Skocz do zawartości
  • 0

Redmi Pro czy warto dołożyć 500zł do Mi5S

Pytanie

Opublikowano

Witam planuję zmienić telefon na coś z rodziny Xiaomi. Zastanawiam się nad Redmi Pro ale też nad Mi5S i tutaj chciałbym się was spytać czy zostać przy Remi Pro czy dołożyć 500zł do Mi5S.

A może doradzilibyście mi coś innego. 

Zależy mi na:

-czytnik lini papilarnych z przodu

-slot na kartę pamięci plus dla RP ale nie jest wymagany

-dobra bateria

-NFC plus dla Mi5S ale się obejdę

-ogólna wydajność żeby telefon wystarczył chociaż na 2 lata

-w miarę wytrzymały pracuję jako elektryk/hydraulik i bywam na budowach oczywiście pokrowiec zakupię tak czy siak

-budżet do 1000zł chyba że naprawdę warto dołożyć 500zł do Mi5S

I jeszcze takie pytanie na stronie mgsm podają że RP nie ma wybierania głosowego i nie ma go wcale czy nie ma go w standardzie i można je jakoś dograć?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Przemek.

PS. Z zamiarem kupna Xiaomi noszę się od stycznia i na przełomie stycznia i lutego złożyłem wniosek o odblokowanie bootloadera ale od tego czasu nic nie przyszło i czy mogę jakoś sprawdzić czy się udało?

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Opublikowano

Do tysiąca złotych, jeżeli nie zależy Ci na ekranie OLED, kupiłbym Mi5, miałem Mi5s, wykonanie obudowy jest na tym samym poziomie co w Redmi Pro, a nawet zaryzykuję stwierdzenie że obudowy są takie same. Z tego co piszesz, nie jest potrzebny Ci wymagający cudów telefon, a jeżeli nie, to po co Ci dopłacać do czegoś z czego nie skorzystasz. Co do wydajności Redmi Pro oraz MI5 idą równo, nie ma jakieś znaczącej przewagi jeden nad drugim, jeżeli chodzi o baterie, to MI5 ma 3000 mAh, Pro ma 4000 mAh, ale niestety w tym drugim, procem MTK nie współpracuje tak dobrze, jak ze Snapdragonem, i nie trzyma tak dobrze jak inne telefony z taką pojemnością na procku Qualcom, ale różnica w pojemności, znów jako tako daje nam remis, lub nawet ciut przewagi Redmi Pro nad MI5. Mój Redmi Pro także nie ma lekko, pracuję jako Maszynista chłodniczy, i telefon jest narażony (nie cały czas) na nagłe zmiany temperatur np. W lecie od +30 do -30. Reasumując chcesz oleda, slot na kartę, wystarczającą wydajność, ładne wykonanie, bierz Redmi Pro. Oled jest Ci obojętny a bez slotu wytrzymasz bierz Mi5.

Wybieranie głosowe oraz wszelkie usługi głosowe, masz dostępne po instalacji asystenta google "Google Now"

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Zdecydowałem się na redmi pro, i mam pytanie lepiej kupić za 257USD z ibg czy za 199 USD na geekbuying z HK czy za 219 USD na geekbuying z ES. Jak na geekbuying wygląda sprawa z VAT i dostawą?

• 0
Opublikowano
30 minut temu, revo205 napisał:

Zdecydowałem się na redmi pro, i mam pytanie lepiej kupić za 257USD z ibg czy za 199 USD na geekbuying z HK czy za 219 USD na geekbuying z ES. Jak na geekbuying wygląda sprawa z VAT i dostawą?

Ja bym wybrał  IBG + ubezpieczenie od Vat i dwa lata gwarancji w Polsce, lub Goldway na Ali.. z opcją wysyłki SSM unikającą Vat

Co do pozwolenia na odblokowanie wejdź tu http://en.miui.com/unlock/ zaloguj się i jak wyskoczy ci strona żeby pobrać program MiUnlock, to znaczy że masz zgodę na odblokowanie

• 0
Opublikowano

W zakupach Geekbuying nie mam doświadczenia, ale ja polecam Goldway. Szybka dostawa, telefon bardzo dobrze zabezpieczony, rzetelny sprzedawca, 1 rok gwarancji w Chinach, przesyłka bez Vat. Jeśli jednak zależy ci na lepszej gwarancji bralbym IBG, 2 lata gwarancji w EU. ;)
Pozdro

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Zamówiłem w niedzielę Redmi Pro na IBG i do dzisiaj ma status "Paid" czy to normalne czy problemem może być że wcześniej chciałem kupić mi5s ale płatność nie chciała przejść i ten telefon wisi do zapłacenia w zamówieniach

• 0
Opublikowano

Dostałem takie meila o co chodzi?

"

Thank you for your order on Ibuygou.
The postcode " 84-351   "on you shipping address belongs to DHL remote delivery areas, which means you need to pay another 38 USD to DHL for the remote areas dispatch fee. 
Please kindly check here :http://raslist.dhl.com/jsp/first_main.jsp
In this case, we have 3 suggestions:
1. Pay the 38USD for DHL remote areas dispatch fee.
2. Change another shipping address that does not belong to the DHL remote areas.
3.Offer the address of your local DHL office site which nearest to you so that you can pick up the package by yourself.
Waiting for your quick response.

Kind regards,"
  • 0
Opublikowano

Oznacza że mieszkasz na tzw "zadupiu" i DHL za dowiezienie paczki pod takie adresy dolicza dodatkową opłatę.
Wygoogluj sobie: DHL Remote area, jest takich miejsc sporo, po kodach pocztowych się je klasyfikuje

Redmi PRO by TT

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

I co mam robić? Płacić? DHL do mnie dojeżdża normalnie. Dostałeem też taką grafikę 

Edytowane przez revo205
  • 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, revo205 napisał:

I co mam robić? Płacić? DHL do mnie dojeżdża normalnie. Dostałeem też taką grafikę 

Przesyłki zagraniczne obsługuje inny oddział DHL. Ja bym podziękował bo w taki sposób, łączny koszt telefony wyniesie ok 310$ czyli 1250zł, a za mniej to już w Polsce kupisz.

Czy brałeś dodatkowo gwarancję, oraz ubezpieczenie od VAT?

Edytowane przez wojtekmarchewka
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Tak brałem gwarancję i ubezpieczenie od VAT w sumie zapłaciłem 251usd. Zmieniłem adres na Lębork 84-300 może się uda. To remote area to jeśli miejscowość w niej jest to źle a jak nie ma to dobrze tak?

Edytowane przez revo205
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...