foxit100 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Witam aktualnie posiadam Xiaomi Mi5 z MiuiPolska 8.3, 7.4.27, wcześniej miałem globala eu. 1. Pytanie jak to jest z wgrywaniem tych cotygodniowych aktualizacji ? Czy za każdym razem muszę wgrywać system na nowo tracąc wszystkie dane czy jest jakaś możliwość aktualizacji tak jak to jest w OTA czyli doinstalowując w TWRP aktualny software. 2. Czy jest możliwość wgrania roota do tego softwaru który aktualnie posiadam ? jak tak to jak to zrobić ? (jest jakiś poradnik na forum). WIdziałem że można wgrać jakies dodatki, tzn. brak reklam wpis w hosts itp. tylko zabardzo nie jest wytłumaczone jak to zrobić a nie chiał bym czegoś zepsuć. TWRP, zmiany softu modyfikacje to dla mnie nowość więc stąd te pytania.
Poohacz79 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 1. Nie tracisz żadnych danych. Instalujesz przez TWRP pobrany wcześniej ROM lub poprzez aktualizacje. 2. Z rootem nie ma problemu. Działająca wersja podana jest w dziale aktualizacje. Dodatki wrzucasz przez TWRP (brak reklam itd) link podany w dziale aktualizacje. https://miuipolska.pl/miui-7-4-27/
mrosi Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi