steq20 Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Witam,Pytanie czy testował ktoś ten soft i jakie są o nim opinie. Pytanie do użytkowników:- dużo jest bugów jeśli tak to jakie- da się używać go na normalnie - czy aparat robi w miarę przyzwoite zdjęcia w porównaniu do MIUI Gdyby ktoś coś chciał dodać to proszę pisać. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Dnia 4.04.2017 o 16:22, steq20 napisał: Witam, Pytanie czy testował ktoś ten soft i jakie są o nim opinie. Nie warto tyle powiem, powolny słabo działa w sumie wszystko, póki nie będzie źródeł to raczej ciekawostka Sent from my MI 5s using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
steq20 Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Aktualizacje robią tego softu? Na innych telefonach działa podobno całkiem nieźle.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Aktualizacje robią tego softu? Na innych telefonach działa podobno całkiem nieźle..Może są aktualizacje, ale póki nie będzie źródeł do mi 5s to raczej będzie ciężko o dobrze działający customSent from my MI 5s using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Testowal ktos lineageos 14.1 tworzonego przez Polaka LuK1337, ktory jest w zespole Lineage OS? https://forum.xda-developers.com/mi-5s/development/rom-lineageos-14-1-t3611059 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Używam od 3-4 dni, wszystko chodzi dobrze, czasem mam fc messengera, ale wątpie że to kwestia romu, mały problem z przełącznikami w pasku (tj, np. wifi jak się przełączy to 'pstryczek' pozostaję na swoim miejscu). Poza tym wszystko stabilnie, czytnik linii na plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonzik Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 a ja ma pytanie, zainstalowąłem ten rom na swoim Mi5s i teraz przyciski są zamienione miejscami tzn. po prawej był back to teraz jest do aplikacji a po lewej był od aplikacji a teraz jest back i doś mocno mnie to irytuje bo się juz przyzwyczaiłem do starego układu. Można to jakoś zmienic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 W ustawieniach można to zmienić, użyj wyszukiwarki w ustawieniach, jeśli mnie pamiec zawodzi i tego nie ma to na xda jest mod do zflashowania który to robi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robol Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 Wiadomo jak teraz z błędami w LineageOS? Teraz niby już jest oficjalnie dla Mi5s i zastanawiam się czy nie przesiąść z miuipolska. Wie może ktoś czy działa siła nacisku na LOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatthewS Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 Nie działa, bo w stock androidzie nie ma tej funkcji ogólnie mogę polecić LOS, fajnie sie z niego korzysta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorn Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Wie ktoś może jak zainstalować lineage OS na Mi5S? Kolega mial mi wgrac ale wyjechal i wraca dopiero za 2 tyg xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Ja lineagos mam i xposed ,robisz tylko wipe do ustawien fabrycznych fla pewnosci w zaawansowanych jeszczeraz wipe cache dalvik bez systemu i normalnie instalacja romu i gapsy pico i do tego supersu (firmware ci zostaje)Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu TapatalkaOczywiscie naknowsze twrpWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu TapatalkaCo do xposed popatrz co instalowac https://framapic.org/UBz7B3P8cmX8/Y1wypEAExmPmWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrz Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Nie polecam lineageos, ciagnie baterie jak glupi. Jak custom to tylko RR, 1% baterii przez noc, full ustawien i opcji. 149668 w antutu "out of the box", bez ustawiania czegokolwiek. split screen jest , force touch takze (to akurat zalezy jaki launcher- na wbudowanym pixel dziala). tu porownanie, nie wiem po jakiemu ten kolo rozmawia Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 potwierdzam przedmówcę, testowałem wydania LoS z lipca (również to po upgrade binarek do Nougata) i moje główne zastrzeżenia to: - ciągły drain baterii w spoczynku (*nie było jeszcze xposed na nougata, więc nie było sposobu na podparcie się Amplify/Powernap) - kompletna nędza działania czytnika linii papilarnych - działał za n-tym podejściem, a następnie po odblokowaniu ekranu system trzymał w buforze fakt trzymania home, więc albo wracałem na pulpit bez pytania albo odpalało mi akcję przypisaną do długiego naciśnięcia home na RR z wakelockami jest _trochę_ lepiej (do ideału dalej brakuje, i tak trzeba się ratować Amplify+Powernap), natomiast czytnik działa _prawie_ jak należy - tzn. odczytuje najczęściej w pierwszym podejściu, nie ma numerów z naciskaniem home, ale sam czytniki mógłby działać szybciej; natomiast na RR zdarzyły mi się ze 2 twarde zawieszenia systemu w momencie przychodzącego połączenia, gdy sparowany był głośnik BT - za to z radiem samochodowym po BT nigdy nie było problemów z rozmowami; no i na romach AOSP aparat działa znacząco lepiej (mało agresywne odszumianie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 No drenuje zajepiscie https://framapic.org/WHmk3aP4t0rH/rSyJwYWpAkQwhttps://framapic.org/2i14MGOrj2x6/hWCk7dzmQiI1Chyba zalezy od modelu (:Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalkahttps://framapic.org/Fes9QJ4iDFz8/euPpBzngJp9YWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 20 godzin temu, skay77 napisał: No drenuje zajepiscie https://framapic.org/WHmk3aP4t0rH/rSyJwYWpAkQwhttps://framapic.org/2i14MGOrj2x6/hWCk7dzmQiI1 Chyba zalezy od modelu (: Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka https://framapic.org/Fes9QJ4iDFz8/euPpBzngJp9Y Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka cieszymy się że na mi5s plus (natrium) bateria tyle trzyma posiadacze mi5s bez plus (capricorn) zazdraszczają ps. na RR nie działało mi xposed magisk, działa tylko xposed standardowo instalowany przez recovery - co w sumie w obecnym momencie rozwoju xposed dla N bez znaczenia, bo i tak należy przełączyć SElinux na permissive, czyli safetynet i tak się wykłada Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 adamuadamu zalezy jak sie uzywa telefonu wyniki nie sa miarodajne,8-9 powinno sie wyciagnac na luzie teraz mam 92% a ekran 1.30 ladowany 4h temu ,oczywiscie wifiWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrz Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 (edited) Gapiac sie na ekran znaczy pulpit, jeszcze przyciemniony to moge miec i 15 godzin Edited August 25, 2017 by Piotrz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Testowal ktos LineageOS 15 (android 8)? https://forum.xda-developers.com/mi-5s/development/rom-lineageos-15-0-t3667210 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 po kolejnych kilku tygodniach z custom romami zdecydowanie moim faworytem pozostaje Resurrection Remix, ponieważ: - tylko w tym romie czytnik linii papilarnych działa jak należy - tj. wybudza bardzo szybko (znacznie szybciej po ostatnim upgrade do wydania z 0909) i najczęściej w pierszym podejściu; brak irytującego błędu z opisywanym wcześniej przeze mnie zachowaniem polegającym na tym, że bezpośrednio po odblokowaniu system wykonuje akcję przypisaną do home - tak jest m.in. w Lineage oraz AICP - reszta systemu działa tak jak powinna - bugi odbieraniem połączeń w ostatnich wersjach nie występują; wszystko płynnie - bateria: działa xposed, więc powernap + amplify dają radę, dla nie lubiących xposed można użyć MyAndroidTools, Wakeblock i czegoś do szybkiego włączania Doze; w idle z zestawem ww. apek zużycie jest naprawdę małe, SoT to zależnie od sieci i jasności to okolice 3,5-5,5 godz.; trudno mi wykręcać rekordy, ponieważ w domu, a więc w korzystnych dla baterii warunkach - pod wifi i z umiarkowaną/małą jasnością i tak preferuję użycie PC, więc nie ma mowy, bym spędził gapiąc się w telefon cały dzień, wieczór czy noc - Snapdragon Camera z wyłączonym odszumianiem robi porządne fotki, a zmodowana Google Camera z trybem HDR+ wręcz rewelacyjne (to dotyczy wszystkich customów na mi5s) - na minus we wszystkich customach jakich używałem to zawieszająca się apka zegara bezpośrednio po włączeniu się alarmu - ale pomaga zainstalowanie deskclock ze sklepu W każdym razie obecnie jestem bardzo zadowolony z działania telefonu i systemu, zainteresowanym customami polecam przetestowanie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jcvda Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Zainstalowałem RR 5.8.5, tesuje i jest całkiem niezle, ale w jaki sposób dodać kono xiaomi, nic nie mogę znajsc a chciałem zsynchronizowac dane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 22 godziny temu, jcvda napisał: Zainstalowałem RR 5.8.5, tesuje i jest całkiem niezle, ale w jaki sposób dodać kono xiaomi, nic nie mogę znajsc a chciałem zsynchronizowac dane. na romach AOSP może być ciężko z dodaniem konta xiaomi (lub wręcz niewykonalne) jeśli chcesz przenieść sobie dane, to przywróć backup z miui, zrób kopie apek z ustawieniami przez titanium backup i następnie przy użyciu również TB przywróć je z danymi --- a ja po dłuższej przygodzie z RR cały czas polecam - jedyny bug jaki w sumie znalazłem, to że zaraz po instalacji -zarówno "od zera" jak i flashowaniu nowych wydań- apka telefonu potrafi mi zawiesić telefon na twardo - wymagany reset klawiszem Power; co ciekawe - zawsze zdarzy się to raz-dwa po reinstalce i potem spokój. Próbowałem wyłączać extra usługi LTE, wyszukiwanie telefonów w bazach itp itd, ale nic to nie zmienia. Jestem w a2mobile jeśli to może mieć jakiekolwiek znaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jcvda Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Właściwie to chodzi o smsy bo reszta z konta google sie synchronizuje. Wczesniej miałem najnowsze xioami polska, zrobiłem kopie titanum apki sms, internet i teraz nie chce przywrócić na romie RR. Są gdzieś apki programów z miui polska do wgrania? Jest w tym romie kilka mankamentów, np. po resecie klawisze back i menu przez około 2min są nie aktywne. Apka camera wywala crash przy przedniej kamerze i jeszcze kilka innych detali. Bateria nieco lepiej trzyma w końcu wróce na stabilny miui pol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 do sms używam od zawsze "super backup" ze sklepu - ten na pewno działa pomiędzy romami czy wersjami androida niespodzianek z niekatywnymi klawiszami pojemnościowymi nie doświadczyłem kamera to obecnie tylko i wyłącznie portowana Google Camera z HDR+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 Podsyłam w ramach odświeżenia tematu zaktualizowaną wersję. Osobiście używam jej na co dzień i jak dla mnie jest rewelacyjna, nareszcie widać, co potrafi aparat w tym modelu. Używam najnowszej wersji + sugerowane ustawienia, LineageOS. I jak wrażenia z używania LinageOS? Wszystko działa bez żadnych błędów? Zastanawiam się nad zmianą MIUI na coś innego, bo mimo kolejnych poprawek ciągle mam problemy z Android Auto podłączonego do auta (wyłącza mi się w losowych chwilach, czasami po paru sekundach, czasami po parunastu minutach). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrk Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 I jak wrażenia z używania LinageOS? Wszystko działa bez żadnych błędów? Zastanawiam się nad zmianą MIUI na coś innego, bo mimo kolejnych poprawek ciągle mam problemy z Android Auto podłączonego do auta (wyłącza mi się w losowych chwilach, czasami po paru sekundach, czasami po parunastu minutach). Używam LOS prawie że od początku i śmiało mogę polecić, z czasem praktycznie wszystkie błędy zostały wyeliminowane. Działa moim zdaniem o wiele lepiej niż MIUI.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Dobrze zrozumiałem z instalacji LOS, że aby mieć gaapsy to trzeba zrootować telefon? Serio? Co to za dziwne wymaganie? Bez tego nie działa coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrk Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 @upGdzieś ty to wyczytał?Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 No w instrukcji instalacji, ale chyba po prostu napisali to niejasno... Zaraz przed informacja jak dograć roota. Niemniej gaapsy trzeba doinstalować przed pierwszym rebootem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrk Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Instalujesz ROM i od razu po nim GApps, standardowa procedura.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Ok, a więc moje doświadczenia po kilkunastu dniach z LOS są takie: jestem bardziej zadowolony niż z MIUI. Z głównych zalet: - czytnik linii w końcu działa sensownie (na MIUI mimo wielu starań miewałem nawet problem z odblokowaniem telefonu, pewnie sucha skóra na palcach nie pomagała), działa w 9/10 przypadków, a nie jak na MIUI raz od razu, raz w ogóle (średnio 5/10)... - wszystko mi działa: nfc, camera, BT, android auto - start spotify i yanosik przez BT za każdym razem, wyłączenie yanosik po rozłączeniu BT za każdym razem (na miui raz się odpalało, raz nie, mimo, że wszystkie optymalizacje miałem wyłączone) - w miarę czysty android Z wad: - brak wbudowanych motywów - brak osobnych dzwonków dla dual sim - jeżeli dotkniemy home jak ktoś dzwoni, to bardzo trudno jest odebrać potem taki telefon (trzeba odblokować, zjechać paskiem powiadomień i tam kliknąć odpowiedni napis) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 1 godzinę temu, Segor napisał: - jeżeli dotkniemy home jak ktoś dzwoni, to bardzo trudno jest odebrać potem taki telefon (trzeba odblokować, zjechać paskiem powiadomień i tam kliknąć odpowiedni napis) ustaw sobie odbieranie rozmów przyciskiem home Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 A testowal ktos lineageos 15 (android 8 )? https://forum.xda-developers.com/mi-5s/development/rom-lineageos-15-0-t3667210 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Dnia 16.11.2017 o 13:02, adamuadamu napisał: ustaw sobie odbieranie rozmów przyciskiem home Tylko wtedy będę odbierał telefon zanim sprawdzę kto dzwoni, a tego nie chcę za bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goomako Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Witam. Zmieniałem w grudniu Kernel na taki który podkręca procek jak w mi5 pro. Od tego czasu wyszły 2 aktualizacje lineage i nie mogę aktualizować. Wyskakuje coś takiego, zna ktoś temat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts