grzybiarz91 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Cześć. Mam problem z Mi 5S Plus, Miui 7.6.8 i Android 7.0. Mniej więcej tydzień temu skorzystałem z szyfrowania telefonu, wszystko poszło bez problemu. Dzisiaj chciałem wgrać nową wersję softu, po wejściu do TWRP prosi o podanie wzoru żeby odszyfrować pamięc i tu zonk - standardowy wzór z jakiego wszędzie korzystam nie działa. Gorzej, że po restarcie telefony wyskakuje okienko "Aby uruchomić Androida, narysuj wzór", ale jednocześnie sypie FC, że proces com.android.system.ui przestał działać, przez co chyba nie da się narysować wzoru, bo przejechanie palcem go nie rysuje. Ktoś jest w stanie jakoś pomóc, miał podobny przypadek? Już sam fakt, że w recovery podaje, że zły wzór mnie niepokoi, a to że nie mogę się zalogować do telefonu to już w ogóle :/ Edit. zaktualizowałem TWRP do najnowszej wersji i zadziałał wzór odblokowania, połowa sukcesu, do systemu jednak nadal nie mogę się dostać. Czy coś z poziomu TWRP da się zrobić aby odszyfrować pamięć? Edytowane 16 Czerwca 2017 przez grzybiarz91
grzybiarz91 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 Wgrałem przez OTG 7.6.16 i nie było już FC i odblokowałem, oby to był jednorazowy przypadek. Wątek do zamknięcia.
mrosi Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi