oskarq Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Nowa wersja netflixa nie jest już dostępna dla mojego telefonu. Komunikat mam taki ze moje urządzenie nie jest zgodne z tą wersją. Czy to problem miui Polska czy odblokowanie go bootloadera? O co chodzi? I jak przywrócić zgodność. Oq Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bogusz89 Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Podobno zablokowano Netflix na telefonach z rootem i custom ROMem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
93omega Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Nie wiem jak z custom romem, ale przy roocie nie działa.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
oskarq Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Opublikowano 14 Maja 2017 Root to można odinstalować. Akurat już nie mam. Większy problem to custom rom bo oznacza powrót do globalnej wersji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tomasznowak Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Ja mam rom miui Polska i normalnie mogę zainstalować Netflixa. Tylko nie mam roota. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
oskarq Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Opublikowano 14 Maja 2017 A jaką masz wersję miui?Ja mam 7.5.11, nie mam roota ale netflixa wersji 5 nie mogę zainstalować. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Daviteusz Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Magisk i Hide Magisk powinien rozwiązać problem. 2 godziny temu, bogusz89 napisał: Podobno zablokowano Netflix na telefonach z rootem i custom ROMem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dokładniej to z rootem i odblokowanym bootloaderem. Przez to aplikacja znika w sklepie. Prawdopodobnie instalacja z apkmirror nie rozwiąże problemu z działaniem aplikacji. Teraz pozostało tylko kombinować z Systemless (SuperSU/phh Superuser, Magisk, Xposed) Edytowane 14 Maja 2017 przez Daviteusz
oskarq Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Opublikowano 14 Maja 2017 Ale magisk to pozwala schować roota. Ja roota nie mam. Zniknął podczas którejś aktualizacji miui Polska. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Daviteusz Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Przecież root trzeba dogrywać po aktualizacji Magisk nie tylko ukrywa roota. Odblokowywuje też SafetyNet dzięki czemu działają aplikacje pokroju PokeMongoł, i prawdopodobnie Netflix też zadziała. Sam bym sprawdził ale czekam na powrót fona po prawie 3 miesiącach @oskarq zablokuj bootloader to będzie działać. Edytowane 14 Maja 2017 przez Daviteusz
oskarq Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Opublikowano 14 Maja 2017 Sprawdzę SafetyNet czy zadziała. Potem ewentualnie poszukam jak zablokować bootloadera. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
DJYano Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Apkę mam zainstalowana i działa, ale faktycznie nie mogę jej odnaleźć w sklepie i nawet w bibliotece Póki co nie usuwam miui_pl 7.5.4 i Radon 4.7
oskarq Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) No własnie @DJYano. A masz bootloader odblokowany? @Daviteusz Sprawdzałem SafetyNet i na razie nie działa. Niezgodność profilu CTS. Co do zablokowania bootloadera. Nie wiem jak i czy warto. Każdy jednak w necie chce jednak odblokowywać a nie odwrotnie więc instrukcji w drugą stronę ciężko znaleźć. Zgodnie z instrukcją na XDA sprawdziłem SafetyNet helper i wygląda że nie przechodzę nawet podstawowego testu. Tak jakby MIUI Polska nie był certyfikatowany w Google. Edytowane 15 Maja 2017 przez oskarq
Daviteusz Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) @oskarq, fastboot oem lock. Jak będziesz chciał odblokować to MiUnlock Tool albo fastboot oem unlock-go A jak sprawdzić info czy odblokowany czy zablokowany to fastboot oem device-info Edytowane 15 Maja 2017 przez Daviteusz 1
oskarq Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Obczaje @Daviteusz chociaż SafetyNet helper mnie lekko zmartwił że to grubsza sprawa. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Maja 2017 przez oskarq
Xanth Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Mam roota i TWRP na SGS5 z LineageOSem. I mam certyfikację. Netflix się instaluje. Nie mam roota na RN3P z LineageOSem i nie mam certyfikacji. Netflix się nie instaluje. Wnioski? X. PS. Na Mi Max mam xiaomi.eu najnowsze i też bez certyfikatu... PS2. Na SGS3 też siedzi ostatni LineageOS z rootem. Różnica jest taka, że Samsungi mają certyfikację Google. Xiaomi nie. Edytowane 15 Maja 2017 przez Xanth
Nezumi Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Mi5, brak certyfikacji, Netflix jest, działa, śmiga . Więc @Xanth to nie o certyfikacje biega.
DJYano Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) 14 godzin temu, oskarq napisał: No własnie @DJYano. A masz bootloader odblokowany? Oczywiście. Edytowane 15 Maja 2017 przez DJYano
wuerzet Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 Odblokowany bootloader, global ROM - netflix działa.
SLiM Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Na tych telefonach gdzie mam SafetyNet ok to Netflix jest do pobrania w sklepie play, mimo tego że jest brak certyfikatu w sklepie. Żeby test SafetyNet był poprawny na xiaomi to trzeba mieć wersję stable albo w wersji dev zmienić BUILD_FINGERPRINT na tę właśnie ze stable. Tu jest temat z modułem do magisk który to zrobi , są dodawane stopniowo kolejne modele: [MODULE] Xiaomi SafetyNet Fix v1.7 Spoiler Changelog -v1.7-Added new supported devices: Mi 6-Added "ro.bootimage.build.fingerprint" prop-Removed reinitiate Magisk Hide-Added run Magisk Hide when boot & service steps are completed-Improved log code: waiting to SafetyNet test and Magisk Hide folder unmount, silence some shell output v1.6 -Added new supported devices: Mi Pad, Mi Note, Mi 3/Mi 4, Mi 2/2S, Mi Pad 2, Mi Pad 3 -Added code to reinitiate Magisk Hide v1.5 -Added new supported devices: Redmi 4, Redmi 4 Prime, Redmi 4A v1.4 -Added new supported devices: Redmi 3/Prime, Mi 4i -Added code to generate useful logs and enable Magisk Hide if not enabled -Changed to use resetprop directly from script @laggardkernel -Removed build description because is useless v1.3 -Added new supported devices: Redmi 2/4G, Redmi 2 Prime -Added some extra code to support device with different model name v1.2 -Added new supported devices: Mi 4c, Mi 5c, Redmi Note 3 Special Edition, Mi Note 2, Redmi Note 4X v1.1 -Added new suported devices: Mi Max, Mi Max Prime, Redmi 3S/Prime/3X v1 -Initial release -Suported devices: Redmi Note 2, Redmi Note 3 MTK, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 4 MTK, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi MIX Edytowane 17 Maja 2017 przez slimdick
oskarq Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Opublikowano 18 Maja 2017 Dzięki. rzeczywiście SafetyNet fix pomógł. Nawet AndroidPay zadowolony.;)
luki! Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi