Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam 

Mam problem z poziomem głośności podczas rozmowy kiedy korzystam z słuchawek. Pomimo wybrania najniższego poziomu głośności podczas rozmowy dźwięk jest zbyt głośny co praktycznie uniemożliwia rozmowę przez nie. System w telefonie to miui 8.2.4.0 global stable, telefon kupowany z ibuygou. Czy ktoś ma może podobne problem, lub wie jak go rozwiązać. 

Edited by partyzant
Posted

Mam tak na 4A jak i 4X note. Zarówno jeśli chodzi o słuchawki jak i normalne rozmowy. Przez bluetooth jest natomiast ok :) Na globalu nic nie zrobisz jako, że nie ma roota. Na EU można kombinować z aplikacjami typu Dsp menager czy volume control v2. Chociaż bez roota też spróbować można aczkolwiek wątpię, że będzie oczekiwany efekt.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Posted

Kurczę. A sądziłem, że nie ma roota dla Globala 4X od prawie miesięca. Weź napisz jakiś poradnik na xda lub forum miui, bo wszyscy żyjemy w przekonaniu, że się nie da.

Posted

Nadal nie kminię. Root jest zero jedynkowy. Jest bądź nie. Na starych wersjach globala dla 4X twrp i root działają. Na nowych roota nie ma.

Masz jakąś wyjątkową wiedzę to się nią podziel. Bo my chętnie skorzystamy. Na razie mało konkretów.

Posted

kek generalnie da sie chlopaki miec na stable 8.2 twrp root i xposeda trzeba wgrac jakis pliczek przez twrp przy pierwsyzm uruchomieniu bo inaczej bootloop ale jak sie wgra to potem mozna i roota i xposeda i twrp miec  xD

• 1 year later...
Posted

Czy znalazłeś jakieś rozwiązanie problemu? Bo ja mam to samo w Redmio Note 4 i strasznie mnie to denerwuje. Głośność za zablokowana na min. ok. 20% i nie da rady ciszej. Wysokie tony czasem rozsadzają bębenki jak się używa słuchawek dousznych.
Pozostaje sobie dorobić regulację pokrętłem na kablu słuchawek albo BT. :(