Elninoncfc Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 Witam przejdę od razu do rzeczy. Mój Xiaomi Redmi 3s miałwgrany dev room oficjalny następnie zdjęta blokada bootloadera i finalnie wgrywane twrp z tego linku. Telefon po zrobieniu proponowanego rebootu wisi na logo i nic nie robi. Po przytrzymaniu power i szybkim przytrzymaniu vol- o power włącza sie fastboot z którego mogę zresetować telefon ( ale wisi cały czas na logo) i fastboot mode za pomocą którego mogę wgrać twrp. Oto moje pytanie : czy da się jakoś odratować mój telefon ? Mam nadzieję ze obędzie się bez utraty danych ( proszę o nie pouczanie mnie że powinneinnem zrobić kopię) i wgrywania nowego softu. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź
FromWP Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 3 minuty temu, Elninoncfc napisał: Telefon po zrobieniu proponowanego rebootu wisi na logo i nic nie robi. Można spróbować wgrać dokładnie tą samą wersję romu fastboot którą miałeś MiFlashem w trybie fasrboot, z zaznaczeniem zachowania danych i może dane się zachowają (ale nie ma 100% pewności, bo nie zawsze tak sie dzieje pomimo zaznaczenia tej opcji). Tylko w jakim celu wgrywałeś twrp? Jeżeli po to żeby wgrać rom eu/pl to ta operacja wymaga zrobienia wipe (factory reset) tak czy inaczej. Prawie zawsze reboot to system po wgraniu twrp z oficjalnym globalem powoduje zwis na logo Mi. W poradniku jest, żeby zrobić reboot, ale do recovery i od razu po tym wgrać rom eu/pl. Albo wgrać ponownie TWRP, w TWRP po prostu wipe, format data i od razu wgrać rom eu/pl. 2
Elninoncfc Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Opublikowano 25 Maja 2017 FromWP dzięki za próbę pomocy ale ściagnąłem lineage os i telefon śmiga ponownie. Tak czy tak plusik za próbę pomocy leci 1
mrosi Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi