dlugi64 Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Pytanie jest następujące: w której części telefonu jest umieszczony moduł GPS? Samo pytanie podyktowane jest następującą sytuacją: jadąc sobie rowerem włączyłem apkę Runtastic. Sam telefon miałem zapakowany do sakwy na ramę. Niestety nie do końca mi zbierała pozycję. Bywało że zbierała ale w 90% czasu dopiero po wyciągnięciu z sakwy zbierała pozycję.Okienko w sakwie ma 12 x 8 cm a sam telefon ma 14 x 7 cm. Czyli samo okienko jest o 2 cm krótsze od telefonu (szerokość jest OK). Stąd moje pytanie: gdzie jest ten moduł GPS? Tak zdarzyło mi się dopiero dzisiaj bo jak jechałem tydzień temu nie było takiego problemu - może poprzednio miałem jakoś inaczej ułożony telefon. Sam nie wiem. Czy może mi ktoś coś doradzić? Z góry dziękuję!!
Zexon72 Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Bardziej interesuje Cię nie samo położenie modułu GPS (jest on na płycie głównej pod ekranem z blachy) tylko to, gdzie jest antena. Górna krawędź telefonu (ok 2 cm) z tyłu powinna być odkryta i nie powinno być problemów.
dlugi64 Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Opublikowano 29 Maja 2017 dziękuję bardzo za odp. ale jak rozumiem telefon może leżeć plecami do dołu czy koniecznie plecami do góry?
Zexon72 Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) 3 godziny temu, dlugi64 napisał: telefon może leżeć plecami do dołu czy koniecznie plecami do góry? To aż tak dużego znacznia nie ma. Jeśli zależy Ci na dokładnym GPSie to poleca odblokować bootloader, wgrać miuipolska/xiaomi.eu, zrobić roota i ustawić serwer czasu NTP na polski - dokładność wzorowa Edytowane 29 Maja 2017 przez Zexon72
mrosi Opublikowano 31 Maja 2017 Opublikowano 31 Maja 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi