Bobson Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Witam posiadam telefon xiaomi mi2s 32gb. Problem polega na tym, że w losowych momentach urządzenie potrafi się automatycznie odłączyć od komputera a po chwili znów połączyć samoczynnie. Owa sytuacja może sie powtarzać w kółko przez nie wiadomo ile. Czasem jest tak że urządzenie połączy się, będzie połączone tam przez minute dwie i znów się rozłączy.. Ma ktoś jakiś pomsył? Windows 7 32 bit(x86).
Bobson Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Raczej nie od kabla to zależy. Przy normalnym ładowaniu z gniazdka nie ma żadnych przerw (jeśli chodzi o ładowanie z USB komputera to są), no ale spróbowałem z różnymi kablami nadal to samo. Edit// Teraz zauważyłem że podczas gdy telefon jest podłączony do komputera przez usb i lekko sie nim poruszy wtedy traci sie sygnał ale wraca spowrotem po chwili. Tylko dlaczego przy ładowaniu z gniazdka gdy ruszam telefonem nic sie nie dzieje? Edytowane 24 Maja 2014 przez Bobson
nerwowy Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Ładowanie wykorzystuje inną parę kabli, a przesył danych inną (a nawet 3 kable) U mnie na starych kablach usb zawsze tel tak się zachowywał. Może wtyczka lub gniazdo w tel być troszkę wyeksploatowane i nie styka środkowych pinów. Takie kable nie są nieśmiertelne:) spróbuj użyć całkiem nowego przewodu. Edytowane 24 Maja 2014 przez nerwowy
Acid Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Raczej nie od kabla to zależy. Przy normalnym ładowaniu z gniazdka nie ma żadnych przerw (jeśli chodzi o ładowanie z USB komputera to są), no ale spróbowałem z różnymi kablami nadal to samo. Edit// Teraz zauważyłem że podczas gdy telefon jest podłączony do komputera przez usb i lekko sie nim poruszy wtedy traci sie sygnał ale wraca spowrotem po chwili. Tylko dlaczego przy ładowaniu z gniazdka gdy ruszam telefonem nic sie nie dzieje? Wyczyść kurz i brud z USB telefonu. Na 90% to jest to. Miałem identycznie. Rób to bardzo cienką szpilka na telefonie bez baterii. Wysłane z MI3
Bobson Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Wyczyść kurz i brud z USB telefonu. Na 90% to jest to. Miałem identycznie. Rób to bardzo cienką szpilka na telefonie bez baterii. Wysłane z MI3 Hmm, zrobiiłem tak, lecz nadal to jest. Gdy przemieszcze telefon połączenie sie gubi po chwili łaczy na nowo. Zmieniałem porty USB w komp. lecz nadal to samo. Gdy telefon leży to nie ma problemu, lecz dopiero gdy go poruszę, zmienie jego położenie wtedy to sie dzieje. Co do postu 'nerwowy' próbowałem z oryg. kablem Xiaomi i Alcatel, Chciałem spróbować z Noodle USB ale tutaj to komputer wgl. nie wyszukuje telefonu. Przyjdzie znajoma to przynieście kabel z jej LG. Zobaczymy. Edit// Komputer znalazł tel. przy podłączeniu Noodle USB, problem jest nadal, choć troche bardziej trzeba naruszać sie telefonem ale wciąż urywa połączenie ;x Edytowane 24 Maja 2014 przez Bobson
Acid Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Hm no ja tak miałem właśnie że połączenie USB się rozlaczalo a ładowanie ok. W tym USB było dużo nawalone, tak ścisniete że musiałem mocno dlubac. Ale jeśli wybrałeś wszystko to w takim razie problem jest gdzie indziej. Pewnie wtyczka USB. Wysłane z MI3
Bobson Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Hm no ja tak miałem właśnie że połączenie USB się rozlaczalo a ładowanie ok. W tym USB było dużo nawalone, tak ścisniete że musiałem mocno dlubac. Ale jeśli wybrałeś wszystko to w takim razie problem jest gdzie indziej. Pewnie wtyczka USB. Wysłane z MI3 U mnie było raczej czysto. Wyczyściłem to szpilką/igłą krawiecką, przedmuchałem i nic.. Sprawidziłem inny telefon kierująć sie tym że być może to wina mojego komputera lecz, raczej to odpada. LG nie traci w ogóle sygnanu nawet jak nim ruszam, obracam a nawet ruszam bezpośrednio USB. Edytowane 24 Maja 2014 przez Bobson
nerwowy Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Spróbuj jeszcze podłączyć do innego pc/laptopa. Ale dalej stawiam na kabel, ewentualnie gniazdo w telefonie jeżeli nie jest brudne, to może być zaśniedziałe z powodu wilgoci. Jak długo masz ten telefon? Mi3W
Bobson Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 Zakupiony w styczniu, odkupiony nie dawno. Do innego sprzetu spróbuje podłączyć później około 21.
