H3PO4 Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Witam, od pewnego czasu mam mały problem z moim mi5s. Dwa tygodnie temu zauważyłem że w nocy samoistnie włącza się GPS. Problem nie występuję codziennie, w tygodniu może zdarzy się jeden dzień gdy się nie pojawi. Ostatnio po wgraniu 7.3.2 myślałem ze problem ustąpił niestety dziś w nocy wrócił ponownie. Gdy ściągam górną belkę to ikona GPS jest wygaszona ale w użyciu baterii cały czas figuruje. Pomaga włączenie i wyłączenie GPS ale oczywiście tylko do następnej nocy Ma ktoś pomysł czym to jest spowodowane? Edytowane 6 Marca 2017 przez H3PO4
redminote2 Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 No ja tez dzisiaj rano zauwazylem wlaczony gps. Rom 7.2.24. Nawet po wylaczeniu gps ikonka w pasku caly czas wyswietlala sie. Dopiero reset telefonu pomogl.
H3PO4 Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Opublikowano 11 Marca 2017 Najnowszy soft 7.3.9 i problem niestety nadal występuje
H3PO4 Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Opublikowano 11 Marca 2017 Samoistne włączanie się GPS zaletą bym nie nazwał.
sp4ubw Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Problemem też nie. Dajesz aplikacjom dostęp do lokalizacji to się włącza. Poza tym włączony w niczym nie przeszkadza. Nie pamiętam już kiedy miałem w ogóle wyłączony. Pobór prądu jest praktycznie taki sam czy włączony czy nie.
naver Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) Koledze pewnie chodzi o to że na wizualizacji widać aktywność GPS, u mnie nie ma takiego zjawiska. A włączony jest cały czas. Przy okazji zapytam o sygnał sieci, ja mam poszatkowany różnymi kolorami. Kolega wyżej ma jeden kolor zielony. Możecie mi powiedzieć czy te ciemniejsze pola to gorszy zasięg czy jak? Edytowane 11 Marca 2017 przez naver
Rekomendowane odpowiedzi