Mr.Z Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Witam. Planuję zakupić telefon Xiaomi i mam dwa modele z których muszę wybrać a nie mogę się zdecydować, a mianowicie rozważam modele : Xiaomi Redmi 4 Pro (3gb/32gb) i Xiaomi Redmi 4X Pro (3gb/32gb) Który z tych telefonów byście polecili? Zalety /wady? Pod kontem wykłady bardziej podoba mi się 4x, ale znów zwykła 4ka ma wyższa rozdzielczości ekranu i 2ghz procek, i wzbudzanie tapnięciem w ekran. Będę wdzięczny za pomoc i opinie. Pozdrawiam
0 PanPreza Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Bralbym tego ze snapem 625. Jeśli planujesz zakup na dłużej. Na ibg jest w tej chwili za 169 dularowWysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka
0 tpawel Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Tu nawet nie chodzi o to że Snap 625 jest wyżej taktowany, on jest bardziej oszczędny niż 435 pomimo że szybszy. Jest wykonany w niższym procesie technologicznym. Wysłano z Redmi Note 4x
0 Mr.Z Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 A powiedzcie mi czym się jeszcze różni wersja pro od prime? Bo widzę różne nazwy. Co do zakupu to raczej z polskiej dystrybucji kupie, bo po.przeliczeniu i doliczeniu VAT wychodzi różnica 50zl drożej w pl.
0 PanPreza Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Nie ma w Polsce wersji ze snapem 625 z polskiej dystrybucji. Jak kupisz od goldiego, to vatu na pewno nie zaplacisz, jesli wybierzesz sellers shipment method. Jeszcze żadnego xiaomi z Polski nie kupiłem :). ABC Data czyli oficjalna dystrybucja popłynęłaz cenami, a reszta ofert to janusze biznesu kupujący tak samo jak my w Chinach i sprzedający dalej. Z IBG też vatu możesz nie zapłacić.
0 Mr.Z Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 U goldiego już nie ma tej metody od kwietnia. A pisząc polska dystrybucja mam na myśli aledrogo i firmy co importuja z Chin w większych ilościach i mają je na stanie w pl. I mam telefon na drugi dzień po zakupie.
0 tpawel Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Za ile z przesyłką masz na allegro? Wysłano z Redmi Note 4x
0 Mr.Z Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Na ibg cena z kuponem, wysyłką plus ochrona zwrot VAT cena 190 usd. Na aliexpress najtańszy 160 usd plus pewny VAT. Na aledrogo z wysyłką 900 zł. Z niby roczna Gwarancją w pl.
0 PanPreza Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Mialem ochrone vatu jak Mi5 kupilem i vatu mi dowalili mniej niz ta ochrona kosztowała Mi5S nie wziąłęm ochrony i Vatu tez nie dostalem (oba przypadki DHL), a Mix jest od Goldiego ze sellers shipment
0 Mr.Z Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2017 20 godzin temu, PanPreza napisał: Mialem ochrone vatu jak Mi5 kupilem i vatu mi dowalili mniej niz ta ochrona kosztowała Mi5S nie wziąłęm ochrony i Vatu tez nie dostalem (oba przypadki DHL), a Mix jest od Goldiego ze sellers shipment Bomiałeś szczęście i ci celnicy nie otworzyli paczki tylko pewnie połączyli VAT z deklaracji na paczce. Ja już masę rzeczy kupiłem z Chin i nie ma reguły. To jest loteria. A Goldi już nie ma tej metody bo zmieniły się przepisy i Goldi usunął ten sposób wysyłki z uniknięciem VAT. Wiem bo z nim.rozmawiałem, i ta opcja już.raczej nigdy nie wróci.
0 tpawel Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Jakie to przepisy się zmieniły? U Goldwaya z SSM był prosty temat, odprawiali po drodze gdzieś z zaniżoną wartością. Niedawno DHL się zorientowal i zatrzymali do kontroli. Do tej pory ludzie paczek nie dostali bo trzeba zapłacić podatek od faktycznej wartości. Niechcąc pewnie ryzykować znowu zatrzymania odpuscili SSM. Jest obszerny wątek na telchinie Wysłano z Redmi Note 4x
0 kuczka76 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Czyli wracając do tematu który lepszy?
0 Gość Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Jesli zalezy Ci na wydajnosci bierz 625, jesli na baterii 435. Roznica w codziennym uzytkowaniu nie bedzie odczuwalnie wielka, za to praca na baterii owszem moze byc odczuwalna.
0 tpawel Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Jesli zalezy Ci na wydajnosci bierz 625, jesli na baterii 435. Roznica w codziennym uzytkowaniu nie bedzie odczuwalnie wielka, za to praca na baterii owszem moze byc odczuwalna.I bateria i wydajność lepsza w snapie 625.14qm proces technologiczny robi swoje 1
0 bryce Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam, proszę o pomoc w tym temacie, chce zakupić xiaomi redmi 4. Na początku wybierałem pomiędzy redmi 4x a note 4x, ale wybralem redmi 4x, bo dłużej bateria wytrzyma i note będzie mi za duży. Ale natrafiłem na wersje 4 pro, która ma parametry jak w note czyli ekran full hd + procek 625 2Ghz. Pytanie czy przez to ze ekran jest full hd, bateria nie straci na czasie pracy? Podobno procek 625 z kolei jest bardziej oszczedny niz 425, wiec czy nie wyjdzie na to samo? No i zostaje kwestia gdzie kupic?? tylko bezpośrednio z aliexpres? Czy te telefony beda obslugiwac pasmo B20? Czy bede musial ten telefon odblokowac? Obecnie mam mi4c i przyznam ze mialem duzo zabawy z oblokowaniem go (pisanie na forum postow i itp...)
0 chevington Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Redmi 4PRO idzie jeszcze kupić w jakiś normalnych pieniądzach? Bo z tego co widziałem na alledrogo są wariaci którzy chcą za niego ponad 1900zł, a i w chinach ciężko dorwać poniżej 220$. no chyba, że słabo szukam to może mi ktoś podlinkuje? Jest może jakaś alternatywa do 1000zł nie przekraczająca 5.2" z porządną baterią i żeby to działało w miarę szybko? co do powyższego pytania to będzie trzymać pewnie podobnie jak 4X tyle, że będzie działać dużo szybciej
0 tpawel Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Robiłem ostatnio mały research dotyczacy z2 pro i odpuściłem ten telefon. Hardwarowo super, za tą cenę to świetny sprzęt, ale softwarowo leży kompletnie. Custom Romy są, ale też w każdym coś nie dziala
0 chevington Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) 6 godzin temu, k3lt napisał: @chevington Zuk Z2 Pro, z bateria bedzie slabiej jak w 4x ale wydajnosciowo bije go o jakies 300%. Ciezko cos znalezc z takich malych telefonow, dla chinczykow 5,5" to teraz taki "standard". jeśli chodzi o ZUK'a to brak np diody powiadomień to jest jakaś porażka, a do tego ta bateria i jak kolega tpawel pisał, że są problemy z softem to poszukam czegoś innego. znalazłem w "PL dystrybucji" Redmi 4PRO za 799zł ale tylko złoty (ten stary ze złotym frontem, który mi się nawiasem mówiąc nie za bardzo podoba) i chińskim softem. co myślicie? warto? Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez chevington
0 Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 6 minut temu, chevington napisał: znalazłem w "PL dystrybucji" Redmi 4PRO Redmi 4 Pro nigdy nie byl oferowany w oficjalnej dystrybucji i nie moze byc oferowany w Polsce bo nie ma oznakowania CE a to ze jednak jest to inna sprawa Nie lepiej poczekac na serie 5? " 4'ka " sie juz konczy
0 chevington Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 3 minuty temu, IT4Geeks.Polska napisał: Redmi 4 Pro nigdy nie byl oferowany w oficjalnej dystrybucji i nie moze byc oferowany w Polsce bo nie ma oznakowania CE a to ze jednak jest to inna sprawa Nie lepiej poczekac na serie 5? " 4'ka " sie juz konczy dlatego użyłem cudzysłowu patrząc na to w jakim kierunku poszedł 4X (snap 435) i jakie są plany na RedmiNote 5A/5X (słabsza bateryjka przy tych samych bebechach), to wyczuwam, że w redmi 5 zobaczymy znów 435 z tym samym ekranem 720p i ~3500mAh baterii blisko rok temu chciałem kupić Redmi 4Pro to kolega mi nakręcił, że następca (4X) będzie lepszy. Jak wyszło każdy widzi.
0 PurpleHaze Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 13 godzin temu, IT4Geeks.Polska napisał: Redmi 4 Pro nigdy nie byl oferowany w oficjalnej dystrybucji i nie moze byc oferowany w Polsce bo nie ma oznakowania CE a to ze jednak jest to inna sprawa Nie lepiej poczekac na serie 5? " 4'ka " sie juz konczy Kolega wystepuje moze w ezoTV, czy swiadczy uslugi gdzies na miescie pod szyldem wroz, szklana kula, fusy itd? Przeciez jedyne co mozna powiedziec o redmi 5 to to ze bedzie i ze prawdopodobnie w tym roku. Z xiaomi nigdy nic nie wiadomo, 4 wychodzila w listopadzie. Obecnie mamy koncowke sierpnia, zanim 5 trafi do dystrybucji w chinach minie w cholere czasu, a w Polsce to szkoda gadac i stawiam raczej na 1 kwartal 2018. Troche srednio sugerowac komus czekanie ponad 4 miesiace...
0 Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 49 minut temu, PurpleHaze napisał: i stawiam raczej na 1 kwartal 2018. Troche srednio sugerowac komus czekanie ponad 4 miesiace... Odpisze tak samo tak jak Ty mi: " Kolega wystepuje moze w ezoTV, czy swiadczy uslugi gdzies na miescie pod szyldem wroz, szklana kula, fusy itd? "
0 PurpleHaze Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) 42 minuty temu, IT4Geeks.Polska napisał: Odpisze tak samo tak jak Ty mi: " Kolega wystepuje moze w ezoTV, czy swiadczy uslugi gdzies na miescie pod szyldem wroz, szklana kula, fusy itd? " Wyrwanie jednego zdania z kontekstu, jeszcze nijak sie dyskusji nie przysluzylo, ale w tym wypadku co zrobic... Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez PurpleHaze
0 Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 6 godzin temu, PurpleHaze napisał: Wyrwanie jednego zdania z kontekstu, jeszcze nijak sie dyskusji nie przysluzylo, ale w tym wypadku co zrobic... Tak samo jak Twoja złośliwostka nijak ma się do wątku. EOT
Pytanie
Mr.Z
Witam.
Planuję zakupić telefon Xiaomi i mam dwa modele z których muszę wybrać a nie mogę się zdecydować, a mianowicie rozważam modele :
Xiaomi Redmi 4 Pro (3gb/32gb)
i
Xiaomi Redmi 4X Pro (3gb/32gb)
Który z tych telefonów byście polecili? Zalety /wady?
Pod kontem wykłady bardziej podoba mi się 4x, ale znów zwykła 4ka ma wyższa rozdzielczości ekranu i 2ghz procek, i wzbudzanie tapnięciem w ekran.
Będę wdzięczny za pomoc i opinie.
Pozdrawiam
23 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi