Skocz do zawartości

Xiaomi mi5 aktualizacja do miui 7.3.16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Adrianw321

W który musisz kliknąć aby pojaw się folder images? jeśli znajdziesz taki folder który ma w sobie folder images to jest to odpowiedni folder, oczywiście nie wskazuj images tylko ten folder wyżej na liście :)

Opublikowano

@majdan12 Kolego w obu są katalogi images bo oba są pobrane ze strony xiaomi tylko w różnych odstępach czasu pytam na którym wolisz instalować czy na 7.3.9 czy na 7.3.16

w obu jest images także nie ma porblemu

Opublikowano

przy 7.3.9 to samo niestety

Co ciekawe nadal ma twrp a przecież robiłem tak jakby wipe? co nie?

przeczytalem coś takiego 

"Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP obiłemprzechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych."

robić to?

Opublikowano (edytowane)

@majdan12jakiś koleś miał podobnie,że resetował mu się system i to mu rzekomo pomogło,że logo mi się resetowało

Edit:

Albo zrobie wipe systemu z twrp i wgram tego xiaomi.eu 6 i może na tym wystartuje?

Edytowane przez Adrianw321
Opublikowano

@Adrianw321

Ja niestety znikam, bo następnej pracy która miała być na wczoraj, więc albo uda ci się na Global Developer uruchomić system i poczekasz na mnie aż powiem jakie TWRP/jaki system zainstalować i co zrobić a jak nadal będzie problem z systemem to spróbujemy zainstalować TWRP, ale to już być musiał poczekać na mnie albo kogoś innego kto ma Mi 5.

Opublikowano

@mariusz.ur

Nie może zainstalować MiFlash który ma opcje o nazwie Flash All, ma on tą wersje która ma Clean All, ale jest to jedno i to samo ustawienie.

@Adrianw321

1. Zainstaluj 

https://dl.twrp.me/gemini/twrp-3.0.2-2-gemini.img.html

2. Zainstaluj 

https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767113666

Jak zadziała Xiaomi.eu to daj znać.

Opublikowano (edytowane)

@Adrianw321

Ten MiFlash który masz musiał coś namieszać bo to aż nie możliwe aby dwie wersje MIUI nie mogły się uruchomić.

Dużo Mi 5 miałem okazję mieć u siebie a nawet sam mam Mi 5 i robiłem instalacje systemu przez MiFlash (tym ode mnie) i zawsze działał system.

Edytowane przez majdan12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...