nerwowy Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Jeżeli tel z drugiej ręki to też nie wiadomo co się z nim działo przez te kilka miesięcy. (mógł upaść na wtyk usb, mógł mieć wyszarpnięty kabel z gniazda, i inne wypadki mogące uszkodzić gniazdo w telefonie) Te rozłączanie telefonu masz od początku?
Bobson Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 Wcześniej raczej nie ruszałem telefonu dopiero dziś to zauważyłem. Co do upadku, to raczej odpada, telefon nie ma ani 1 rysy, pękniecia,wgniecenia itp.. Cena była wg. mnie okazcyjna (800 zł + akcesorai w postaci dod. klapki na pow. baterie, pow. bateria, ładowarka do niej, silikonowa ochrona, etui oryg. oraz paczka folii do mi2s, zatyczki na usb/mini jack, noodle usb). Aczkolwiek napiszę dziś emaila do wcześniejszego posiadacza czy coś sie z nim stało.
Bobson Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 Więc tak, podłącznienie do 2 sprzetu wcale nie rozwiazało problemu. Nadal to samo, sprawdzane 3 różnymi kablami USB. Facet który miał wcześniej telefon jeszcze nie odpisał. Najwyżej będę zmuszony nie ruszać telefonem podczas gdy będzie podłączony. A można to naprawić lub wymienić w serwsie gdzieś u nas w Polsce?
Acid Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Tak btw: do przesyłania plików fajnie sprawdza się FTP w Menedżer Plików. Wystarczy na PC w FileZilla ustawić połączenie z telefonem. Może prędkości nie są tak duże jak po USB ale całkiem zgrabnie to działa.
Bobson Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 No tak tylko potrzebne wifi w telefonie. Ogólnie USB też działa tylko nie można ruszać póki co.. A naprawa takiego czegoś jest możliwa? Przypuścmy że wina leży po stronie telefonu.
nerwowy Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Myślę, że w każdym profesjonalnym serwisie powinni ci to wymienić. Koszty wymiany usb na innych telefonach wahają się od 30 - 150 PLN. Wiadomo Xiaomi nie jest jeszcze zbyt popularną marką w Polsce i mogą się bać rozkręcać, ale dla dobrego speca nie ma rzeczy niemożliwych Tu masz jak rozebrać Mi2, poradnik zawsze się przydaje http://www.youtube.com/watch?v=_XNN_YUfMhk
Bobson Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Opublikowano 25 Maja 2014 Powiem tak.. Sprawdzałem na 3 różnych kablach od Alcatel, oryginalny i Noodle USB z Xiaomi i na każdym występował owy bład.. Jak wspominałem miała przyjść znajoma z kablem od swojego LG no i powiem wam, problem znikł.. całkowicie.. Nie wiem, patrząć na poprzednie kable to nie są jakieś niezadbane czy coś podobnego no ale mimo wszystko kabel od LG poradził sobie i problemów nie ma. Myśle że temat do zamknięcia i dziękuje za rady.
Bobson Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Opublikowano 25 Maja 2014 Ja już raczej stawiałem na usb w telefonie bo małe szanse były że wszystkie 3 kable są złe.. xd No ale jednak ;>
nerwowy Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 Ja tak miałem z oryginalnym kablem z HTC, Nokii i 2-oma no name. Teraz od mi3 działa, ale i tak mam 2 nówki zapasowe. Jeżeli często zwijasz, albo przytniesz szufladą to tak niestety jest, słabe wykonanie.
Rekomendowane odpowiedzi