Radek86 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Witam, Na Redmi 4 Pro (xiaomi.eu 7.4.20) mam problem z instalacją niektórych aplikacji z Google Play. Mam tak w przypadku Messengera i aplikacji Facebook ale z kolei YouTube i Messenger Lite zainstalowałem bez problemu. Po kliknięciu "zainstaluj" wyskakuje błąd "aplikacja sklep Google Play przestała działać" Kolejna sprawa to nie mogę zrobić zrzutu ekranu, pokazuje się " nie udało się zapisać zrzutu. Nośnik może być w użyciu" W twrp zrobiłem wipe dalvik/cache, cache, data, pamięć wewnętrzna i to nic nie pomogło, aplikacji nie mogę zainstalować i zrzut ekranu nie działa. Wcześniej miałem globala ale tam nic nie instalowałem ale wydaje mi się, że był też ten problem ze sklepem. Mam tą samą wersje romu na mi4c i tam nie mam tych problemów. Prosiłbym o jakąś radę co mogę z tym wszystkim zrobić.
SperQu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 (*) Uwaga! dla osób, które często po świeżym zainstalowaniu, lub aktualizacji systemu miuipolska/xiaomi.eu mają błędy np. z aplikacją aparat w smartfonie oto rozwiązanie problemu (Naprawa ustawień SELinux): Wchodzimy w TWRP (Recovery): dostaniesz się już tam z poziomu systemu w smartfonie wchodzisz do folderu: Narzędzia -> Aktualizacje -> klikasz w trzy pionowe kropkiw prawym górnym rogu -> Uruchom w recovery] następnie wybieramy uruchom ponownie. Gdy już smartfon uruchomi się w TWRP w głównym jego menu wchodzisz w opcję:Zaawansowane -> Uprawnienia -> Przesuń, aby naprawić - przesuwasz trzy niebieskie strzałki w prawo, na końcu wchodzisz w opcję Restart i wybierasz System co zrestartuje cię do systemu Miui8 Spróbuj może to.
Radek86 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Tyle problemów a okazało się to takie proste, wszystko działa. Dziękuję za pomoc. Teraz widzę, że to z poradnika wrzuciłeś. Przyznam się, że kiedyś to czytałem ale mi uciekło. Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Radek86
mrosi Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi