emjot Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 Ja kupiłem pierwszy powerbank na ali i już po zapłacie natknąłem się na wątki na zagranicznych forach o fake powerbankach. Zapłaciłem też za tanio, bo ok. 16$. Jakość kiepska, i nie chciał nawet raz naładować telefonu. Założyłem spór na aliexpress i od razu dostałem zwrot kasy, powerbankopoodbne coś też zostało u mnie. Kupiłem drugi u Goldway za 24$, doszło po 12 dniach i jestem zadowolony do dzisiaj. Zdecydowanie polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 emjot czy Goldway ma wysyłkę free Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 Tak Xiaomi red rice Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 Dzięki Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
joker Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Kupiłem ten power bank ( a raczej 10szt) na AliExpres i też nie mam zdrapki, kabelek z logo miui, mocno chiński, sam powerbank też nie zachwyca jakościowo, szczególnie poruwnując go do Redmi. Poniżej kilka fotek. Btw, jak rozebrać to ustrojstwo żeby niczego nie zniszczyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted July 7, 2014 Author Share Posted July 7, 2014 Kupiles podrobki po 1 kabel i logo mi oraz ciemne litery na PB. Oryginał jest jakości 1 klasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Podważysz czymś cienkim oba panele, odkręcisz śrubki i masz już ogniwa. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Raczej fake, patrząc np na to że klawisz dopasowany słabo plus napis na kablu USB, mój ori bank tego nie ma Xiaomi red rice Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Rozkreć jednego, otwieraj spór, załącz foty badziewia i niech zwraca $. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
joker Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Co za banda złodzieji! Dzięki za pomoc, za chwile biore sie za pisanie. Rozkręciłem, to niestety podróba A tak sie nazywa sprzedawca Junkai electronic store Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted July 8, 2014 Author Share Posted July 8, 2014 Tak to podroba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pete67 Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 a można więcej fotek samej elektroniki? zastanawiam się nad własną przeróbką Ja też kupiłem podróbę ale to zakładałem, no i tak naprawdę potrzebowałem najtańszego powerbank;a tyle że mój fake jest TRAGICZNY akku razem może mają 1600mAh. bo raz \naładowały huaweja w1 i finisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted July 8, 2014 Author Share Posted July 8, 2014 Ogniwa pewnie z Polski 10Ah będą droższe niż sam powerbank. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joker Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Chinol odpisał dzisiaj, sami poczytajcie: Hi friend : These are all high copy products, however, cheap price, put it there. MyFedex IE freight $50, 10 PCS power bank $55, Profit is only $27. You open the dispute, I lost a lot. Don't have to return the goods, the return of $70,Is that OK ? You can try to sell, a lot of customers like cheap products.Because it is high quality product. I can provide the original product, the price is expensive. 10pcs $203 . If you need, please open this link: http://www.aliexpress.com/store/product/New10pcs-External-Battery-Pack-original-xiaomi-power-bank-10400mAh-portable-powerbank-Charger-for-phone-Free-shipping/930795_1757488951.html I'm sorry, please give me support .thank you . Best regards Dodam że przyjąłem oferte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted July 8, 2014 Author Share Posted July 8, 2014 Czyli za 13$ szt Ci wyszła tak? 40zl za akumulator pewnie 1500mAh, nie opłaca się...+ ogniwa niskiej jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof798 Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Widzę, że Chińczyk posiada taką strategię sprzedaży. Wie, że sprzedaje podróby, ale tylko jeden klient na 100 ma zastrzeżenia. Dlatego chce polubownie zakończyć sprawę. W ten sposób ma ciągle pozytywne opinie. Na swoje i tak wychodzi. Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Widzę, że Chińczyk posiada taką strategię sprzedaży. Wie, że sprzedaje podróby, ale tylko jeden klient na 100 ma zastrzeżenia. Dlatego chce polubownie zakończyć sprawę. W ten sposób ma ciągle pozytywne opinie. Na swoje i tak wychodzi. Wysłane z mojego MI 3W Grunt to dobry pomysł na biznes Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolw2 Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 Czy mój power bank jest oryginałem??? Ma białe wejście mini usb, kremowe dużego usb, małe świecące kropki, kabel usb wydaje się wporządku dosyć ciężki, kolor czarny, ale nie posiał naklejek identyfikujących tego kodu 20 cyfrowego weryfikującego i napisy ornaczeniowe trochę za jasne. I ładuje się już 3h ładowarką nokia 5 V/160mA i ma już 3 kropki. I jszcze ładowanie nie załącza się automatycznie po włożenieu kabelków (gdzieś wyczytałem że się samo włącza). Czyt fo FAKE??? Zakładać spór u chinczyka??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
joker Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 Haha, taka sama podruba jak moja. Kabel usb ma logo Mi a oryginał nie ma. No i brak zdrapki. Zakładaj spór. Btw ja mojemu chinolowi wystawiłem negatywny komentarz. Odpisał do mnie z pretensjami i jeszcze dodał że jak chciałem oryginał to trzeba było zapytać. Ma tupet bydle. Wysłane z Redmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolw2 Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 (edited) Ile czakałeś na zwrot kasy.? Edited July 29, 2014 by karolw2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Improssible Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Witam ! Czy może nowe partie power bankow są pakowane w inne opakowania? Zakupiłem power bank dość tanio i nie mam pewności czy jest to oryginał, niby jest hologram i kod który przeszedł autoryzację pozytywnie, dodam iż na oficjalnym forum xiaomi, ktoś już poruszył ten temat, ale nie dostał odpowiedzi, może dostane ją tutaj. Co do samego urządzenia nie odbiega wyglądem od orygniału, brak loga na kablu usb, ledwo widocznia czciona na spodzie itd. Poniżej zdjęcia (nie moje) opakowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 (edited) Witam ! Czy może nowe partie power bankow są pakowane w inne opakowania? Zakupiłem power bank dość tanio i nie mam pewności czy jest to oryginał, niby jest hologram i kod który przeszedł autoryzację pozytywnie, dodam iż na oficjalnym forum xiaomi, ktoś już poruszył ten temat, ale nie dostał odpowiedzi, może dostane ją tutaj. Co do samego urządzenia nie odbiega wyglądem od orygniału, brak loga na kablu usb, ledwo widocznia czciona na spodzie itd. Poniżej zdjęcia (nie moje) opakowania. Tak, powerbanki sa pakowane w dwa rodzaje opakowań. Plastikowe i takie kartonowe pudelka. Ja moim klientom tez w takich wysylam bo takie mi teraz przyszly a każde ma kod i jest to na 100% oryginał. EDIT: Jest taki filmik na YT gdzie pracownik Xiaomi pokazuje jak odroznic podrobke od oryginalu i mowi jasno ze sa dwa rodzaje opakowan, jak znajde ten filmik to go podrzuce tutaj. Edited July 31, 2014 by Accessories 4 You Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted July 31, 2014 Author Share Posted July 31, 2014 Nowe opakowanie albo inny kolor power banku. Ja miałem takie opakowanie gdy kupilem PB w kolorze szarym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joker Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Ile czakałeś na zwrot kasy.? jakoś w kilka dni sie wyrobił Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Czy mój power bank jest oryginałem??? Ma białe wejście mini usb, kremowe dużego usb, małe świecące kropki, kabel usb wydaje się wporządku dosyć ciężki, kolor czarny, ale nie posiał naklejek identyfikujących tego kodu 20 cyfrowego weryfikującego i napisy ornaczeniowe trochę za jasne. I ładuje się już 3h ładowarką nokia 5 V/160mA i ma już 3 kropki. I jszcze ładowanie nie załącza się automatycznie po włożenieu kabelków (gdzieś wyczytałem że się samo włącza). Czyt fo FAKE??? Zakładać spór u chinczyka??? Rozpoznać oryginalnego power banka jest łatwo. Podłącz kabel usb, żeby sam siebie lądował. Podróbka będzie próbowała sama się naładować, oryginalny nie. Na jednym z oficjalnych filmików Xiaomi chińczyk właśnie pokazuje, że tak najłatwiej jest rozpoznać, sam to sprawdziłem. Raz dostałem podrobionego power banka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolw2 Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 (edited) Rozpoznać oryginalnego power banka jest łatwo. Podłącz kabel usb, żeby sam siebie lądował. Podróbka będzie próbowała sama się naładować, oryginalny nie. Na jednym z oficjalnych filmików Xiaomi chińczyk właśnie