Amfetaminek Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Witam wszystkich użytkowników. Sprawa wygląda tak: -telefon cegła (dostęp do fastboot i recovery) -brak konta xiaomi czyli brak możliwości odblokowania bootloadera -pc nie widzi QHUSB_BULK z tego tematu http://en.miui.com/thread-327861-1-1.html wykrywa go jako magazyn danych redmi 3s jakieś rady?
Zexon72 Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 2 godziny temu, Amfetaminek napisał: jakieś rady? Kabel deep flash. Co i jak - znajdziesz na forum.
Amfetaminek Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 Czyli sugerujesz że tel ma zablokowany EDL mode tak? I niema możliwości innej tego odblokować?
Nezumi Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 DeepFlash nie pomija EDL, więc wyjdzie na jedno i tak i tak musisz zflashować soft na nowo, możesz spróbować jeszcze użyć MiPCSuite jeżeli tel wchodzi do Recovery (czarno tło, pomarańczowa ikonka podpinania kabelka)...
Zexon72 Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Kabel deep flash wprowadza telefon w tryb EDL (Emergency Download). Jeśli nie działa on z poziomu recovery lub metodą vol+ i vol- razem wciśnięte i podłączamy USB, można spróbować kablem deep flash. W przypadku niepowodzenia - MiPcSuite - jeśli nie pomoże, to zostaje ostatnia deska ratunku (skuteczna w 99,9%) test point. Edytowane 9 Marca 2017 przez Zexon72
Amfetaminek Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 No dobrze. To może ten kabel zostawię na sam koniec. Z poziomu recovery nie działa. Metodą vol+ i vol- nie sprawdzałem, i jeszcze widziałem możliwość wejścia do EDL przez "fastboot oem edl" czego też nie sprawdzałem. Co do recovery jak wejdę do main menu to po wybraniu z listy recovery telefon się wyłącza.
mrosi Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi