Gregor_paw Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witam Chciałbym wszystkich przestrzec przed zakupem urządzeń w sklepie Spemall. Niestety kupiłem u nich Redmi Note 3 i mam problemy. Pierwszy pojawił się od razu po zakupie. Zamawiałem wersje PRO a otrzymałem zwykłą. Po mojej interwencji zaproponowano mi zwrot różnicy w cenie lub odesłanie telefonu do nich. Oczywiście odsyłka na mój koszt - kpina. Wybrałem zwrot różnicy w cenie. I teraz żałuję bo mogłem im odesłać i kupić gdzie indziej bo problemy zaczęły się teraz poważniejsze. Tuz przed upływem gwarancji telefon uległ awarii. Nie działała lampa błyskowa i przestał działać mikrofon. Wstępna diagnoza w serwisie polskim - do wymiany płyta główna więc wymiana nie opłacalna. Zgłosiłem to do sklepu i ustaliłem, że odeśle im do naprawy w ramach gwarancji. Wysłałem go do Chin 25 stycznia, w Chinach był już 31 stycznia a serwis odebrał go dopiero ok 20 lutego. Od tego czasu praktycznie do dzisiaj trwa naprawa!!! Na moje maile odpowiadają, że jest w trakcie i go testują aby naprawić raz a dobrze. Podali też że usterki naprawili ale telefon ma problem z zasięgiem i znowu go testują. I tak cały czas praktycznie co dziennie taka sama informacja. Dodatkowo na moje żądanie zwrotu pieniędzy lub wymiany na nowy nie podejmują tego tematu tylko piszą abym był cierpliwy................ Normalnie porażka jakaś a przecież nic im nie mogę zrobić. Nie polecam tego sklepu!!! proszę przemyśleć przed zakupem czy warto, bo jak widać gwarancja jest fikcją a i obsługa też niezbyt profesjonalna. Pozdrawiam wszystkich.
tpawel Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Naprawa naprawą ale 31 stycznia to tam był środek swiąt, niektóre sklepy prawie miesiąc nie pracowały. Co do samej gwarancji to niestety już czytałem kiepskie opinie o niej w tym sklepie Kiedy kupiłeś? Nie ma ochrony PayPal jeszcze? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
skay77 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Gwara to chyba jest albo Chiny lub chiszpania,Hiszpania kupowałem u nich ostatnio ale odpukac nic się złego nie dzieje. Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Dnia 5.04.2017 o 23:31, skay77 napisał: Gwara to chyba jest albo Chiny lub chiszpania,Hiszpania kupowałem u nich ostatnio ale odpukac nic się złego nie dzieje. Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Też skusiłem się na zakup u nich. Tym bardziej, że pierwszy telefon - Redmi Note 4G - kupiłem właśnie od nich i mile wspominam. Właściwie powinienem napisać: mile wspominałem, bo od tygodnia walczę z nimi żeby wysłali mi telefon - Mi Note Pro. 9 maja zapłaciłem przez PP. Najpierw dostałem maila od nich, że zakupiony telefon jest "out of stock" (nie ma możliwości dodania do koszyka produktu niedostępnego, ale to szczegół...). Co ciekawe, zmienili stany magazynowe w sklepie na czas napisania maila, bo zaproponowali mi dwukrotnie droższy telefon (Mi Note 2), oczywiście za moją dopłatą. Kiedy napisałem, ze nie chcę, że mają wysłać zamówiony, nagle stany magazynowe wróciły na stronę i dostałem maila z przeprosinami za pomyłkę, że jest już "in stock" i "już" wysyłają. To nie koniec zabawy. Kolejny mail od nich dotarł do mnie przedwczoraj. Poinformowali mnie, że mój adres dostawy jest w "remote area" DHL, oraz że UPS pobiera za to dodatkowe opłaty. Mam więc przelać im na PP dodatkowe 34 USD, a oni wówczas wyślą telefon. Po pierwsze: UPS nalicza za DHL? Śmiech! Po drugie, Bydgoszcz jest blisko półmilionowym miastem i nigdy nie była na liście "remote area", u żadnego przewoźnika. Mamy więc do czynienia z ewidentnym naciąganiem, żeby nie rzec wyłudzaniem kasy. Odpisałem, że mają przestać pogrywać. Dzisiaj rano wysłałem maila, w którym dałem im 24 godziny na wysyłkę pod rygorem założenia sporu i roszczenia w PayPal. Chyba ta ostatnia instytucja ma jakieś poważanie, nawet wśród chińskich sklepów, bo w dwie godziny później dostałem maila, a jakże, z informacją że ich agent sprawdzi to, czy mój adres znajduje się na liście adresów "remote area". Minutę później, że "faktycznie, mój adres nie jest na liście, i już wysyłają telefon". Brawo! Węszę spisek, bo summa summarum dostałem maila z numerem trackingowym UPS, ale zawiera on dwie litery, co oznacza, ze prawdopodobnie jest jakimś numerem przesyłek transferowanych przez Hiszpanię. "Zwykły" UPS ma jedną literę. Zobaczymy jutro lub pojutrze, bo zwykle te paczki wysyłane z Chin, "ruszają" po jednym, dwóch dniach. Generalnie, pomimo wyboru przesyłki EU Express, czyli gwarantującej zwrot VAT w przypadku naliczenia, obawiam się, ze jak mnie "trafią", to zaczną się kolejne schody. Nie wspominam już o gwarancji - wybrałem dwuletni okres ochronny w EU... W każdym razie. jeśli w tym tygodniu nie zadzwoni kurier, albo nie zobaczę rzeczywistych ruchów paczki, zgłaszam sprawę do PayPal-a. Z tego co poczytałem, to dość sprawnie działają...
skay77 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 mrosi w ibg mialem remonte area i robilem tak znajdowalem w lodzi glowny magazyn dhlu i wysylalem ten adres 3 telefony tak odebralem dhlu mi3.mi4,redmi note 3 pro ,truck sprawdzalem jednoczesnie na 3 progranmch najdluzej stoi we francji
mrosi Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Przed chwilą, skay77 napisał: mrosi w ibg mialem remonte area i robilem tak znajdowalem w lodzi glowny magazyn dhlu i wysylalem ten adres 3 telefony tak odebralem dhlu mi3.mi4,redmi note 3 pro ,truck sprawdzalem jednoczesnie na 3 progranmch najdluzej stoi we francji Hmm... A po polsku...?
skay77 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 teraz to juz po ptokach ,jak bedziesz sprowadzal telefon to podajesz najblizszy oddzial dhl tak jak ja https://www.kurjerzy.pl/placowki/dhl-Łódź/20 i odbierasz telefon bezposrednio w siedzibie i odrazu sobie sprawdzasz jak ta paczka wyglada
mrosi Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 2 minuty temu, skay77 napisał: teraz to juz po ptokach ,jak bedziesz sprowadzal telefon to podajesz najblizszy oddzial dhl tak jak ja https://www.kurjerzy.pl/placowki/dhl-Łódź/20 i odbierasz telefon bezposrednio w siedzibie i odrazu sobie sprawdzasz jak ta paczka wyglada Z tym akurat nie problem, bo nawet międzynarodowe przesyłki przywozi kurier regionalny, z Gdańska. Bardziej martwi mnie podejście sklepu.
skay77 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 wiem ze sklep podobno ciezki do ogarniecia z pisaniem łemajli ale akurat mi odpisywal odrazu i na fejsie tez mozna znalezc ich ,mnie tez martwi gwara bo niby mam wysylac do * Chiszpanii najlepiej sobie sciagnij ze 3 programy do lokalizacji 7 truck i chyba jeszcze na dpd sprawdzalem ( 5 dni na bank wisialo mi na francji) kurier do przywozil jakis dziwny bo bylem w pracy i zostawil mi pod doniczka w ogrodku nie wiem czy to byl fedex ( nie wiem spod zgierza ,tam maja magazyny dokladnie Lucmierz)
mrosi Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 3 minuty temu, skay77 napisał: wiem ze sklep podobno ciezki do ogarniecia z pisaniem łemajli ale akurat mi odpisywal odrazu i na fejsie tez mozna znalezc ich ,mnie tez martwi gwara bo niby mam wysylac do * Chiszpanii najlepiej sobie sciagnij ze 3 programy do lokalizacji 7 truck i chyba jeszcze na dpd sprawdzalem ( 5 dni na bank wisialo mi na francji) kurier do przywozil jakis dziwny bo bylem w pracy i zostawil mi pod doniczka w ogrodku nie wiem czy to byl fedex ( nie wiem spod zgierza ,tam maja magazyny dokladnie Lucmierz) dopłacałeś przy odbiorze? W sensie doliczyli Ci VAT?
skay77 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 nie tawarisz z chin oplaca vat w francji adres na paczce jest chinski od Francji paczka idzie dpd a potem nie wiem ale tez bylem zdziwiony ze paczke mi nie przywiol kurier z dpd tylko jakis podwykonawca
mrosi Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 1 minutę temu, skay77 napisał: nie tawarisz z chin oplaca vat w francji adres na paczce jest chinski od Francji paczka idzie dpd a potem nie wiem ale tez bylem zdziwiony ze paczke mi nie przywiol kurier z dpd tylko jakis podwykonawca A widzisz... To tak to rozwiązali... Czyli akcja przepakowanie. Czyli dopłata w stylu "antyVAT" to pewnie ukryta dodatkowa opłata za pośrednika...
skay77 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 bo to jest ta opcja eu express ,masz tam na stronie eu express i jest watek na telchina jezeli dobrze pamietam ,przeslal bym ci nadruk z paczki ale jestem w delegacji do piatku niby jestem blisko domu ale mnie ciskaja po tych stacjacj wokol lodzi a robie na dzwigu kolejowym UK-25 on byl zdelany cccp i ja tez
mrosi Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 1 godzinę temu, skay77 napisał: bo to jest ta opcja eu express ,masz tam na stronie eu express i jest watek na telchina jezeli dobrze pamietam ,przeslal bym ci nadruk z paczki ale jestem w delegacji do piatku niby jestem blisko domu ale mnie ciskaja po tych stacjacj wokol lodzi a robie na dzwigu kolejowym UK-25 on byl zdelany cccp i ja tez Ile czasu minęło od otrzymania numeru śledzenia do samego doręczenia?
skay77 Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 045610708900304nr http://m.trackingmore.com/sfb2c/045610708900304-en.htmlI sprawdzПослали по Ми5с плюс
mrosi Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 5 minut temu, skay77 napisał: 045610708900304nr http://m.trackingmore.com/sfb2c/045610708900304-en.html I sprawdz U mnie wczoraj ruszyło. Jest w Holandii i ma status "Oczekiwanie na UPS".
Rekomendowane odpowiedzi