SayHiAndBeMy Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 Witam. Zacznę od tego, że czekam na mój Xiaomi Redmi Note 4x. Będzie to mój pierwszy telefon Xiaomi, więc jeszcze nie wiem co i jak. I tuaj mam kilka pytań do starych wyjadaczy. Czy od razu lepiej odblokować bootloader? (miałem do tej pory HTC 820 i po odblokowaniu bootloadera usunęło mi wszystko co miałem w telefonie, więc pytanie czy lepiej zrobić to od razu, czy później) Czy rootować telefon i wgrywać TWRP? Czy jakoś konkretnie go używać? Czy jeśli będę go podłączał na ładowanie na noc, to bateria szybko straci swą żywotność? Czy są jakieś fajne aplikacje oraz urządzenia dedykowane tylko do urządzeń xiaomi? (Mi Band wiem co to )
RegimeOfTerror Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 Bootloader - jeśli będziesz korzystał z China lub Global (nie wiem z czym Ci przyjdzie tel) to nie potrzeba. Jeśli chcesz korzystać z xiaomi.eu to wysyłaj prośbę już teraz. Root - jeśli Ci to do czegoś potrzebne to rootuj, w innym wypadku po co? TWRP - jeśli chcesz korzystaś z xiaomi.eu to i tak będziesz musiał wgrać Używanie - tak jak każdy inny telefon Ładowanie - ja się tym zupełnie nie przejmuję i ładuję jak mi pasuje, no ale ile ludzi tyle opnii
SayHiAndBeMy Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Przyjdzie z GLOBALEM, bo zamówione z Ali od Goldwaya. A czym się różni global od xiaomi.eu? Root? Hmm. zawsze do czegoś się przydaje, np. do zainstalowania jakiś apek, które potrzebują uprawnień ponad normę. @edit A jeszcze zapytam. Co to jest te MiuiPolska? Edytowane 12 Marca 2017 przez SayHiAndBeMy
Nezumi Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi