Skocz do zawartości
  • 1

Xiaomi Redmi 4 Pro czy Redmi 4X Pro?

Pytanie

Opublikowano

Witam. 

Planuję zakupić telefon Xiaomi i mam dwa modele z których muszę wybrać a nie mogę się zdecydować,  a mianowicie rozważam modele :

Xiaomi Redmi 4 Pro (3gb/32gb)

i

Xiaomi Redmi 4X Pro (3gb/32gb)

Który z tych telefonów byście polecili? Zalety /wady? 

Pod kontem wykłady bardziej podoba mi się 4x, ale znów zwykła 4ka ma wyższa rozdzielczości ekranu i 2ghz procek,  i wzbudzanie tapnięciem w ekran.

Będę wdzięczny za pomoc i opinie. 

Pozdrawiam 

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Tu nawet nie chodzi o to że Snap 625 jest wyżej taktowany, on jest bardziej oszczędny niż 435 pomimo że szybszy. Jest wykonany w niższym procesie technologicznym.

Wysłano z Redmi Note 4x

• 0
Opublikowano

A powiedzcie mi czym się jeszcze różni wersja pro od prime? Bo widzę różne nazwy. 

Co do zakupu to raczej z polskiej dystrybucji kupie, bo po.przeliczeniu i doliczeniu VAT wychodzi różnica 50zl drożej w pl.

• 0
Opublikowano

Nie ma w Polsce wersji ze snapem 625 z polskiej dystrybucji. Jak kupisz od goldiego, to vatu na pewno nie zaplacisz, jesli wybierzesz sellers shipment method. Jeszcze żadnego xiaomi z Polski nie kupiłem :). ABC Data czyli oficjalna dystrybucja popłynęłaz cenami, a reszta ofert to janusze biznesu kupujący tak samo jak my w Chinach i sprzedający dalej. Z IBG też vatu  możesz nie zapłacić.

• 0
Opublikowano

U goldiego już nie ma tej metody od kwietnia.  A pisząc polska dystrybucja mam na myśli aledrogo i firmy co importuja z Chin w większych ilościach i mają je na stanie w pl. I mam telefon na drugi dzień po zakupie. 

• 0
Opublikowano

Na ibg cena z kuponem, wysyłką plus ochrona zwrot VAT cena 190 usd.

Na aliexpress najtańszy 160 usd plus pewny VAT. 

Na aledrogo z wysyłką 900 zł. Z niby roczna Gwarancją w pl.

• 0
Opublikowano

Mialem ochrone vatu jak Mi5 kupilem i vatu mi dowalili mniej niz ta ochrona kosztowała :) Mi5S nie wziąłęm ochrony i Vatu tez nie dostalem (oba przypadki DHL), a Mix jest od Goldiego ze sellers shipment :)

• 0
Opublikowano
20 godzin temu, PanPreza napisał:

Mialem ochrone vatu jak Mi5 kupilem i vatu mi dowalili mniej niz ta ochrona kosztowała :) Mi5S nie wziąłęm ochrony i Vatu tez nie dostalem (oba przypadki DHL), a Mix jest od Goldiego ze sellers shipment :)

Bomiałeś szczęście i ci celnicy nie otworzyli paczki tylko pewnie połączyli VAT z deklaracji na paczce. Ja już masę rzeczy kupiłem z Chin i nie ma reguły. To jest loteria. 

A Goldi już nie ma tej metody bo zmieniły się przepisy i Goldi usunął ten sposób wysyłki z uniknięciem VAT. Wiem bo z nim.rozmawiałem,  i ta opcja już.raczej nigdy nie wróci.

• 0
Opublikowano

Jakie to przepisy się zmieniły?
U Goldwaya z SSM był prosty temat, odprawiali po drodze gdzieś z zaniżoną wartością. Niedawno DHL się zorientowal i zatrzymali do kontroli. Do tej pory ludzie paczek nie dostali bo trzeba zapłacić podatek od faktycznej wartości. Niechcąc pewnie ryzykować znowu zatrzymania odpuscili SSM. Jest obszerny wątek na telchinie

Wysłano z Redmi Note 4x

• 0
Opublikowano

Jesli zalezy Ci na wydajnosci bierz 625, jesli na baterii 435. Roznica w codziennym uzytkowaniu nie bedzie odczuwalnie wielka, za to praca na baterii owszem moze byc odczuwalna.

• 0
Opublikowano
Jesli zalezy Ci na wydajnosci bierz 625, jesli na baterii 435. Roznica w codziennym uzytkowaniu nie bedzie odczuwalnie wielka, za to praca na baterii owszem moze byc odczuwalna.

I bateria i wydajność lepsza w snapie 625.
14qm proces technologiczny robi swoje ;)
  • Like 1
  • 0
Opublikowano

Witam, proszę o pomoc w tym temacie, chce zakupić xiaomi redmi 4.

Na początku wybierałem pomiędzy redmi 4x a note 4x, ale wybralem redmi 4x, bo dłużej bateria wytrzyma i note będzie mi za duży.

Ale natrafiłem na wersje 4 pro, która ma parametry jak w note czyli ekran full hd + procek 625 2Ghz. Pytanie czy przez to ze ekran jest full hd, bateria nie straci na czasie pracy? Podobno procek 625 z kolei jest bardziej oszczedny niz 425, wiec czy nie wyjdzie na to samo?

No i zostaje kwestia gdzie kupic?? tylko bezpośrednio z aliexpres? Czy te telefony beda obslugiwac pasmo B20? Czy bede musial ten telefon odblokowac? Obecnie mam mi4c i przyznam ze mialem duzo zabawy z oblokowaniem go (pisanie na forum postow i itp...)

• 0
Opublikowano

Redmi 4PRO idzie jeszcze kupić w jakiś normalnych pieniądzach? Bo z tego co widziałem na alledrogo są wariaci którzy chcą za niego ponad 1900zł, a i w chinach ciężko dorwać poniżej 220$.

no chyba, że słabo szukam to może mi ktoś podlinkuje? Jest może jakaś alternatywa do 1000zł nie przekraczająca 5.2" z porządną baterią i żeby to działało w miarę szybko?

co do powyższego pytania to będzie trzymać pewnie podobnie jak 4X tyle, że będzie działać dużo szybciej ;) 

• 0
Opublikowano

Robiłem ostatnio mały research dotyczacy z2 pro i odpuściłem ten telefon. Hardwarowo super, za tą cenę to świetny sprzęt, ale softwarowo leży kompletnie. Custom Romy są, ale też w każdym coś nie dziala

• 0
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, k3lt napisał:

@chevington

Zuk Z2 Pro, z bateria bedzie slabiej jak w 4x ale wydajnosciowo bije go o jakies 300%. Ciezko cos znalezc z takich malych telefonow, dla chinczykow 5,5" to teraz taki "standard".

jeśli chodzi o ZUK'a to brak np diody powiadomień to jest jakaś porażka, a do tego ta bateria :P  i jak kolega tpawel pisał, że są problemy z softem  to poszukam czegoś innego.

znalazłem w "PL dystrybucji" Redmi 4PRO za 799zł ale tylko złoty (ten stary ze złotym frontem, który mi się nawiasem mówiąc nie za bardzo podoba) i chińskim softem. co myślicie? warto? 

Edytowane przez chevington
  • 0
Opublikowano
6 minut temu, chevington napisał:

znalazłem w "PL dystrybucji" Redmi 4PRO

Redmi 4 Pro nigdy nie byl oferowany w oficjalnej dystrybucji i nie moze byc oferowany w Polsce bo nie ma oznakowania CE a to ze jednak jest to inna sprawa :)

Nie lepiej poczekac na serie 5? " 4'ka " sie juz konczy

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, IT4Geeks.Polska napisał:

Redmi 4 Pro nigdy nie byl oferowany w oficjalnej dystrybucji i nie moze byc oferowany w Polsce bo nie ma oznakowania CE a to ze jednak jest to inna sprawa :)

dlatego użyłem cudzysłowu ;) 

patrząc na to w jakim kierunku poszedł 4X (snap 435) i jakie są plany na RedmiNote 5A/5X (słabsza bateryjka przy tych samych bebechach), to wyczuwam, że w redmi 5 zobaczymy znów 435 z tym samym ekranem 720p i ~3500mAh baterii :P

blisko rok temu chciałem kupić Redmi 4Pro to kolega mi nakręcił, że następca (4X) będzie lepszy. Jak wyszło każdy widzi. 

• 0
Opublikowano
13 godzin temu, IT4Geeks.Polska napisał:

Kolega wystepuje moze w ezoTV, czy swiadczy uslugi gdzies na miescie pod szyldem wroz, szklana kula, fusy itd?

Przeciez jedyne co mozna powiedziec o redmi 5 to to ze bedzie i ze prawdopodobnie w tym roku. Z xiaomi nigdy nic nie wiadomo, 4 wychodzila w listopadzie. Obecnie mamy koncowke sierpnia, zanim 5 trafi do dystrybucji w chinach minie w cholere czasu, a w Polsce to szkoda gadac i stawiam raczej na 1 kwartal 2018. 
Troche srednio sugerowac komus czekanie ponad 4 miesiace...

• 0
Opublikowano
49 minut temu, PurpleHaze napisał:

i stawiam raczej na 1 kwartal 2018. 
Troche srednio sugerowac komus czekanie ponad 4 miesiace...

Odpisze tak samo tak jak Ty mi:
"
Kolega wystepuje moze w ezoTV, czy swiadczy uslugi gdzies na miescie pod szyldem wroz, szklana kula, fusy itd?
"

• 0
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, IT4Geeks.Polska napisał:

Odpisze tak samo tak jak Ty mi:
"
"

Wyrwanie jednego zdania z kontekstu, jeszcze nijak sie dyskusji nie przysluzylo, ale w tym wypadku co zrobic...

Edytowane przez PurpleHaze
  • 0
Opublikowano
6 godzin temu, PurpleHaze napisał:

Wyrwanie jednego zdania z kontekstu, jeszcze nijak sie dyskusji nie przysluzylo, ale w tym wypadku co zrobic...

Tak samo jak Twoja złośliwostka nijak ma się do wątku. EOT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...