Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może zacznę od początku. Miałem MIUI 7, w wersji był literki CN czyli podobno syf (chciałem zmienić bo coś z zarządzaniem RAM zaczęło się psuć). Wszystko działało, lte na obu slotach, było pięknie. Porady były abym pozbył się tego i zainstalował MIUI 8. Miałem odblokowany bootloader (taki kupiłem). Po instalacji, nie działały ustawienia i w końcu odblokowałem normalnie bootloader i poszło. Wszystko działa tylko nie LTE oraz LED ale to nie na temat. Zmiana APN nic nie dała, menu *#*#4636#*#* też nic nie dało, ustawiałem wszystko, zmieniałem sloty SIM, robiłem wszystko co mogłem i lipa. Na 3g działa, ale też jakoś dziwnie się zachowuje, obie sim maja ciągle taki sam sygnał, w tym samym czasie tracą, łapią itd. MIUI 8.3   7.3.23 (rozwojowa), nie znalazłem nigdzie rozwiązania. Może to wersja MIUI jest zła? Albo ja coś popsułem, prosiłbym o pomoc.

Opublikowano

Miui 8.3? Nie znam. Na RN3 (Global) najnowszy stabilny to 8.1.6.0 (jeśli dobrze pamiętam). Zacznij od sprawdzenia którą wersję telefonu posiadasz (Kenzo czy Kate), a następnie pobierz odpowiedni do niego rom (China lub MIUIPolska w wersji stabilnej lub rozwojowej).

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tu są screeny, ale jak już mówiłem ustawiałem to na różne sposoby i nic nie dawało. Na 2 sim też nie mam 4g także to na 90% wina systemu. Zmiany slotów nic nie dają. Jak mam ustawione lte/3g/2g to co jakiś czas wyłącza się przesył danych, tak jakby łapał 4g ale nie chciał go używać, a gdy już wracało do 3g/h+ to się sam z powrotem włączał. Zanim zacznę coś grzebać głębiej w systemie zmienię jutro na stable.

1.png

2.png

3.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...