Jump to content

Problem z baterią redmi 4

sansan11

Recommended Posts

Witam. Od około miesiąca posiadam telefon xiaomi redmi 4 . Telefon dzialal bez zarzutów. Parę dni temu gdy telefon  mail 3% podłączyłam do ładowarki lecz co parę sekund ładowarka ladowała i rozlaczala. Spróbowałam dwóch innych ładowarek i to samo . Rozłączyłami tel w końcu się całkiem wylądował . Gdy go kolejny raz podłączyłam ( tym razem gdy był wyłączony) czekając długi czas migała powoli tylko dioda . Telefon nie chciał się włączyć . Dałam sobie spokój myśląc, że całkiem padła bateria. Następnego dnia sprobowalam podłączyć jeszcze raz i zaczął normalnie ładować :) i telefon znów zaczął działać bez problemu. Bateria trzymała ok 36h . Po kolejnym rozładowaniu podłączam telefon i tym razem włączalo się logo xiaomi , wibracja krótka i się wyłączal i tak kilkanaście razy. Zrezygnowałam i za parę godzin znów podłączyłam i ładowało normalnie.

Proszę powiedzcie czy też mieliście takie problemy . Może ktoś doradzi co mogę zrobić . Czy trafił mi się wadliwy tel?

Czy oddając telefon do Chin na gwarancji mogę zadać zwrot pieniędzy ?

• 3 months later...

Od mniej więcej połowy września zauważyłem znaczny spadek czasu pracy na baterii. Naładowana w nocy. Telefon odłączony o 7, użyty do jednej dwóch rozmów i 5-10 minutowego sprawdzenia wiadomości z gmaila przed 12 informuje o 19% baterii, a przy 12 % wyłącza się! Bateria ładuje się do 97%. 

Albo odłączenie ładowania przy 97%, po 40 minutach (w tym napisanie posta 5 min) i już baterii jest 82%.

Poruszamsię obecnie na ogół po mieście, nie wyjeżdżam. Włączone jest na stałe WiFi i LTE.

Analiza aplikacją xiaomi pokazuje np. 5 h pracy na baterii i 4000mAh, ale nawet napisanie krótkiego maila, to koszt 2-3% baterii.

Odinstalowałem już prawie wszystko, zostały apki do banków i WhatsUp. Niewiele to dało.

Telefon używany od sierpnia tego roku, czyli ma 2 i pół miesiąca.

Ma, ktoś z was jakiś pomysł na to?

Witam. Telefon Xiaomi R4P posiadam od 8 miesięcy. Ogólnie z przesiadki z Galaxy s3 jestem bardzo zadowolony. Kierując się wyborem stawiałem głównie na baterie. Jednak od ok 1 miesiąca mam z nią problem bo ciągle statystyki pokazują że telefon jest wybudzony i coś wciąga mi baterie. Nie mam miliona aplikacji i gier. Robiłem już wipa wyłączyłem lokalizację Google, animacje systemowe, wybudzenie dwuklikiem i.t.p. Przejechałem całe ustawienia w poszukiwaniu winowajcy i nic. Na domiar złego pojawił się problem z budzikiem i dialerem. Podczas ustawiania godziny budzenia strasznie się przycina opóźnienia są ok 3 sekundowe. Podobnie jak dźwięk wybierania tonowego w dialerze. Czy tez macie takie problemy i czy wiecie jak je rozwiązać. Dla ścisłości MIUI GLOBAL 8.5 Stabilna 8.5.3.0 (MBEMIED) Coraz bardziej zastanawiam się nad przejściem na miui polska można tam nie ma takich problemów. W załączniku zrzuty z wydajności baterii. 

Screenshot_2017-10-08-08-40-53-302_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-10-08-08-40-43-428_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-10-08-08-40-36-795_com.miui.securitycenter.png

Witam
14.06.17r Kupiłem telefon xiaomi redmi 4 pro. Pojawił się problem z ładowaniem telefonu. Telefon ładuje się jedynie po restarcie. Zawisza się przy 100% naładowanie i pokazuje 100% przez długi czas. Dopiero po restarcie telefonu pokazuje faktyczną wartość baterii. Po podłączeniu do PC za pierwszym razem ładuje normalnie, za drugim ładuje ale tego nie pokazuje to znaczy: dioda się nie świeci i nie ma komunikatu o ładowaniu. Jak wchodzę w opcje systemowe to pokazuje iż bateria się ładuje. Po odpięciu kabla od Pc pokazuje komunikat o połączeniu z PC iż jest podłączony.   Myślałem że jest to problem systemowy więc zainstalowałem wersję miui 9. Nic to nie pomogło dalej jest tak samo.

Screenshot_2017-09-30-20-04-06-137_com.android.settings.png

• Like 1

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...