Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam telefon xiaomi mi2s 32gb. Problem polega na tym, że w losowych momentach urządzenie potrafi się automatycznie odłączyć od komputera a po chwili znów połączyć samoczynnie. Owa sytuacja może sie powtarzać w kółko przez nie wiadomo ile. Czasem jest tak że urządzenie połączy się, będzie połączone tam przez minute dwie i znów się rozłączy.. Ma ktoś jakiś pomsył? Windows 7 32 bit(x86).

Opublikowano (edytowane)

Raczej nie od kabla to zależy. Przy normalnym ładowaniu z gniazdka nie ma żadnych przerw (jeśli chodzi o ładowanie z USB komputera to są), no ale spróbowałem z różnymi kablami nadal to samo.

Edit//
Teraz zauważyłem że podczas gdy telefon jest podłączony do komputera przez usb i lekko sie nim poruszy wtedy traci sie sygnał ale wraca spowrotem po chwili. Tylko dlaczego przy ładowaniu z gniazdka gdy ruszam telefonem nic sie nie dzieje?

Edytowane przez Bobson
Opublikowano (edytowane)

Ładowanie wykorzystuje inną parę kabli, a przesył danych inną (a nawet 3 kable)

U mnie na starych kablach usb zawsze tel tak się zachowywał.

Może wtyczka lub gniazdo w tel być troszkę wyeksploatowane i nie styka środkowych pinów.

Takie kable nie są nieśmiertelne:)

spróbuj użyć całkiem nowego przewodu.

Edytowane przez nerwowy
Opublikowano

Raczej nie od kabla to zależy. Przy normalnym ładowaniu z gniazdka nie ma żadnych przerw (jeśli chodzi o ładowanie z USB komputera to są), no ale spróbowałem z różnymi kablami nadal to samo.

Edit//

Teraz zauważyłem że podczas gdy telefon jest podłączony do komputera przez usb i lekko sie nim poruszy wtedy traci sie sygnał ale wraca spowrotem po chwili. Tylko dlaczego przy ładowaniu z gniazdka gdy ruszam telefonem nic sie nie dzieje?

Wyczyść kurz i brud z USB telefonu. Na 90% to jest to. Miałem identycznie. Rób to bardzo cienką szpilka na telefonie bez baterii.

Wysłane z MI3

Opublikowano (edytowane)

Wyczyść kurz i brud z USB telefonu. Na 90% to jest to. Miałem identycznie. Rób to bardzo cienką szpilka na telefonie bez baterii.

Wysłane z MI3

Hmm, zrobiiłem tak, lecz nadal to jest. Gdy przemieszcze telefon połączenie sie gubi po chwili łaczy na nowo. Zmieniałem porty USB w komp. lecz nadal to samo. Gdy telefon leży to nie ma problemu, lecz dopiero gdy go poruszę, zmienie jego położenie wtedy to sie dzieje.

Co do postu 'nerwowy' próbowałem z oryg. kablem Xiaomi i Alcatel, Chciałem spróbować z Noodle USB ale tutaj to komputer wgl. nie wyszukuje telefonu. Przyjdzie znajoma to przynieście kabel z jej LG. Zobaczymy.

Edit//

Komputer znalazł tel. przy podłączeniu Noodle USB, problem jest nadal, choć troche bardziej trzeba naruszać sie telefonem ale wciąż urywa połączenie ;x

Edytowane przez Bobson
Opublikowano

Hm no ja tak miałem właśnie że połączenie USB się rozlaczalo a ładowanie ok. W tym USB było dużo nawalone, tak ścisniete że musiałem mocno dlubac. Ale jeśli wybrałeś wszystko to w takim razie problem jest gdzie indziej. Pewnie wtyczka USB.

Wysłane z MI3

Opublikowano (edytowane)

Hm no ja tak miałem właśnie że połączenie USB się rozlaczalo a ładowanie ok. W tym USB było dużo nawalone, tak ścisniete że musiałem mocno dlubac. Ale jeśli wybrałeś wszystko to w takim razie problem jest gdzie indziej. Pewnie wtyczka USB.

Wysłane z MI3

U mnie było raczej czysto. Wyczyściłem to szpilką/igłą krawiecką, przedmuchałem i nic.. Sprawidziłem inny telefon kierująć sie tym że być może to wina mojego komputera lecz, raczej to odpada. LG nie traci w ogóle sygnanu nawet jak nim ruszam, obracam a nawet ruszam bezpośrednio USB.

Edytowane przez Bobson
Opublikowano

Spróbuj jeszcze podłączyć do innego pc/laptopa. Ale dalej stawiam na kabel, ewentualnie gniazdo w telefonie jeżeli nie jest brudne, to może być zaśniedziałe z powodu wilgoci. Jak długo masz ten telefon?

Mi3W

Opublikowano

Jeżeli tel z drugiej ręki to też nie wiadomo co się z  nim działo przez te kilka miesięcy. (mógł upaść na wtyk usb, mógł mieć wyszarpnięty kabel z gniazda, i inne wypadki mogące uszkodzić gniazdo w telefonie)

Te rozłączanie telefonu masz od początku?

Opublikowano

Wcześniej raczej nie ruszałem telefonu dopiero dziś to zauważyłem. Co do upadku, to raczej odpada, telefon nie ma ani 1 rysy, pękniecia,wgniecenia itp.. Cena była wg. mnie okazcyjna (800 zł + akcesorai w postaci dod. klapki na pow. baterie, pow. bateria, ładowarka do niej, silikonowa ochrona, etui oryg. oraz paczka folii do mi2s, zatyczki na usb/mini jack, noodle usb). Aczkolwiek napiszę dziś emaila do wcześniejszego posiadacza czy coś sie z nim stało.  

Opublikowano

Więc tak, podłącznienie do 2 sprzetu wcale nie rozwiazało problemu. Nadal to samo, sprawdzane 3 różnymi kablami USB. Facet który miał wcześniej telefon jeszcze nie odpisał. Najwyżej będę zmuszony nie ruszać telefonem podczas gdy będzie podłączony. A można to naprawić lub wymienić w serwsie gdzieś u nas w Polsce?

Opublikowano

Tak btw: do przesyłania plików fajnie sprawdza się FTP w Menedżer Plików. 

Wystarczy na PC w FileZilla ustawić połączenie z telefonem. Może prędkości nie są tak duże jak po USB ale całkiem zgrabnie to działa. 

Opublikowano

No tak tylko potrzebne wifi w telefonie. Ogólnie USB też działa tylko nie można ruszać póki co.. A naprawa takiego czegoś jest możliwa? Przypuścmy że wina leży po stronie telefonu.

Opublikowano

Myślę, że w każdym profesjonalnym serwisie powinni ci to wymienić. Koszty wymiany usb na innych telefonach wahają się od 30 - 150 PLN. Wiadomo Xiaomi nie jest jeszcze zbyt popularną marką w Polsce i mogą się bać rozkręcać, ale dla dobrego speca nie ma rzeczy niemożliwych :)

Tu masz jak rozebrać Mi2, poradnik zawsze się przydaje ;)

http://www.youtube.com/watch?v=_XNN_YUfMhk

Opublikowano

Powiem tak.. Sprawdzałem na 3 różnych kablach od Alcatel, oryginalny i Noodle USB z Xiaomi i na każdym występował owy bład.. Jak wspominałem miała przyjść znajoma z kablem od swojego LG no i powiem wam, problem znikł.. całkowicie.. Nie wiem, patrząć na poprzednie kable to nie są jakieś niezadbane czy coś podobnego no ale mimo wszystko kabel od LG poradził sobie i problemów nie ma. Myśle że temat do zamknięcia i dziękuje za rady. :):cool:

Opublikowano

Ja już raczej stawiałem na usb w telefonie bo małe szanse były że wszystkie 3 kable są złe.. xd No ale jednak ;>

Opublikowano

Ja tak miałem z oryginalnym kablem z HTC, Nokii i 2-oma no name. Teraz od mi3 działa, ale i tak mam 2 nówki zapasowe. 

Jeżeli często zwijasz, albo przytniesz szufladą to  tak niestety jest, słabe wykonanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...