Skocz do zawartości

Problem z Google Play i zrzutem ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na Redmi 4 Pro (xiaomi.eu 7.4.20) mam problem z instalacją niektórych aplikacji z Google Play. Mam tak w przypadku Messengera i aplikacji Facebook ale z kolei YouTube i Messenger Lite zainstalowałem bez problemu. Po kliknięciu "zainstaluj" wyskakuje błąd "aplikacja sklep Google Play przestała działać"

Kolejna sprawa to nie mogę zrobić zrzutu ekranu, pokazuje się " nie udało się zapisać zrzutu. Nośnik może być w użyciu"

W twrp zrobiłem wipe dalvik/cache, cache, data, pamięć wewnętrzna i to nic nie pomogło, aplikacji nie mogę zainstalować i zrzut ekranu nie działa. Wcześniej miałem globala ale tam nic nie instalowałem ale wydaje mi się, że był też ten problem ze sklepem. Mam tą samą wersje romu na mi4c i tam nie mam tych problemów.

Prosiłbym o jakąś radę co mogę z tym wszystkim zrobić.

Opublikowano

(*) Uwaga! dla osób, które często po świeżym zainstalowaniu, lub aktualizacji systemu miuipolska/xiaomi.eu mają błędy np. z aplikacją aparat w smartfonie oto rozwiązanie problemu (Naprawa ustawień SELinux):

Wchodzimy w TWRP (Recovery): dostaniesz się już tam z poziomu systemu w smartfonie wchodzisz do folderu: Narzędzia -> Aktualizacje -> klikasz w trzy pionowe kropkiw prawym górnym rogu -> Uruchom w recovery] następnie wybieramy uruchom ponownie. Gdy już smartfon uruchomi się w TWRP w głównym jego menu wchodzisz w opcję:Zaawansowane -> Uprawnienia -> Przesuń, aby naprawić - przesuwasz trzy niebieskie strzałki w prawo, na końcu wchodzisz w opcję Restart i wybierasz System co zrestartuje cię do systemu Miui8

Spróbuj może to.

Opublikowano (edytowane)

Tyle problemów a okazało się to takie proste, wszystko działa. Dziękuję za pomoc.

Teraz widzę, że to z poradnika wrzuciłeś. Przyznam się, że kiedyś to czytałem ale mi uciekło. 8-)

Edytowane przez Radek86
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...