Skocz do zawartości

Redmi 3 - internet mobilny niby jest ale strony się nie wczytują

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno przesiadłem się na Ressurection Remix na którym niestety internet mobilny nie działał prawidłowo, zatem wróciłem do MIUI (xiaomi.eu, wersja Stable 8.1), gdzie problem nadal występuje. Przy każdej zmianie rom robiłem Full Wipe. Strony się niby wczytują(postęp bardzo wolno leci-pasek) ale się nie wyświetlają, natomiast test sieci w panelu sterowania MIUI pokazuje że wszystko jest ok. Wyjmowałem i wkładałem ponownie kartę SIM(lekko przeczyściłem złote styki), resetowałem ustawienia sieci do domyślnych, jak i też próbowałem skonfigurować na przeróżne sposoby, np jak tutaj: https://forumplay.pl/showthread.php/2808-Konfiguracja-Internetu-i-MMS-w-Play-android-ios-windows-phone-i-inne- . Nie mam wykupionego pakietu i oczywiście środki posiadam na koncie. Używam  aplikacji Buckshee, która jest dla mnie w sam raz. Internet nie działa także bez niej. Korzystam z sieci Play(Roaming ustawiony na "zawsze") i z dzwonieniem nie ma problemu, a także dodam że nie raz przy sygnale wyświetla się np H+. Sprawdzałem i problem występują na każdej przeglądarce(sprawdzałem Chrome, Opere, systemową), czy też aplikacjach(Steam, FB Lite).

Opublikowano

Używaj wyszukiwarki to dowiesz się, że istnieje wątek dotyczący Ressurection Remix.

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...