Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym, by ktoś potwierdził że nie da się w tym modelu przenosić zainstalowanych apk na kartę SD oraz że nie da się sformatować karty SD jako nośnik wewnętrzny.

Szukałem na innych forach oraz tutaj, lecz nie ma jednoznacznych odpowiedzi.

pozdrawiam

Opublikowano

przenosic wieksze pliki możesz link2sd albo innymi tego typu aplikacjami formatowac karte mozna normalnie zdaje w opcjach po odlaczeniu. ew mozesz sie pobawic wlaczeniem i skonfigurowaniem pamieci wspokdzielnej ale nie wiem czy to na miui zadziala

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Właśnie z przenoszeniem plików nie ma problemu, ja jednak chciałbym pójść w kierunku tej pamięci współdzielnej. Jednak nie znalazłem nigdzie w tel takiej opcji.

Opublikowano

nie ma takiej opcji bazowo w miui i nie tylko zreszta, nie wiem czy nawet jak to wlaczysz to zadziala prawidlowo.

Szukaj po googlu infornacji "adaptive storage". Ja jednak mysle, ze uzywanie do tego aplikacji daje wieksza kontrole, wiec polecam zostac przy aplikacjach typu link2sd

63649329bc29fd4474d59c62e9301875.jpgfcd065b8c294d1936ee1d38a95822c0a.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niech mnie ktoś poprawi, ale Link2SD tylko po roocie działa.

Z tego co czytałem adaptive storage nie działa domyślnie w MIUI. Z rootem możliwe, że można wymusić.

Opublikowano
5 minut temu, kamillm napisał:

Musi mieć dostęp do root, inaczej nie przeniesie aplikacji

Z tego co kojarzę + z samej nazwy programu, powinien on potrafić coś co się nazywa linki/łącza. Jest to taki skrót, gdzie jeśli aplikacja próbuje się odwołać do jednego miejsca, jest po prostu odsyłana w inne (np. na karcie SD), więc nie chodzi wyłącznie o przenoszenie. Ale nie próbowałem, pewnie też wymaga root.

Opublikowano
Przed chwilą, Avalanc napisał:

Ale nie próbowałem, pewnie też wymaga root.

Pare lat temu koszytalem z link2SD i zawsze wymagał ode mnie roota. Dzialanie aplikacje to nic innego jak przeniesienie danych aplikacji i podlinkowanie w samym programie do miejsca na karcie SD, stad zapewne nazwa.

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...