Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Majster Piżu nie bardzo wiem o czym mówi... ;-)

Jeśli po komendzie fastboot oem edl następuje restart znaczy się że EDL tą metodą nie ruszy. Pozostaje, albo próba wgrania paczki zip tzw recovery update z Global Developer, albo próba wejścia w EDL kablem deep flash. 

A próbowałeś odblokować na obecnym systemie? 

Opublikowano

No, taki majster zrobi zły poradnik i potem są problemy, eh.
Na początek, spróbuj odblokować bl na tym romie który masz, może przejdzie
Jeśli nie, to spróbuj przez aktualizacje wgrać chinski dev/stable i tam odblokować
Jak nie przejdzie to robisz kabelek deep flash moim poradnikiem albo patrzysz na podlinkowany film, albo robisz z jakiegokolwiek poradnika do robienia kabla df, wgrywasz przez miflash china rom, koniecznie fastboot (google fastboot mi 5s roms) i tam odblokowywujesz bootloader, i tym sposobem też blokujesz bezpowrotnie (jak narazie) edl 

Opublikowano

Próbowałem rom przez ''aktualizacje'' ale nie może zweryfikować aktualizacji,  bl przez fastboota na obecnym romie też nie daje rady, w trybie fastbota miflash widzi mój tel ale boję

Dnia 10.03.2017 o 20:49, Zexon72 napisał:

Majster Piżu nie bardzo wiem o czym mówi... ;-)

Jeśli po komendzie fastboot oem edl następuje restart znaczy się że EDL tą metodą nie ruszy. Pozostaje, albo próba wgrania paczki zip tzw recovery update z Global Developer, albo próba wejścia w EDL kablem deep flash. 

A próbowałeś odblokować na obecnym systemie? 

Dnia 12.03.2017 o 13:09, mezutelni napisał:

No, taki majster zrobi zły poradnik i potem są problemy, eh.
Na początek, spróbuj odblokować bl na tym romie który masz, może przejdzie
Jeśli nie, to spróbuj przez aktualizacje wgrać chinski dev/stable i tam odblokować
Jak nie przejdzie to robisz kabelek deep flash moim poradnikiem albo patrzysz na podlinkowany film, albo robisz z jakiegokolwiek poradnika do robienia kabla df, wgrywasz przez miflash china rom, koniecznie fastboot (google fastboot mi 5s roms) i tam odblokowywujesz bootloader, i tym sposobem też blokujesz bezpowrotnie (jak narazie) edl 

się cokolwiek wgrać, już raz ucegliłem RN3P i poszedł do mi center 140zł ;v

Opublikowano

@sp_ozzy jeśli unlock nie idzie na aktualnym romie, jeśli poprzez aplikację update nie jesteś w stanie wgrać innego romu, to w domowych warunkach może być problem, aby to ugryźć. 

Jeśli chcesz mieć to zrobione, jak należy - odezwij się na PW. 

Opublikowano
1 minutę temu, mezutelni napisał:

Najlepiej i najłatwiej to jak mówiłem edl

Tylko, że EDL nawet kablem deep flash w tym wypadku prawdopodobnie nie uruchomi się - robię po kilka sztuk Mi5s tygodniowo i żaden dotąd nie wszedł w EDL normalnie. 

Pozostają dwie opcje

1) otworzyć telefon i test point

2) box serwisowy, który wymusi tryb EDL. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

E tam, trzeba umiejętnie skorzystać z kabla.

Jak masz gotowca kabel to na wpiętym kablu w PC i Telefon z wciśniętym przyciskiem na kablu wybrać Restart na telefonie. Wyłączy się, ale już nie włączy, po 5-10s puścić przycisk i PC wykrywa nowy sprzęt. Telefon jest w EDL, sam tak robilem ze swoim i podziałało, miałem telefon na Globalu 8.0.3.0

Edytowane przez Leniwy Jestem
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...