Jaroo Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Hej, Miał ktoś z was już taki problem, że Pistony v2 nie działały z jakimś telefonem? Właśnie dostałem nowe słuchawki i działają ze wszystkim czego próbowałem - 2 komputery i Iphone 5 ale nie działają z LG G2 Mini, do którego je kupiłem. Wszystkie inne słuchawki jakie mam z nim działają bez problemu... Według wszelkich oznak to oryginalne Pistony - porównywałem z kilkoma wątkami o podróbach i zdjęciami. Jakieś pomysły czy da się z tym coś zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woofe2r Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Na LG G2 D802 działają bez problemu, łącznie z guzikami. Masz stockowy rom? Może nie dopchnąłeś ich do końca w gniazdo, u mnie trzeba zrobić to dość mocno bo ciężko wchodzą. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaroo Posted June 3, 2014 Author Share Posted June 3, 2014 Rom jest stockowy. Wpychałem mocno i nawet próbowałem dociskać na różne strony... Bardzo to dziwne. Sprawdziłem jeszcze w Nexusie 4 i działają bez problemu. Na oko ich jack wygląda tak samo jak w innych słuchawkach ale widać musi być jakieś minimalne niedopasowanie zarówno w gnieździe jak i w jacku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Inny standard, nie będą działać. MIUI_V5/N5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaroo Posted June 3, 2014 Author Share Posted June 3, 2014 Dzięki za info, choć nie rozumiem tego. Jack wygląda dokładnie tak samo jak w Applowych earpodach a one działają w LG G2 Mini bez zarzutu. Może coś w elektronice. Póki co robię odsłuch na Iphonie i muszę przyznać, że pistony grają nawet ładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Zobacz czy działają z wciśniętym przyciskiem play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woofe2r Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Dziwna sprawa, skoro mi działają z LG G2 to czemu miałyby nie działać z LG G2 mini??? Przecież to bardzo podobne urządzenia. Jaki standard Lalo miałeś na myśli? Zresztą kupiłem już od Ciebie 2 pary tych słuchawek i nie ma z nimi najmniejszego problemu:) Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Może kwestia romu? Mi nie działały na neo V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaroo Posted June 3, 2014 Author Share Posted June 3, 2014 Chyba pozostanie się pogodzić z tym, że nie działają z G2 Mini. Jak wciskam play to dźwięk idzie z głośnika w telefonie. Rom jest stockowy i do tej pory wszystkie słuchawki/kable z nim działały (podłączałem Applowe earpody, Bose nauszne i kabel do podłączenia do wzmacniacza). Jak już pisałem Pistony też działają ze wszystkim czego do tej pory próbowałem - nawet z Nexusem 4, który też jest robiony przez LG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 @Jaroo Inny standard jacka. To ze działają z G2 czy N4 czy N5 o niczym nie świadczy. G2 mini to budzetowka a nie flagowiec i ma zamontowanego Jacka takiego jak w zte. Zamykam. MIUI_V5/N5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts