Skocz do zawartości

Redmi 2 2GB problem z systemem i zasiegiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po kilkudniowym studiowaniu forum tego jak i europejskiego zdecydowalem sie napisac nowy temat, poniewaz albo nie rozumiem innych tlumaczen albo u mnie jest "cos nietak"... Mianowicie, telefon mojej zony mial trafic do tesciowej. Kupiony byl z xiaomiforsale i na samym poczatku wgralem miui polska (przez calt czas uzytkowania) telefon swirowal tzn raz po tygodnii, raz po dwoch musialem go aktualizowac bo sam zmienialy sie ustawienia mikrofonu (zaczynalo byc ledwo slychac co ja sie mowi i co slyszy), zrobiona aktualizacja i znow na jakis czas spokoj. Teraz zonie kupilem redmi 4x a redmi 2 przywrocilem do ustawien fabrycznych no i wlasnie... Tu zaczal sie problem. Telefon nie wstal, ponad 2h wisil na logu "mi" i nic wiecej. Zresetowalem, wlaczylem fastboota, zrobilem mi flashem, nowy system - telefon wstal, niby wszystko dziala - procz jednej rzeczy - brak sygnalu. Karte niby widzi, ale nie znajduje numeru telefonu i nie widzi sieci, nawet nie moge przelaczac miedzy (2g, 3g, lte). Nie mozna takze zainstalowac miui polska. Idac za poradnikami sciagalem juz developer, stable, nawet chinski rom a komunikaty te same przy instalacji cos (error applying system) i i jeszcze jeden (zalezy czy robie przez aplikacje aktualizacje czy przez recovery). Moze ktos pomoc? Mi rece opadly.. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, robercuss napisał:

Zresetowalem, wlaczylem fastboota, zrobilem mi flashem, nowy system - telefon wstal, niby wszystko dziala - procz jednej rzeczy - brak sygnalu.

Jaką masz wersję i czy dory rom wgrałeś? Wiesz że jest kilka wersji i jak wgrasz np rom od 811 do 813 to właśnie są problemy z kartami, zasięgiem itd. Możliwe też że dokończył żywota, jak to 813, bo w tych podobno bardzo często pamięć pada. Dodatkowo inne nowsze twrp jest wymagane dla romów z Androidem 5.1, dlatego prawdopodobnie nie możesz zainstalować romu eu.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
1 godzinę temu, robercuss napisał:

Mi rece opadly.. 

Mnie ręce opadają na widok ludzi, którzy mając wątek kilka pozycji niżej, zakładają własny, zamiast dopisać pytanie. Bo nawet nie trzeba już wysilać mózgu i korzystać z wyszukiwarki...

Kosz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...