pokazuje, że tak najłatwiej jest rozpoznać, sam to sprawdziłem. Raz dostałem podrobionego power banka. Właśnie sam się ładował od razu jak go podłączyłem. Czyli podróbka za 18$ na zdjęciach były pudełka z hologramami itp. Chińczyk Linda Chen na razie chce żebym odesłał ale ja nie chce wysyłać (wysyłka napisałem że kosztuje 15 $ więc mi się nie opłaca), więc wymieniamy się korespondecją na razie. Edited August 1, 2014 by karolw2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 (edited) To podróbka niestety, ponadto na kablu nie powinno być logo Xiaomi lub usb. Nie wiem gdzie kupiłeś ale jak na Aliexpress to zrób tak. Rozbierz go, z tyłu gdzie jest napis 10400 mha odrywa się to jak naklejka (tylko delikatnie), potem są dwie śrubki, odkręć je i całe wnętrze powinno ładnie się wysunąć. Od razu sprawdzisz czy na 100% jest podróba. W załączniku przesyłam Ci zdjęcie porównawcze z Miui Singapur. Porównaj power bank. Następnie zrób tak, na kartce papieru napisz albo wydrukuj swoje imię i nazwisko, użytkownika z Aliexpress od którego kupiłeś oraz numer jego sklepu, na to połóż rozebrany power bank i zrób zdjęcie, następnie otwórz spór. W sporze full refund, że dostałeś podróbkę, nie odsyłasz, i dodaj te zdjęcie plus drugie zdjęcie jak powinien wyglądać oryginał. Ja w taki sposób wygrałem spór. Ogólnie na aliexpress (regulamin) jest wyraźnie stwierdzone: kupujący musi udowodnić, że dostał produkt podrobiony, gdy to udowodni sprzedający musi przedstawić certyfikat autentyczności. Tylko pamiętaj, że musisz to opisać wszystko dlaczego podróbka. Tutaj masz link do forum Miui.com: http://en.miui.com/thread-19104-1-1.html Edited July 31, 2014 by tosshi2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbo Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Jak podróbka to na 100% dostaniesz całą kasę bez odsłania. Ja i G2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolw2 Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Oki. Dzięki tak zrobię. Poczekam jeszcze co odpisze do mnie Linda.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Oki. Dzięki tak zrobię. Poczekam jeszcze co odpisze do mnie Linda.... Trochę sporów już wygrałem, więc wiem jak to najlepiej zrobić. Mój sposób powinien zadziałać na 99% (zawsze jest ten !% niepewności). Jak spór już się zakończy napisz jak poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolw2 Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 (edited) Rozebrałem jedną szt. A zamówiłem 3 dla rodzeństwa. Całość 55$, Cały plasikowy nawet śrubek w nim nie było. Ale w statusie mam już Waiting Refund Edited August 1, 2014 by karolw2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Improssible Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Tak, powerbanki sa pakowane w dwa rodzaje opakowań. Plastikowe i takie kartonowe pudelka. Ja moim klientom tez w takich wysylam bo takie mi teraz przyszly a każde ma kod i jest to na 100% oryginał. EDIT: Jest taki filmik na YT gdzie pracownik Xiaomi pokazuje jak odroznic podrobke od oryginalu i mowi jasno ze sa dwa rodzaje opakowan, jak znajde ten filmik to go podrzuce tutaj. Dzisiaj nastąpia dziwna sprawa, wczoraj wieczorem napisałem aby się upewnić na 100% do xiaomi na facebooku, podając numer seryjny z hologramu, odpisali "Hi there, sorry we are unable to verify the authenticity and quality of products bought from 3rd party sellers. Perhaps you can try approaching the seller or other forums. Hope this helps!" No coś mnie tkneło sprawdzić jeszcze raz ten kod na stronie i dzsiaj jest już wykrzyknik czy oni to mogli zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbo Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Wykrzyknik jest bo wpisałeś kod nie pierwszy raz. Ja i G2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Rozebrałem jedną szt. A zamówiłem 3 dla rodzeństwa. Całość 55$, Cały plasikowy nawet śrubek w nim nie było. Ale w statusie mam już Waiting Refund Nie ma co się zastanawiać podróba. Moim zdaniem powinieneś wygrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof798 Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Widząc tę różne wątpliwości dotyczące oryginalności Powerbanka i jakieś przepychanki z Chińczykiem, polecam sprawdzone rozwiązanie u kolegi Lalo. Bez zbędnych dyskusji sprawna dostawa oryginalnego Powerbanka Xiaomi. Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts