Blom Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Cześć, dzisiaj przyszedł MiBand2 i mam taki problem. Nie mogę go sparować z aplikacją MiFit, w sekcji BT wszystko idzie jak powinno, a parowanie w nieskończoność jest dopiero w MiFit. Co ciekawe, na starym fonioe LG F60, parowanie odbywa się bez problemu i wszystko działa. Podejrzewam, że to ma coś wspólnego z ROOTem na 3S(na F60 go nie ma). Może ktoś używa MiBanda 2 na zrootowanym 3S i wie jak to obejść? Pozdrawiam
FromWP Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 17 minut temu, Blom napisał: Nie mogę go sparować z aplikacją MiFit, w sekcji BT wszystko idzie jak powinno, a parowanie w nieskończoność jest dopiero w MiFit. To raczej nie ma nic wspólnego z rootem, tylko z Miui. Opaskę trzeba parować z poziomu MiFita, bez wcześniejszego łączenia w bt. Jak się najpierw połączy przez bt, to potem są problemy w MiFicie. Też tak miałem ale w końcu jakoś zaskoczyło. Niestety niektórym pomaga dopiero reset telefonu do fabrycznych. Na tym LG wylogowałeś opaskę?
miery Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Nie wiem czy pomogę, ale z Moto G musiałem przyłożyć opaskę do telefonu, dopiero wtedy sparowało.
Blom Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) @FromWP Na LG wylogowałem opaskę. Może stąd mój problem, bo najpierw sparowałem opaskę, a dopiero potem zaczałem działać z MiFit. No nic, strzelę fabryczne, może to coś da. 2 minuty temu, miery napisał: Nie wiem czy pomogę, ale z Moto G musiałem przyłożyć opaskę do telefonu, dopiero wtedy sparowało. próbowałem Aż się do siebie wtedy usmiechnałem w duchu. Edytowane 7 Marca 2017 przez Blom
FromWP Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 7 minut temu, Blom napisał: @FromWP Na LG wylogowałem opaskę. Może stąd mój problem, bo najpierw sparowałem opaskę, a dopiero potem zaczałem działać z MiFit. Spróbuj jeszcze wyłączyć bt i z poziomu MiFita pozwolić na włączenie przy parowaniu, oczywiście po restarcie telefonu.
Blom Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 @FromWP zrobiłem full wipe i zainstalowałem na czysto MIUI, wszystko zrobiłem jak napisałeś wyżej i nie łączy. Ciągle komunikat "łaczenie z opaską" i nic więcej. MIUI Bez ROOTa. Nie mam pomysłów. Telefon łączy się z innymi urządzeniami, np. głośnikiem czy słuchawkami, więc raczej jest sprawny.
FromWP Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 6 minut temu, Blom napisał: Telefon łączy się z innymi urządzeniami, np. głośnikiem czy słuchawkami, więc raczej jest sprawny. Ja też więcej pomysłów nie mam, oprócz próbowania do skutku. Naładowana na full? Niestety nie jesteś jedyny, to chyba czytałeś: https://miuipolska.pl/forum/topic/12883-mi-band-2/?do=findComment&comment=322469
Blom Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 Naładuję, może dlatego kaprysi bo ma 17%... no ale z LG się łączyła. Rozumiem, że mogłaby mieć problemy z innymi telefonami, ale żeby z Xiaomi? Bez sens.
FromWP Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 1 minutę temu, Blom napisał: Rozumiem, że mogłaby mieć problemy z innymi telefonami, ale żeby z Xiaomi? Bez sens. W tym przypadku Miui to wyrodna matka, a MiBand to jedyne urządzenie z którym działa odblokowanie w pobliżu.
Blom Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 @FromWP opaska nagle sama z siebie zaczęła się łączyć.
FromWP Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 19 minut temu, Blom napisał: @FromWP opaska nagle sama z siebie zaczęła się łączyć. To już powinna działać, MiBandy miewają kaprysy.
mrosi Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi