Skocz do zawartości

Problem z pierwsza instalacja naszego MIUI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wyglada tak, mojej siostrze spodobal sie moj Mi4s i postanowila ze tez chce Xiaomi. W troche nizszej polce cenowej znalazla Redmi 3S, wszystko jej pasowalo wiec telefon zamowiony. Telefon przybyl ale globalny MIUI pozostawia wiele do zyczenia w tlumaczeniu i malych duperelkach. Zaproponowalem ze zainstaluje jej tutejszy ROM, sam jestem z niego zadowolony, uzywam odkad mam telefon, nie dawno wszedlem na wersje na Nougacie. Odpalilem tutorial z naszego forum, zglosilem sie o odblokowanie bootloadera, jest tylko jeden problem... zapomnialem zapewnic jej koncie 100% bezpieczenstwa w serwisie, potwierdzenie maila, jakies pytania, cos w tym stylu. Minal miesiac od prosby o unlock, przypomnialo mi sie o tych detalach na koncie, naprawilem swoj blad, jest 100% security, ale nie moge ponownie aplikowac o unlock. Nie wiem czy problem lezy po stronie "http://en.miui.com/unlock/" czy gdzies indziej. Kazde wcisniecie przycisku unlock przekierowuje odrazu do sciagniecia Mi Unlock. Szukalem w internecie obejscia, klikalem jakies inne linki, cos w stylu "reapply" i "apply" and kazdy jeden przekierowywal na sciaganie Mi Unlock. Dodam jeszcze ze kiedy juz sciagne Mi Unlock i podlacze jej telefon, oczywiscie tak jak w instrukcji, najpierw fastboot pozniej kabelek itp. Komputer telefon widzi, i wszystko ok ale kiedy klikam unlock w programie to zawiesza sie na 50% i wywala blad (chyba weryfikacji, siostra w pracy wiec nie mam screena). Jakas rada? Czy trzeba jakos ponownie aplikowac o unlock, kombinowac cos w konsoli fastboota?

Opublikowano

Musisz dodać to samo konto xiaomi w telefonie z którego aplikowałeś o unlock

Ja też musiałem wejść w ustawienia programistyczne i dodać tam konto do unlocka. Chyba unlock status czy jakoś tak to było...

Opublikowano

sprawdze czy konto Xiaomi w telefonie jest ustawione dobrze, a co do odpowiedzi zielonego, ktos wlasnie ma z tym problem na innym watku, pierwsze co zrobie to sprawdze czy napewno ma oficjalny global zainstalowany, nowe informacje pojawia sie wieczorem jak bede mial telefon w rece

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Boniek09 napisał:

Telefon przybyl ale globalny MIUI pozostawia wiele do zyczenia w tlumaczeniu i malych duperelkach.

I to jest najprawdopodobniej przyczyną. Rom jest nieoficjalny, jakieś syfmiui jak się nazywa global, bo dla tego telefonu globala nie ma i najprawdopodobniej nie będzie. Trzeba zainstalować oficjalny chiński dev i się odblokuje bez problemu.

Przepraszam zobaczyłem stopkę i myślałem że to Mi 4s. W takim razie trzeba sprawdzić co to za rom tam jest, jak oficjalny, nawet global stable to powinno się odblokować, ale najłatwiel by poszło na global dev

Edytowane przez FromWP
Opublikowano

przypomniala mi sie jeszce jedna sprawa, dlaczego nie mialem pewnosci ze dostalem zgode na odblokowanie, minely juz 2 miesiace a SMSa z potwierdzeniem ani sladu, mozliwe ze siostra nie bedzie chciala chinskiego deva... od jego instalacji do odblokowania moze minac pare dni, i o ile jezyk w nim mozna zmienic to on chyba nie lapie zasiegu w polsce prawda?

Opublikowano
2 minuty temu, Boniek09 napisał:

mozliwe ze siostra nie bedzie chciala chinskiego deva..

Już sprostowałem, jak to 3s to nie trzeba chińskiego dev, tylko najlepiej oficjalny global dev, da się wgrać bez odblokowania, nawet dzisiaj wgrywałem znajomemu, bo miał global stable.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...