Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jest następujące: w której części telefonu jest umieszczony moduł GPS?

Samo pytanie podyktowane jest następującą sytuacją: jadąc sobie rowerem włączyłem apkę Runtastic. Sam telefon miałem zapakowany do sakwy na ramę. Niestety nie do końca mi zbierała pozycję. Bywało że zbierała ale w 90% czasu dopiero po wyciągnięciu z sakwy zbierała pozycję.Okienko w sakwie ma 12 x 8 cm a sam telefon ma 14 x 7 cm. Czyli samo okienko jest o 2 cm krótsze od telefonu (szerokość jest OK). Stąd moje pytanie: gdzie jest ten moduł GPS? Tak zdarzyło mi się dopiero dzisiaj bo jak jechałem tydzień temu nie było takiego problemu - może poprzednio miałem jakoś inaczej ułożony telefon. Sam nie wiem.

Czy może mi ktoś coś doradzić? Z góry dziękuję!!

• mrosi zmienił(a) tytuł na Gdzie jest moduł GPS w Redmi 4x?
  • mrosi odblokował(a) ten temat
Opublikowano

Bardziej interesuje Cię nie samo położenie modułu GPS (jest on na płycie głównej pod ekranem z blachy) tylko to, gdzie jest antena. 

Górna krawędź telefonu (ok 2 cm) z tyłu powinna być odkryta i nie powinno być problemów. 

Opublikowano

dziękuję bardzo za odp. ale jak rozumiem telefon może leżeć plecami do dołu czy koniecznie plecami do góry?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dlugi64 napisał:

telefon może leżeć plecami do dołu czy koniecznie plecami do góry?

To aż tak dużego znacznia nie ma. Jeśli zależy Ci na dokładnym GPSie to poleca odblokować bootloader, wgrać miuipolska/xiaomi.eu, zrobić roota i ustawić serwer czasu NTP na polski - dokładność wzorowa :-)

Edytowane przez Zexon72
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...