Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6.11.10_20161110.0000.00_6.0_global Tak teraz pamiętałem o zaznaczeniu Clean All ;)

Powiedz mi ile mniej więcej trzeba czekać na załadowanie romu?

Opublikowano (edytowane)

@broebr

Jak teraz nie ruszy system to trzeba inny komputer zdobyć na którym zadziała MiFlash 2016.04.01

Do 10 minut max się czeka na włączenie się białej strony z logo MIUI.

Edytowane przez majdan12
Opublikowano

@broebr

W MiFlash 2016.04.1 jak klikałeś w Browse... to wskazałeś folder który był na liście wyżej niż folder images? bo z nazwy folderu który napisałeś wynika że to zrobiłeś poprawnie, więc nie rozumiem czemu nie zadziałał ci MiFlash. Ja mam Windows 10 Pro (64-Bit) i na innych komputerach używałem MiFlash 2016.04.01 z Windows 64-Bit były różne wersje Windows i nie miałem problemu. Oczywiście w MiFlash 2016.04.01 zaznacz Flash All.

Opublikowano

Czekaj zainstaluje MiFlash 2016.04.1 i spróbuje jeszcze raz przez niego zflashowac

Nie mogę zainstalować tej wersji wywala jakiś błąd co wgl nie wiem o co chodzi

Przechwytywanie.PNG

Opublikowano

Cieszę się że nie jest martwy, jest odblokowany bootloader i wchodzi w tryb edc :D. Zainstalowałem u brata MiFlash 2016.04.01 i zabieram się za flashowanie zobaczymy co z tego będzie

Opublikowano

Bardzo mało ale chyba się naładował telefon bo gdy wtedy wchodziłem w recowery był komunikat o niskim poziomie baterii a teraz nic nie wyskakuje. Mówisz że telefon nie ładuje się gdy jest wyłączony?

Opublikowano

@broebr

Czyli zainstalowałeś Global Developer przez MiFlash 2016.04.01 i chcesz zainstalować TWRP przez ADB używając komend fastboot? czy w innym celu uruchomiłeś ADB.

Nie wiem czy wiesz ale ADB jest w folderze MiFlash, czyli przechodzisz do C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone\Google\Android naciskasz ctrl + shift i prawy przycisk myszy i klikasz w ''Otwórz okno polecenia tutaj'' i masz włączony ADB :)

Opublikowano

Ja to mam nieszczęście zawsze coś nie tak. Zrobiłem jak mówiłeś, podłączyłem pod kompa wszedłem w miflash wybrałem folder chce flashować i błąd missed hello packet, try to recover

Opublikowano

@broebr

Raz taki komunikat widziałem jakoś dwa tygodnie temu u kogoś i tam pomogło zrestartowanie telefonu, czyli przytrzymaj włącznik i poczekaj do pokazania się logo Mi a następnie włącz fastboot a potem EDL, jak nie zadziała to zrestartuj komputer i ponownie włącz ponownie EDL instrukcją z tego postu.

Opublikowano
32 minuty temu, broebr napisał:

Ja to mam nieszczęście zawsze coś nie tak. Zrobiłem jak mówiłeś, podłączyłem pod kompa wszedłem w miflash wybrałem folder chce flashować i błąd missed hello packet, try to recover

Prawdopodobne (nie na pewno) partycja sbl1 ustawiła Co się w tryb 'read only' i stąd komunikat 'błąd missed hello packet, try to recover' 

Jeśli zawiodą próby wg. procedury którą opisał majdan12, odezwij się do mnie na PW. 

Dysponuje boxami serwisowym, którymi mogę sformatować pamięć eMMC do zera i zaprogramować telefon od podstaw - tak jak jest to robione na linii produkcyjnej. 

MiFlash to prymitywne narzędzie, które ma swoje ograniczenia. 

Opublikowano (edytowane)

@broebr

Możesz jeszcze spróbować uruchomić Windows jak w poradniku 

@Zexon72 niech jeszcze sprawdzi włączenie Windows w trybie z poradnika wyżej, jeśli zawiedzie ten sposób to mamy problem.

@Zexon72

@broebr

Sprawdziłem zapis rozmów na GG i 22 kwietnia 2017 miałem taki przypadek z Missed hello packet, try to recover w Mi 5 @piotrkozub87 i po wyłączeniu i włączeniu go w trybie z poradnika wyżej (wyłączenie podpisu cyfrowego sterowników w Windows) oraz ponowne włączenie EDL w telefonie, MiFlash już zainstalował system i Mi 5 ożył :)

Edytowane przez majdan12
Opublikowano (edytowane)

@majdan12 jeśli manager urządzeń wykrywa mu port COM HS_BULK to nie wina sterowników. 

W lutym miałem na serwisie sporą partie Mi5 (od jednego ze sprzedawców z allegro któremu robię serwis gwarancyjny) że zwrotów gwarancyjnych i wśród nich było sporo z tego typu objawami. 

Pełne 'zaoranie' pamięci i full reflash z postawieniem od nowa m.in. partycji EFS zalatwia temat. 

Jest też ewentualność (ale nie chcę wyrokować w ciemno), że mogła paść pamięć eMMC. W części egzemplarzy Xiaomi stosowało kości produkcji Toshiby, które aktualnie padają, jak muchy po Raidzie Strong. Wprawdzie dotyczy to głównie modeli RMN3PRO (kenzo) i MiMax 3/32GB (hydrogen), ale kilka Mi5 trafiło mi się już z tym problemem. 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

@Zexon72

Dzięki za odpowiedź :)

Liczę ze autora tematu los trochę oszczędzi i wystarczy postawienie na nowo partycji Box'em serwisowym.

Przed chwilą, broebr napisał:

Zastosowałem się do tego poradnika i miflash zainstalował rom teraz czekać aż się włączy

Może będzie telefon działał jak @piotrkozub87 któremu pomagałem przy Mi 5.

Opublikowano

Jeeest!! udało się :D ale zaje... Dzięki za pomoc bo już myślałem że tyle kasy poszło w błoto :P teraz tylko zainstalować twrp i miuipolska

Opublikowano (edytowane)

@broebr

Daj mi chwil aby odsapnąć bo nerwów było nie mało a jeszcze niepotrzebnie kawę wypiłem i mi zaraz serce wyskoczy. No ale dziś będziesz mógł smakować Xiaomi.eu

@broebr

Jaką wersje systemu zainstalowałeś?

Masz może jakiś inny niż MIUI Polska? bo szybciej można się kontaktować :)

Edytowane przez majdan12
Opublikowano

HAHAHA walka do upadłego :D już chciałem się poddać ale mówię jeszcze jedna próba i poszło. Jeszcze takich akcji nie robiłem na dwa kompy ;p

Opublikowano
Przed chwilą, broebr napisał:

Jeszcze takich akcji nie robiłem na dwa kompy ;p

Wszystko przed Tobą ;-) osobiście do tylko serwisu Xiaomi używam dwóch maszyn ponieważ Infinity box gryzie się ze sterownikami z Falcon boxem ;-)

Opublikowano

Zainstalowałem tą wersje od ciebie gemini_global_images_6.11.10_20161110.0000.00_6.0_global. Narazie jeszcze nie pobierałem innego romu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...