Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Pierwszy raz zignorowałem. Ale dziś to się powtórzyło. Po prostu: sięgam po telefon, który (włączony oczywiście) położyłem na stole X minut wcześniej - a on całkiem wyłączony! Bateria nie jest rozładowana. Tel. daje się normalnie włączyć i działa dalej normalnie.

Oba przypadki wystąpiły na ROM-ie 4.5.23.

Czy ktoś wie, co to może być? Na ten moment nie mam pojęcia, co może być czynnikiem wywołującym wyłączenie się tel.

Sytuacja jest niefajna – dodzwonienie się do mnie jest niemożliwe, a ja o tym nic nie wiem.

Mam nadzieję, że budzik zadzwoniłby pomimo takie wyłączenia (tego nie wiem).

P.S. Kiedyś miałem podobny problem na Xperii NeoV z MIUI, ale tam telefon się restartował, a nie wyłączał. Ponieważ był kod PIN, efekt był podobny - nie można się było do mnie dodzwonić. Kilka bardzo przykrych sytuacji z tego wynikło.

Edytowane przez latet
Opublikowano

a mi ani razu... ale za to ostatnio swiftkey zaczyna sie wieszac ;/ czasami wyskoczy ze nie moze zapisac dynamicznego modelu cos tam cos... jakies problemy z dostepem do pamieci? Pamiec wewnetrzna jest wgl trimowana?

Opublikowano

Mnie odpukac, ani razu samoczynnie się wyłączył. Ale z tego co można zaobserwować, to dzieje się to chyba na nowszych ROMach. Ja siedzę na 4.1.24 i jest spoko. A teraz nawet mam wrzucony MiCore 010m i tutaj też pełen spokój.

TapTap from Mi2s

Opublikowano

Zobacz czy nie wyłącza ci się przy stuknięciu (np podczas odkładania na twardą powierzchnię).

Może masz luz lub zanieczyszczone styki w baterii.

U mnie również nigdy się nie zdarzyło wyłączenie całkowite telefonu.

Opublikowano (edytowane)

Luz to na pewno nie, bateria siedzi tak mocno, że potrzeba sporej siły, aby ją wyjąć. Ale porobię testy wstrząsowo-stukowe, sprawdzę tę hipotezę.

----

Kurcze, miałeś rację. Udało mi się całkiem lekkim stuknięciem spowodować wyłączenie się tel!

Potem jednak wiele podobnych stuknięć tego nie spowodowało.

Czyli zapewne winne wyłączaniu są wstrząsy, ale potrzeba specyficznego kąta uderzenia, statystycznie dość chyba rzadko występującego.

Edytowane przez latet
Opublikowano

Kurcze, miałeś rację. Udało mi się całkiem lekkim stuknięciem spowodować wyłączenie się tel!

Czyli zapewne winne wyłączaniu są wstrząsy, ale potrzeba specyficznego kąta uderzenia, statystycznie dość chyba rzadko występującego.

Jak wspomniał rozmówca wyżej - wyjmij baterię, wyczyść styki i sprawdź, czy problem został usunięty :).

Jeśli nie, to masz większy kłopot...

Opublikowano

W zdecydowanej większości przypadków winne jest zanieczyszczenie lub zbyt słaby docisk baterii. Jeśli czyszczenie nie pomoże (możesz w ostateczności nawet delikatnie oskrobać styki w baterii i telefonie) spróbuj podłożyć kawałek papieru lub czegoś innego tak aby baterię mocniej dociskało( czyli przy dolnej krawędzi baterii).

Jeśli dopiero podkładanie będzie pomagać to znaczy że z jakiegoś powodu prawdopodobnie zgniotło ci trochę baterię i będziesz musiał ją wymienić lub w dalszym ciągu podkładać :)

Opublikowano (edytowane)

Tez mam podobny problem tylko ze mi sie resetuje. Jak wykmuje tel z kieszeni to mam ekran gdzie musze podac pin. Dzieje sie to coraz czesciej. Dzis chyba ze trzy razy tak mialem. Tez kilkakrotnie wylaczyl mi sie gdy byl w kieszeni. Wersja miui 4.3.7

Edytowane przez zgred83
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...