krzysiek478 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Witam, Mam problem z drenowaniem baterii od kilku dni w moim redmi note 3 SE. Przywróciłem ustawienia fabryczne odinstalowałem wszystko co się da facebook itp. W CPU Spy Plus po resecie deep sleep po całej nocy pokazuje 65 % i zużywa ok 30 % baterii (Z pełnej do 70 procent potrafi zejść). Natomiast po zainstalowaniu aplikacji gsam battery monitor wychodzi, że wyświetlacz zużywa ok 85 % do 15 % zużycia na aplikacje. W gsam monitor również widzimy czas aplikacji jaki są uruchomione i tutaj pomimo, że wyświetlacz wyłączony telefon leży sobie spokojnie na półce czas działania wyświetlacza leci - tak jakbym robił coś na telefonie. Ma ktoś jakieś pomysły ?? Proszę o pomoc Dziękuje
Marszal198304 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 W opcjach programisty x nie wyl ekranu cos nie zmieniales?
krzysiek478 Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) nie nic w ustawieniach nie zmieniałem poza ustawieniami dźwięku, klawiatury itp. Co w takim razie mogę z tym zrobić ? jakieś pomysły? Edytowane 16 Marca 2017 przez krzysiek478
Zexon72 Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 14 godzin temu, krzysiek478 napisał: Ma ktoś jakieś pomysły ?? Jeśli masz Global "Stable" to zainstaluj z pełnym formatem telefonu system Global Developer - działa o niebo lepiej. Jeśli problem nie ustąpi, to nie ma co kombinować - sprzęt na reklamację.
krzysiek478 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Opublikowano 20 Marca 2017 Okazało się , że telefon przełączał się z 4G na 3G . Ustawiłem mu tylko 3G i bateria ładnie wytrzymuje. Zastanawia mnie jednak co innego, iż kilka dni wcześniej miałem 4G i nie było problemów. Wieć teraz czy problem polega na tym, iż sieć moja (t-mobile) ma jakieś problemy z 4G czy Telefon ma problem z utrzymaniem zasięgu 4G . Mieszkam w Opolu w okolicach Centrum więc nie powinno być normalnie problemu z 4G
ganixon Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 W jaki sposób to ustawić? U mnie również ostro zżera, może to przez to.
krzysiek478 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dnia 8.04.2017 o 15:55, ganixon napisał: W jaki sposób to ustawić? U mnie również ostro zżera, może to przez to. Ustawienia -> sieci komórkowe i SIM -> zakładka karta sim i wybierasz twoją karte główną - > preferowany typ sieci -> Automatyczny 3G/2G . U mnie śmiga aż miło bateria rewelacja - Nieba, a ziemia Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi