tdx Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No i pech chciał, że kupiłem podróbkę. Pierwszy problem to źle działający dotyk, ale to się zdarza w oryginałach. Następnie aktualizuję ROM do tego z forum i nic się nie dzieje - brak Pl języka, reszta wyglada tak samo. No to przeglądam opcje - brak NFC. W innym poście przeczytałem, żeby wyłączyć opcję "rękawiczek" - nie mam takiej. Chcę wgrać sklep play - udało się ale ze wszystkich aplikacji google akurat sklep się nie otwiera. Factory reset nie pomógł. No to ściągam Antutu i wgrywam do telefonu - dziwne, bo po instalacji nie było potwierdzenia, tylko wyrzuciło mnie do pulpitu. Benchmark pokazuje, że wszystko jest ok. Ale wiem, że przerabiają podróby pod Antutu.Instaluję CPU-Z. I okazuje sie że mam MTK quad core 1,2GHZ z ekranem 720x1280 320dpi. Telefon kupiony na ali http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 04027.html Widzę, że z rodaków nie tylko ja się naciąłem. W komentarzach już jakiś chińczyk wytknął, że fake. Teraz trzeba rozpocząć proces reklamacyjny. Jeśli ma ktoś doświadczenie z takimi zakupami to proszę dać znać jak się to odbywa.
ebola1972 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zarówno dorobek tego sprzedawcy jak i niska cena świadczą, że należało omijać tą aukcję z daleka. Musisz założyć spór i żądać full refund. Wysłane z mojego ONDA A9 Core4 przy użyciu Tapatalka
lucas7911 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Widać na aukcji że są rozbieżne wersje specyfikacji, najpierw pisze że procesor Qualcoom a niżej że Nvidia Tegra, poza tym faktycznie cena jest za niska - nie warto szukać za wszelką cenę oszczędności, mam nadzieję że założenie sporu rozwiąże ten problem i nie będziesz stratny
tdx Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No chciałem zaoszczędzić. Szukałem sprzedawcy z komentarzami - ten gosć je miał i między innymi jeden był do tej aukcji (teraz wiem że pewnie od kolegi..) No nic. Zakładam spór - dam znać jak poszło. A pomyśleć, ż esię wkurzyłem, że będę musiał dotyk rekalmować i skończyło się na fake'u.
kleryk88 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 najgorsze jest to ze znowu ktoś nie pofatygował się zapytać przed zakupem, ja np od razu bym ci odradził zakup od tego sprzedawcy, a wracając do sporu tak jak kolega pisał wybierz opcje podrobiony produkt i proś o cały zwrot, opisz całą sprawę co jest innego co nie działa czym się różni od oryginału itp porób zdjęcia pokazujące to co piszesz i też je załącz edit: sorki ale jeżeli dla ciebie 8 komentarzy to jest wiarygodna liczba to życzę ci udanych zakupów w przyszłości bo będziesz musiał mieć dużo szczęścia posiadanie komentarzy to liczba powyżej 500 przy założeniu ok 3% możliwości negatywów i nawet wtedy nie zawsze masz pewność ze coś dostaniesz
tdx Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jeśli miałby ktoś z posiadaczy MI3 chwilkę, to prosiłbym o zrzut ekranu z aplikacji CPU-Z - z zakładek SOC, System i sensors. Z góry dzięki
checkmate Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Brawo, dołożył byś 150zł i miałbyś oryginał: http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-M3-Mi3-WCDMA-Qualcomm-Quad-Core-Mobile-Phone-2GB-RAM-64GB-ROM-5-1080p/311331_1407808846.html Nauczka dla nowych - najpierw dużo czytać,pytać, później zamawiać z polecanych źródeł... Podziwiam ludzi co w ciemno zamawiają rzeczy powyżej tysiąca złotych bez jakiegoś rekonesansu. JA nawet obudowy za kilka dolców nie kupię, jeżeli oferta nie ma pozytywnego feedbacka w takiej ilości, która byłaby wystarczająco pewna że dostane 100% towar zgodny z opisem. Gratuluję. Ale mam nadzieję że odzyskasz kasę, nie ma innej opcji.
GeoT Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Tam nawet nie było napisane w tytule MI3 tylko M3
kulig007 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Tylko na zdjęciu. A reszta tytuł i pełna specyfikacja produktu, Xiaomi MI3 Tapatalk + Mi2S.
Obcy Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Nie trzeba było M3 sprowadzać z Chin http://www.easywifi.pl/p1060,telefon-smartfon-m3-3g-android-4-2-2x1-3ghz-5cali.html
Lalo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Nawet pudełko za duże na telefon akurat podrobka z Ali to jeszcze nie taka tragedia 720p z MTK octa.
glaedrem Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Automatyczna wiadomośćTen temat został przeniesiony z "Smartfony Xiaomi → MI-3 → Problemy techniczne" do "Pozostałe → Kupno urządzeń Xiaomi → Podróbki".
Numb Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi