wchpikus Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 witam,znowu ja. drugi telefon,redrice.czy to w romach nazywa sie redmi? Ktory wybrac rom dla niego? model hm1w android 4.2.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Redmi/Red Rice/Hongmi to jest to samo tylko rozni sie 1/1S/NOTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 4, 2014 Author Share Posted June 4, 2014 MIUIPolska_HM2013023_JHBCNBD15.0_jb-4.2 czyli ten? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 4, 2014 Author Share Posted June 4, 2014 (edited) Klops Wywarła się klawiatura google.. Nie można pisać na hg,SMS...LOL Jak to naprawic? Edited June 4, 2014 by wchpikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 wyczysc dane aplikacji klawiatura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 4, 2014 Author Share Posted June 4, 2014 Rocowery po chińsku.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 to trzeba zflaszowac TWRP.http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi-red-rice/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 4, 2014 Author Share Posted June 4, 2014 wyczysc dane aplikacji klawiatura. Gdzie to wyczyścić?wyczysc dane aplikacji klawiatura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Ustawienia/aplikacje/klawiatura google. MIUI_V5/N5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 4, 2014 Author Share Posted June 4, 2014 Przelaczylem język na polski i się wywalil...restartu. Setings/apas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Nie rozumiem o co Ci chodzi... Wyżej napisałem gdzie wyczyścić dane aplikacji... MIUI_V5/N5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 4, 2014 Author Share Posted June 4, 2014 (edited) Zresetowalem wszystkie aplikacje,chyba pomoglo. Pytanie drugie. Gdzie będzie widoczna karta SD? W exploratorze nie widzę sd..jakiś szczególny katalog? Miałem angielski,zmienilem jezyk na polski i crash.. Po restarcie działa,na razie działa.sorry pisanie z telefonu to porazka, pisze z kompa, bedzie bardziej wyraznie i czytelnie. zrobilem update, wywalila sie klawiatura google, po wyczyszczeniu aplikacji wstal. Es explorer juz widzi karte, wiec nie ma pytania. Czy red ma tez dwa systemy jak mi3? chyba tak, jesli nie trzeba nic robic procz sciagniecia romu.. Potestuje i zobaczymy. Edited June 4, 2014 by wchpikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Nie, nie ma 2 systemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Redmi 1 ma 1 system, redmi 1s ma 2 systemy. Czyli masz 1 system. MIUI_V5/N5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 4, 2014 Author Share Posted June 4, 2014 i dalo sie tak upgrade latwo zrobic? Wyglada na orginal, potestujemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 (edited) Redmi 1 ma 1 system, redmi 1s ma 2 systemy. Czyli masz 1 system. MIUI_V5/N5 Zgłupiałem już... Cytat z instrukcji http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi: "W normalnym cyklu wydawniczym (co piątek) i przeprowadzając aktualizacje regularnie mamy zawsze w telefonie 2 wersje systemu: najnowszą i starszą o jeden tydzień. Ponadto istnieje możliwość przejścia na starszą wersję (w tym celu korzystamy już z recovery). Xiaomi Redmi 1S i Note posiadają tylko jeden system." To w końcu dwa czy jeden? Edited June 4, 2014 by Ramirez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Może się myle. @Acid redmi 1s ile ma systemów? MIUI_V5/N5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus70 Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 @up Jeden Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 ok, nie dzialaja motywy i dzwonki, wchodze do motywy, i mam komunikat "nie mozna polaczyc z siecia" a wifi jest. tak samo z dzwonkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablitto83 Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Masz chinskie recovery, wiec jakis dziwny rom tam siedzi od chinczyka. temat walkowany w kolko. Wgraj polski rom, z apki update lub recovery, jak nie da rady z chinskiego recovery to miflash do wersji stable, wowczas zrob dla pewnosci full wipe z danymi, wgraj polski rom, i powinno dzialac bez wiekszych zaciec. Hmm, ty masz redrice na mtk? tu chyba nie ma mi flash, ale moze mobile uncle pomoze.. ja mam hm 1s, i tez pojawiaja sie zgrzyty na polskim romie Tap tap from MI2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 Masz chinskie recovery, wiec jakis dziwny rom tam siedzi od chinczyka. temat walkowany w kolko. Wgraj polski rom, z apki update lub recovery, jak nie da rady z chinskiego recovery to miflash do wersji stable, wowczas zrob dla pewnosci full wipe z danymi, wgraj polski rom, i powinno dzialac bez wiekszych zaciec. Hmm, ty masz redrice na mtk? tu chyba nie ma mi flash, ale moze mobile uncle pomoze.. ja mam hm 1s, i tez pojawiaja sie zgrzyty na polskim romie Tap tap from MI2 Wgralem z update, pobrany jak w lniku powyzej, wskazujac pobrany plik. To wgralem rom czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablitto83 Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 jak poszlo z aplikacji update, i widziales postep instalacji, to tak. Z doświadczenia na mi2s wiem, ze czasem warto przy zmianie romu zrobic wipe cash Tap tap from MI2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 (edited) A jak poprosze o wskazówki. Czy motywy za działają? Edited June 5, 2014 by wchpikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Po ostatniej aktualizacji jest jakiś bug z motywami Xiaomi red rice Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 6, 2014 Author Share Posted June 6, 2014 (edited) a widzisz, wiec nie tylko ja tak mam:) A co to za aplikacja mobileunkle? Jakas informacyjna, ale czy az tak potrzebna ze jest na stale? Karty sd nadal nie widzi, na gorze mam ikone ze jest karta, ale nie moge do niej wejsc, przez usb komputer tez widzi tylko urzadzenie usb jako jeded nosnik. czy to tez bug? Edited June 6, 2014 by wchpikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablitto83 Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Wipe cash jest w recowery. Cztalem gdzies, ze niektore rr - posiadajace czytnik kart sd od samsubga, nie czytaja kart sd samsunga. Nie wiem jak sprawdzic jaki ma sie czytnik, sprawdzałem wiele apek, zadna nie podala mi tej informacji. Tap tap from MI2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Nie czytnik tylko pamięć wewnętrzną. Mobileuncle, engineer mtk, hardware i memory Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 6, 2014 Author Share Posted June 6, 2014 Ok ale co z ta karta? Faktycznie jak jest widziana przez słuchawke,jako pamięć wewnetrzna? Komp powinien wykryć dwa napędy,dyski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 W nowym ROMie jak nic nie przestawisz to jest jako jedno urządzenie multimedialne z dwoma pamięciami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 6, 2014 Author Share Posted June 6, 2014 no ok, ale gdzie jest ta karta? Mam po usb tak: Wiec gdzie ta karta? no ok, ale gdzie jest ta karta? Mam po usb tak: Wiec gdzie ta karta? ok, pomieszalem troche i sie pojawila...lol, Albo styki, albo cos, nie wiem..juz jest widoczna. Troche duzo problemow na starcie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 19, 2014 Author Share Posted June 19, 2014 Witam I jak z tymi motywami, beda dzialac w nastepnej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Już działają, przecież 13 czerwca wyszła poprawka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 nawet można samemu to naprawić jest to wytłumaczone w temacie o motywach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Tak, ale przy okazji ROM z 13 czerwca naprawia dostęp do narzędzi MTK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts