batko90 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Posiadam łącze Orangez routerem Funbox2 (to samo co Livebox). Router jest na górnym piętrze, a na dole po kablu podłączony jest WRP 300 jako access point. Żadne urządzenia nie mają problemu, by łączyć się bezpośrednio z nim i mają pełne zasięgi. Natomiast Mi Box niestety nie wykrywa access pointa, łączy się wyłącznie z routerem z górnego piętra, który oczywiście odpada z uwagi na minimalny zasięg i przepustowość. Czy można coś z tym zrobić?
martairafal Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Witam wczoraj zakupiłem Mi Box 4k nie wykrywał mi sieci w paśmie 2.4ghz mam w ruterze ustawiony kanał 13 kiedy zmieniłem na inny kanał sieć się pojawiła okazało się że box wykrywa sieć na kanałach od 1 do 11 nie widzi kanału 12 i 13 czy to jest normalne w tym sprzęcie 1
PeterMac Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) Tak, dokładnie miałem tą samą sytuację, musiałem zmienić ręcznie kanał w routerze bo na ustawieniu "Auto" nie widział kompletnie sieci, zapewne ustawienie Auto jechało na kanale 12 albo 13. Edytowane 30 Marca 2017 przez PeterMac
Juchas Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Witam, niestety mam ten sam problem zmieniłem kanał na 1 ale dalej nie widzi sieci wifi, ruter bezprzewodowy z karta sim alcatel onetouch.
Rekomendowane odpowiedzi