pulo29 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Cześć, mam pewien problem z wyłączeniem aplikacji od Google w moim Redmi Note 3. Zacznę od tego, że po kupieniu go w x-komie, bez problemu mogłem odinstalować aktualizacje takich aplikacji jak Muzyka Play, FIlmy i TV Play, Hangouts i mogłem je wyłączyć, żeby mi zniknęły z pulpitu. Wtedy miałem jeszcze MIUI w wersji 7. Natomiast po ostatniej aktualizacji MIUI, do wersji 8.2.1.0, możliwość wyłączenia tych aplikacji zniknęła... A dlaczego w ogóle o to pytam, skoro od razu po zakupie powyłączałem te aplikacje? A no dlatego, że po tej aktualizacji systemu zdarzyła się ciekawa historia, bo po zaktualizowaniu telefon uruchomił się ponownie, i w momencie prośby o odblokowanie karty SIM PINem, otrzymałem komunikat, że wystąpił błąd i telefon musi przywrócić ustawienia fabryczne... I po resecie miałem z powrotem wszystkie "niechciane" aplikacje od Google. Aplikacje, o które mi chodzi, to: Duo, Filmy i TV Google Play, Hangouts, Muzyka Google Play, TalkBack. W załączniku widać, że przycisk "wyłącz" jest nieaktywny. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam, Paweł
Acid Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Zostaw. Wyłączenie aplikacji nic pożytecznego nie da.Chyba, że przejdziesz na rom miuipolska, tam nie ma żadnych śmieci.Z Mi5
mrosi Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi