Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i pech chciał, że kupiłem podróbkę. Pierwszy problem to źle działający dotyk, ale to się zdarza w oryginałach. Następnie aktualizuję ROM do tego z forum i nic się nie dzieje - brak Pl języka, reszta wyglada tak samo. No to przeglądam opcje - brak NFC. W innym poście przeczytałem, żeby wyłączyć opcję "rękawiczek" - nie mam takiej. Chcę wgrać sklep play - udało się ale ze wszystkich aplikacji google akurat sklep się nie otwiera. Factory reset nie pomógł. No to ściągam Antutu i wgrywam do telefonu - dziwne, bo po instalacji nie było potwierdzenia, tylko wyrzuciło mnie do pulpitu. Benchmark pokazuje, że wszystko jest ok. Ale wiem, że przerabiają podróby pod Antutu.Instaluję CPU-Z. I okazuje sie że mam MTK quad core 1,2GHZ z ekranem 720x1280 320dpi.

Telefon kupiony na ali

http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 04027.html

Widzę, że z rodaków nie tylko ja się naciąłem. W komentarzach już jakiś chińczyk wytknął, że fake. Teraz trzeba rozpocząć proces reklamacyjny.

Jeśli ma ktoś doświadczenie z takimi zakupami to proszę dać znać jak się to odbywa.

Opublikowano

Zarówno dorobek tego sprzedawcy jak i niska cena świadczą, że należało omijać tą aukcję z daleka. Musisz założyć spór i żądać full refund.

Wysłane z mojego ONDA A9 Core4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Widać na aukcji że są rozbieżne wersje specyfikacji, najpierw pisze że procesor Qualcoom a niżej że Nvidia Tegra, poza tym faktycznie cena jest za niska - nie warto szukać za wszelką cenę oszczędności, mam nadzieję że założenie sporu rozwiąże ten problem i nie będziesz stratny

Opublikowano

No chciałem zaoszczędzić. Szukałem sprzedawcy z komentarzami - ten gosć je miał i między innymi jeden był do tej aukcji (teraz wiem że pewnie od kolegi..)

No nic. Zakładam spór - dam znać jak poszło. A pomyśleć, ż esię wkurzyłem, że będę musiał dotyk rekalmować i skończyło się na fake'u.

Opublikowano

najgorsze jest to ze znowu ktoś nie pofatygował się zapytać przed zakupem, ja np od razu bym ci odradził zakup od tego sprzedawcy, a wracając do sporu tak jak kolega pisał wybierz opcje podrobiony produkt i proś o cały zwrot, opisz całą sprawę co jest innego co nie działa czym się różni od oryginału itp porób zdjęcia pokazujące to co piszesz i też je załącz

edit:

sorki ale jeżeli dla ciebie 8 komentarzy to jest wiarygodna liczba to życzę ci udanych zakupów w przyszłości bo będziesz musiał mieć dużo szczęścia

posiadanie komentarzy to liczba powyżej 500 przy założeniu ok 3% możliwości negatywów i nawet wtedy nie zawsze masz pewność ze coś dostaniesz

Opublikowano

Jeśli miałby ktoś z posiadaczy MI3 chwilkę, to prosiłbym o zrzut ekranu z aplikacji CPU-Z - z zakładek SOC, System i sensors.

Z góry dzięki

Opublikowano

Brawo, dołożył byś 150zł i miałbyś oryginał: http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-M3-Mi3-WCDMA-Qualcomm-Quad-Core-Mobile-Phone-2GB-RAM-64GB-ROM-5-1080p/311331_1407808846.html

Nauczka dla nowych - najpierw dużo czytać,pytać, później zamawiać z polecanych źródeł...

Podziwiam ludzi co w ciemno zamawiają rzeczy powyżej tysiąca złotych bez jakiegoś rekonesansu. JA nawet obudowy za kilka dolców nie kupię, jeżeli oferta nie ma pozytywnego feedbacka w takiej ilości, która byłaby wystarczająco pewna że dostane 100% towar zgodny z opisem. Gratuluję.

Ale mam nadzieję że odzyskasz kasę, nie ma innej opcji.

• 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...