sote Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 hej, mam mi4 z romem 6.9.29... czy mogę na niego normalnie z zipa zainstalować najnowszą wersję miuipolska?
MD13 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 11 minut temu, sote napisał: hej, mam mi4 z romem 6.9.29... czy mogę na niego normalnie z zipa zainstalować najnowszą wersję miuipolska? tak
sote Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2017 dzęki! pytam bo trochę zgłupiałem, czytając opis nowego romu, a tam nic o mi4
MD13 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 6 minut temu, sote napisał: dzęki! pytam bo trochę zgłupiałem, czytając opis nowego romu, a tam nic o mi4 Potrezbujesz tylko TWRP a jak masz ten rom to pewnie masz. To wystarczy. Wgrywaj jak chcesz.
sote Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2017 tak zrobię - jeszcze raz dzięki
MD13 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 24 minuty temu, sote napisał: tak zrobię - jeszcze raz dzięki to daj znać jak nowa aktu się sprawuje. Mam Mi4 z softem grudniowym i też się zastanawiam nad aktu.
sote Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2017 postaram się pamiętać ale zrobię to pewnie dopiero po majówce, przed urlopem nie będę kombinował skoro stary rom działa ok :] 1
mario123m Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 29 minut temu, MD13 napisał: to daj znać jak nowa aktu się sprawuje. Mam Mi4 z softem grudniowym i też się zastanawiam nad aktu. Ja od siebie polecam nowe aktualizacje. Praktycznie pod maską nic się nie zmienia, a więc różnice w szybkości czy baterii nie są na pewno odczuwalne (przynajmniej przeze mnie), ale jeśli chodzi o samo MIUI i jego funkcje, to ja je postrzegam na plus. Nie pamiętam, czy to co wymienię było już w grudniowym sofcie, ale np. poprawili szybkość przełączania ostatnich aplikacji, są tam nowe animacje i sprawniej się z tego korzysta. Ponadto możliwość autostartu aplikacji systemowych (to też chyba nowość), odświeżone ikonki niektórych aplikacji w wydaniach xiaomi.eu. To najbardziej zauważone przeze mnie w tym roku zmiany. Krótko mówiąc - warto, nawet jak niewiele się zmienia; w końcu zawsze można wrócić do jakiejś poprzedniej wersji, jeśli zachodzi chęć i potrzeba.
MD13 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 1 minutę temu, mario123m napisał: Ja od siebie polecam nowe aktualizacje. Praktycznie pod maską nic się nie zmienia, a więc różnice w szybkości czy baterii nie są na pewno odczuwalne (przynajmniej przeze mnie), ale jeśli chodzi o samo MIUI i jego funkcje, to ja je postrzegam na plus. Nie pamiętam, czy to co wymienię było już w grudniowym sofcie, ale np. poprawili szybkość przełączania ostatnich aplikacji, są tam nowe animacje i sprawniej się z tego korzysta. Ponadto możliwość autostartu aplikacji systemowych (to też chyba nowość), odświeżone ikonki niektórych aplikacji w wydaniach xiaomi.eu. To najbardziej zauważone przeze mnie w tym roku zmiany. Krótko mówiąc - warto, nawet jak niewiele się zmienia; w końcu zawsze można wrócić do jakiejś poprzedniej wersji, jeśli zachodzi chęć i potrzeba. Na mi note mam 7.4.13 więc jako tako wiem jakie różnice. Chodzi mi bardziej i to czy ją jakieś bugi. Fon na razie ma żona , a niedługo będzie go miała szwagierka więc wole żeby nie miały problemów co wiąże się z tym ,że ja je mogę mieć
mario123m Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 10 minut temu, MD13 napisał: Na mi note mam 7.4.13 więc jako tako wiem jakie różnice. Chodzi mi bardziej i to czy ją jakieś bugi. Fon na razie ma żona , a niedługo będzie go miała szwagierka więc wole żeby nie miały problemów co wiąże się z tym ,że ja je mogę mieć Rozumiem. Trudno mi powiedzieć, bo być może są jakieś bugi, których nie zauważyłem. Mi natomiast działa bez zarzutu wszystko, z czego korzystam, tj. wszystkie moje aplikacje + aplikacje systemowe typu Poczta, Aparat, Zegar, Dyktafon, Sklep Play. Funkcje, tj. GPS, Hotspot, LTE, Wi-Fi - wszystko to działa bezproblemowo. Myślę, że kobiety z twojej rodziny nie będą narzekały. Chociaż w sumie nigdy nie wiadomo. 1
MD13 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Przed chwilą, mario123m napisał: Rozumiem. Trudno mi powiedzieć, bo być może są jakieś bugi, których nie zauważyłem. Mi natomiast działa bez zarzutu wszystko, z czego korzystam, tj. wszystkie moje aplikacje + aplikacje systemowe typu Poczta, Aparat, Zegar, Dyktafon, Sklep Play. Funkcje, tj. GPS, Hotspot, LTE, Wi-Fi - wszystko to działa bezproblemowo. Myślę, że kobiety z twojej rodziny nie będą narzekały. Chociaż w sumie nigdy nie wiadomo. Dobra dzięki za info. A jaką masz 7.4.20? Pewnie na dniach zainstaluję .
mario123m Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Przed chwilą, MD13 napisał: Dobra dzięki za info. A jaką masz 7.4.20? Pewnie na dniach zainstaluję . Póki co mam 7.4.13. Średnio tak co 2-3 tygodnie aktualizuję. Nie przepadam za tym procesem, bo ja jeszcze dodatkowo korzystam z modyfikacji jak Xposed czy czasami jakiś custom kernel i każdą z tych rzeczy muszę zawsze flashować od nowa, więc jak widzę w change logu jakieś błahostki, to odkładam aktualizację na następny bądź jeszcze następny tydzień. 1
mrosi Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Czy przy każdej, cotygodniowej aktualizacji, ktoś założy nowy wątek "Czy mogę zainstalować"...? Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi