Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.
Po moim kochanym telefonie przejechał samochód możliwe że dwa razy:mellow: szczęście w nie szczęściu spadł na kamienie ekranem w duł.
Uszkodzony został digitizer i lcd Zdjęcie .
Telefon niby działa ponieważ zaraz po znalezieniu dzwoniłem na niego był sygnał a telefon wibrował i dzwonił,dioda powiadomień też działała ale po podłączeniu pod ładowarkę nie świeci się telefon jest lekko ciepły tak jak zawsze przy ładowaniu.
Teraz pytanie jak sprawdzić czy telefon faktycznie działa.?
Jeśli tak to czy wymieniać sam całość lcd, digitizer  czy oddać do jakiegoś serwisu i wybulić  300zł z czego całoś kosztuje max.170zł.

DSC_0003[1].JPG

DSC_0004[1].JPG

DSC_0005[2].JPG

DSC_0006[1](1).JPG

DSC_0006[1].JPG

Edytowane przez MrPaluszek
Opublikowano (edytowane)

Ok ale mówisz o LCD + digitizer + ramka  a ja tylko LCD + digitizer .
Dlatego pytam czy wymiana będzie trudna biorąc pod uwagę  domowe warunki.
A ta strona to pierwsza lepsza jaką wyszukałeś czy polecił być ją na zakup?

Edytowane przez MrPaluszek
Opublikowano

Polecam strone. Czesci nie zawsze sa oryginalne, ale masz w opisie zawsze czy to zamiennik, czy oryginal chociaz do xiaomi ciezko onoryginaly.

Jesli naprawde przejechales po kruchym mi5 autem, to lepiej wez z ramka od razu ekran a wczesniej go rozbierz i sprawdz czy bateria nie jest uszkodzona.

Wymiana samego ekranu bez ramki owszem jest troche trudniejsza i pytanie czy tasma montazowa bedzie na tyle dobra, ze to po jakims czasie nie odpadnie. Do obu ew. napraw bedziesz potrzebowal suszarki albo nagrzewnicy dla wprawy pogladaj sobie Zacka na kanale jerryrigevrythink

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...