zostały apki do banków i WhatsUp. Niewiele to dało. Telefon używany od sierpnia tego roku, czyli ma 2 i pół miesiąca. Ma, ktoś z was jakiś pomysł na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardianix Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Witam. Telefon Xiaomi R4P posiadam od 8 miesięcy. Ogólnie z przesiadki z Galaxy s3 jestem bardzo zadowolony. Kierując się wyborem stawiałem głównie na baterie. Jednak od ok 1 miesiąca mam z nią problem bo ciągle statystyki pokazują że telefon jest wybudzony i coś wciąga mi baterie. Nie mam miliona aplikacji i gier. Robiłem już wipa wyłączyłem lokalizację Google, animacje systemowe, wybudzenie dwuklikiem i.t.p. Przejechałem całe ustawienia w poszukiwaniu winowajcy i nic. Na domiar złego pojawił się problem z budzikiem i dialerem. Podczas ustawiania godziny budzenia strasznie się przycina opóźnienia są ok 3 sekundowe. Podobnie jak dźwięk wybierania tonowego w dialerze. Czy tez macie takie problemy i czy wiecie jak je rozwiązać. Dla ścisłości MIUI GLOBAL 8.5 Stabilna 8.5.3.0 (MBEMIED) Coraz bardziej zastanawiam się nad przejściem na miui polska można tam nie ma takich problemów. W załączniku zrzuty z wydajności baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
picok Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Witam 14.06.17r Kupiłem telefon xiaomi redmi 4 pro. Pojawił się problem z ładowaniem telefonu. Telefon ładuje się jedynie po restarcie. Zawisza się przy 100% naładowanie i pokazuje 100% przez długi czas. Dopiero po restarcie telefonu pokazuje faktyczną wartość baterii. Po podłączeniu do PC za pierwszym razem ładuje normalnie, za drugim ładuje ale tego nie pokazuje to znaczy: dioda się nie świeci i nie ma komunikatu o ładowaniu. Jak wchodzę w opcje systemowe to pokazuje iż bateria się ładuje. Po odpięciu kabla od Pc pokazuje komunikat o połączeniu z PC iż jest podłączony. Myślałem że jest to problem systemowy więc zainstalowałem wersję miui 9. Nic to nie pomogło dalej jest tak samo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts