Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jestem użytkowniczką Redmi 3S już od jakiegoś czasu i, niestety, jakieś 2 miesiące temu niechcący zalałam swój telefon i oddałam go do autoryzowanego serwisu pogwarancyjnego na czyszczenie. Być może ta informacja będzie miała jakiś wpływ na to, co się stało.

Dzisiaj bowiem, przeglądając coś na telefonie, ekran nagle zamienił się w czarną plamę. Czarną podświetloną plamę. Co ciekawe - reaguje on jednak na dotyk - sprawdziłam na funkcji głośności i muzyka po przeciągnięciu palcem mniej więcej tam, gdzie powinien znajdować się pasek głośności robiła się rzeczywiście cichsza i głośniejsza (odtwarzacz muzyczny włączyłam zestawem słuchawkowym). Telefon reaguje na podłączenie ładowarki, jednak stan ekranu się nie zmienia. 

Zapewne włączenie i wyłączenie telefonu coś by dało, ale... nie da się. W wyniku zalania 'umarła' wstążka odpowiadająca za przyciski boczne i w rezultacie jedynie przycisk vol+ jest aktywny (czekam już 2 miesiąc, aż ją przyślą :) ). Czy ktoś ewentualnie zna jakiś sposób, by włączyć i wyłączyć telefon bez użycia przycisków? Niestety, nie pamiętam idealnie, jak wejść w okno planowanego włączenia/wyłączenia i nie chcę niczego nagrzebać. Pytanie też, czy to 'zniknięcie pikseli' może być spowodowane jakimś spięciem lub nieumiejętnym poskładaniem telefonu po czyszczeniu? Czy mogę już zbierać pieniądze na wymianę ekranu?

Edytowane przez queyamashi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...