kuba1983 Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Dzień dobry, Szukam rozwiązania wkurzającego problemu z przełączaniem pomiędzy wifi a 3g. Rano wychodząc z domu tracę zasięg wifi a telefon nie jest w stanie samoczynnie przełączyć się na transmisję danych przez 3g (transmisja i wifi włączone cały czas w opcjach telefonu). Przy czym jedyny sposób jaki działa to włączenie i wyłącznie trybu samolotowego. Wyłączanie i włączanie samej transmisji danych nic nie daje. Miałem wcześniej soft miui polska teraz mam najnowszego global-a (8.2.1.0) i dalej to samo. Telefon zakupiłem w sklepie xiaomi.com.pl (teraz chyba aze.com.pl). Szukałem na forum podobnego problemu ale nie znalazłem. Może ktoś miał coś podobnego. Edytowane 20 Marca 2017 przez kuba1983
FromWP Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 12 minut temu, kuba1983 napisał: Szukałem na forum podobnego problemu ale nie znalazłem. A próbowałeś w opcjach programistycznych to zaznaczyć? Przełącz na sieć komórkową i Dane komórkowe zawsze aktywne. Co do romu to najnowszy i zdecydowanie najlepszy ostatni dev 7.3.16 xiaomi.eu albo global. Ten stable wyszedł co prawda przed chwilą, ale nie jest ani najnowszy, ani najlepszy.
kuba1983 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Opublikowano 20 Marca 2017 Właśnie przełączyłem. Dzięki za podpowiedź. Zobaczymy jak zadziała jutro. A co do wersji to jak ją ściągałem to pisało że to najnowsza stabilna i zaufałem "majfrendom".
mrosi Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi