Skocz do zawartości

Wersja z LTE, MIUI Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

2 szybkie pytania:

1) Czym się kierować przy zakupie na allegro jeśli chcę zakupić wersję z lte na polskim zasięgu? Czy sam napis "wersja global" wystarcza, czy wszystkie redmi 4 prime będą działały z polskim pasmem?

2) Czy telefon ten aktualizuje się do MIUI polska tak jak starsze wersje? Tj. full wipe, .zip do pamieci i wybrać opcję z poziomu vol up+power? Czy tutaj to trochę więcej zabawy?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
12 minut temu, Tek napisał:

Czy sam napis "wersja global" wystarcza, czy wszystkie redmi 4 prime będą działały z polskim pasmem?

Nie, żaden nie ma LTE 800 (b20). "wersja global" oznacza w tym przypadku tylko że ma wgrany rom global. Jedynie Redmi 4x występuje w wersji global z LTE 800, ale musi to być wyraźnie zaznaczone, bo są wersje bez, tylko z wgranym romem global (wersja global to pudełko z angielskimi, a nie chińskimi napisami, znaczkiem CE i ładowarka europejska, a nie chińska + przejściówka).

2) Jak się pobawisz, odblokujesz bootloader, wgrasz twrp to potem aktualizuje się jak starsze wersje które nie miały blokowanego bl.

Opublikowano

Czyli kupując Redmi 4 Prime muszę liczyć się z tym, że nie będą miał LTE? Czyli najszybszy transfer sieci w tym modelu, w Polsce, to 3G? Dobrze rozumiem?

Opublikowano

Będziesz mi LTE ale oprócz bandu 800 MHz czyli na wsiach możesz mieć tylko 3g.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
11 minut temu, Tek napisał:

Czyli kupując Redmi 4 Prime muszę liczyć się z tym, że nie będą miał LTE?

Tylko w niektórych przypadkach, tam gdzie twój operator daje LTE tylko w paśmie b20, którego ten telefon nie ma. Na razie raczej pomijalny problem. 

11 minut temu, rutqov napisał:

czyli na wsiach możesz mieć tylko 3g.

No w takiej wsi jak Warszawa może miejscami nie mieć LTE, np w Orange, lub Playu. Trudno takie miejsca znaleźć, ale są.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...