Kamil33 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Cześć nie wiem czy to właściwy dział, będę wdzięczny jeśli przeniesiecie jak coś temat W każdym razie zastanawiam się jak to jest z kodem źródłowym MIUI, no, bo nie do końca to rozumiem (googlałem jak coś) Od razu powiem że w samym kompilowaniu ROMów i innych takich jestem trochę świeży, ale o programowaniu pojęcie mam spore No więc zastanawiałem się ostatnio jak to jest z kodem źródłowym MIUI? Xiaomi.EU wydaje swoje ROMy które mają wiele tłumaczeń, ale skąd taka ekipa xiaomi.eu ma kod źródłowy MIUI? Jak tak googlam to nigdzie nie znalazłem No i chyba Xiaomi (poprawcie mnie jeśli się mylę) wydaje jeszcze swoje ROMy, te "global", jak to w ogóle jest że Xiaomi.EU modyfikuje MIUI i wydaje aktualizacje, a chińczycy (chyba) wydają swoje? A może jednak coś przegapiłem i sam kod źródłowy MIUI gdzieś mogę znaleźć?
ZduneX25 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Nie ma kodu, jest jedynie kilka starych wrzutek dla kerneli. Co do robienia Romów to xiaomi udostępnia patchrom, narzędzie, które jednak z programowaniem ma mało wspólnego.
mrosi Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi