Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z drenowaniem baterii od kilku dni w moim redmi note 3 SE. Przywróciłem ustawienia fabryczne odinstalowałem wszystko co się da facebook itp. W  CPU Spy Plus po resecie deep sleep po całej nocy pokazuje 65 % i zużywa ok 30 % baterii (Z pełnej do 70 procent potrafi zejść). Natomiast po zainstalowaniu aplikacji gsam battery monitor wychodzi, że wyświetlacz zużywa ok 85 % do 15 %  zużycia na aplikacje. W gsam monitor również widzimy czas aplikacji jaki są uruchomione i tutaj pomimo, że wyświetlacz wyłączony telefon leży sobie spokojnie na półce czas działania wyświetlacza leci - tak jakbym robił coś na telefonie. Ma ktoś jakieś pomysły ??

Proszę o pomoc

Dziękuje

Opublikowano (edytowane)

nie nic w ustawieniach nie zmieniałem poza ustawieniami dźwięku, klawiatury itp. Co w takim razie mogę z tym zrobić ? jakieś pomysły?

Screenshot_2017-03-16-05-37-43-660_com.gsamlabs.bbm.png

Screenshot_2017-03-16-05-35-59-367_com.bvalosek.cpuspy.realgpp.png

Edytowane przez krzysiek478
Opublikowano
14 godzin temu, krzysiek478 napisał:

Ma ktoś jakieś pomysły ??

Jeśli masz Global "Stable" to zainstaluj z pełnym formatem telefonu system Global Developer - działa o niebo lepiej. 

Jeśli problem nie ustąpi, to nie ma co kombinować - sprzęt na reklamację. 

Opublikowano

Okazało się , że telefon przełączał się z 4G na 3G . Ustawiłem mu tylko 3G i bateria ładnie wytrzymuje. Zastanawia mnie jednak co innego, iż kilka dni wcześniej miałem 4G i nie było problemów. Wieć teraz czy problem polega na tym, iż sieć moja (t-mobile) ma jakieś problemy z 4G czy Telefon ma problem z utrzymaniem zasięgu 4G . Mieszkam w Opolu w okolicach Centrum więc nie powinno być normalnie problemu z 4G

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 8.04.2017 o 15:55, ganixon napisał:

W jaki sposób to ustawić? U mnie również ostro zżera, może to przez to.

Ustawienia -> sieci komórkowe i SIM ->  zakładka karta sim i wybierasz twoją karte główną - > preferowany typ sieci -> Automatyczny 3G/2G . 

U mnie śmiga aż miło bateria rewelacja -  Nieba, a ziemia

Pozdrawiam

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...