Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wersja MIUI i posiadany smartfon:
kitkat, MI3W
Opis znalezionego błędu / problemu:

Pomóżcie proszę bo nie mogę korzystać z telefonu.

Od wczoraj po aktualizacji telefon działał jako tako. Przytrafiały się FC i inne takie. Ale o tym było wspomniane, że tak może być.

Dzisiaj wykonałem restart telefonu i nie ma już pytania o pin przez co nie mogę dzwonić.

Próba wybrania numeru kończy się "Niestety, proces android.process.acore został zatrzymany"

Nie ma też paska powiadomień i nie działa przycisk HOME.

Nic nie zmieniałem w konfigu, nic nie instalowałem :(

Poproszę o jakieś pomysły...

Edytowane przez zmylna
Opublikowano

http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/2435-Nie-działa-transmisja-danych-i-error-który-blokuje-dzwonienie#entry15023

Tu ktoś miał problem z.android acore i przywrócił ustawienia fabryczne i pomogło, ale nie wiem czy to rozwiąże Twój problem.

Sent from my MI 2S using Tapatalk

Dzięki actian. Zainstalowałem ponownie ostatnią aktualizację za pomocą apki "aktualizacje". Zdaje się, że pomogło pytanie tylko na jak długo...

Opublikowano (edytowane)

Lalo: co rozumiesz przez popsute gapsy i dlaczego wiążesz to objawami, które miałem?

Tak na moje oko to pasek zniknął po zabawie z wyborem rodzaju wskaźnika baterii.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zmylna
Opublikowano

U mnie pod 4.4.2 jedne gaapsy dobrze dzialaja z en.miui.com dedykowane pod 4.4.2

Ale co mają gapsy do paska zadań i braku pytania o pin?

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Lalo sorki za może głupie pytanie ale mógłbyś rozwinąć o co dokładnie chodzi z tą ingerencją i kontem. To są konta google, które nie ingerują w ten proces ? Nie bardzo rozumiem a chciałbym.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano

To są zle. Dlaczego nie wgra od tak? Jeśli ma recovery. Jeśli się myle, napisz dlaczego bo jestem ciekaw.

U mnie problem z acore występowal gdy wgrywalem gaapsy różne nie sprawdzone gaapsy na 4.4.2. Miui.

MIUI_V5/N5

Opublikowano (edytowane)

Lalo: Ja nie ruszałem gaps'ów. Nie wgrywałem nic. Te, które mam były już w rom'ie.

Edytowane przez zmylna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...