Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Coś zrobiłem źle, po flashowaniu do miuipl system wstał, nie wykrywał wifi i sima, wróciłem do globala - wifi działa, sima dalej nie wykrywa, z tego co się zorientowałem nie ma IMEI i Basebanda, próbowałem wielu metod i żadna nie pomaga, powoli mam dosyć :/

jakby ktoś miał sprawdzoną metodę to byłbym wdzięczny, w akcie rozpaczy nawet miflashem próbowałem aczkolwiek problem nadal jest 

Screenshot_2017-03-01-02-50-17-680_com.android.settings.png

Edytowane przez ihavegivenup
Opublikowano
5 godzin temu, ihavegivenup napisał:

Coś zrobiłem źle, po flashowaniu do miuipl system wstał, nie wykrywał wifi i sima, wróciłem do globala - wifi działa, sima dalej nie wykrywa, z tego co się zorientowałem nie ma IMEI i Basebanda, próbowałem wielu metod i żadna nie pomaga, powoli mam dosyć :/

jakby ktoś miał sprawdzoną metodę to byłbym wdzięczny, w akcie rozpaczy nawet miflashem próbowałem aczkolwiek problem nadal jest 

Ściągnij aide 64 i napisz wersje tel(Kenzo/Kate)

Albo napisz co masz z tyłu tel na naklejce(model)

Opublikowano
15 minutes ago, Snajper said:
5 hours ago, ihavegivenup said:

Ściągnij aide 64 i napisz wersje tel(Kenzo/Kate)

Albo napisz co masz z tyłu tel na naklejce(model)

2015161 - kate jeśli dobrze rozumiem?

Opublikowano
5 minut temu, ihavegivenup napisał:

2015161 - kate jeśli dobrze rozumiem?

Wgraj system dla Kate (Redmi Note 3 Special Edition) i jeśli nie uszkodziłeś partycji EFS wszystko powinno powrócić do normy. 

Opublikowano
2 minutes ago, Zexon72 said:

Wgraj system dla Kate (Redmi Note 3 Special Edition) i jeśli nie uszkodziłeś partycji EFS wszystko powinno powrócić do normy. 

spróbuję, miejmy nadzieje że nie uszkodziłem

Opublikowano
10 hours ago, Zexon72 said:

niestety system nie wstaje, podładuje i spróbuję z miflasha zainstalować bo cały czas wisi logo MI

Opublikowano
Przed chwilą, ihavegivenup napisał:

niestety system nie wstaje, podładuje i spróbuję z miflasha zainstalować bo cały czas wisi logo MI

A jak Ty to robiłeś? Nie MiFlashem?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, ihavegivenup napisał:

mam jakiś backup EFS z forum globalnego pod kate... modle się żeby nie był potrzebny

Gościu dla każdego telefonu imei jest unikalny.

Mifleshem z załączonym clean all i global developer pod kate nie pomoże to długie godziny szukania rozwiązania na en.miui

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

@Snajper ten "patent" z XDA polega na zapakowaniu obcego EFS, a później trzeba się bujać w zmianę IMEI na własne poprzez HS-USB Android DIAG 901D. Czyli uda się, albo i nie ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minutes ago, Snajper said:

Gościu dla każdego telefonu imei jest unikalny.

Mifleshem z załączonym clean all i global developer pod kate nie pomoże to długie godziny szukania rozwiązania na en.miui

to akurat wiem, jedyny plus jest taki że da się ten imei zmienić... albo i nie - teraz ruletka czy któraś z metod mi EFS nie uszkodziła...

2 minutes ago, Zexon72 said:

@Snajper ten "patent" z XDA polega na zapakowaniu obcego EFS, a później trzeba się bujać w zmianę IMEI na własne poprzez HS-USB Android DIAG 901D. Czyli uda się, albo i nie ;)

mało pocieszające aczkolwiek w serwisie podobno sobie z tym powinni poradzić - jak nic sam nie zdziałam to tylko to zostaje - najwyżej zapłacę jak za prezydenta XD

Opublikowano
7 minut temu, Zexon72 napisał:

Na en.miui(poradnik jest dokładnie opisana ta metoda dla Kate) nie zaglądałem do linka z xda

Opublikowano (edytowane)
5 hours ago, Zexon72 said:

Spokojnie - nie ma sytuacji bez wyjścia :) 

EFS uwalony, nieznane z góry na dół, której metody próbować najpierw? ;)

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/flash-recover-efs-snapdragon-t3406789 - to nie zadziałało 
http://en.miui.com/thread-348525-1-1.html - imei się pojawił ale nadal nie widzi karty

Screenshot_2017-03-01-22-38-56-503_com.android.settings.png

Screenshot_2017-03-01-22-39-10-991_com.android.settings.png

Wipe cache + dalvik nie pomogło nadal wiszę na brak usługi, spróbuję miflashem stable rom dograć - jak nie pomoże to dalej nurkuje w googlu

nie pomogło :(

flash modemu też nie pomógł

już nie wiem co z tym zrobić

Opublikowano (edytowane)

@Zexon72 jak sądzisz próbować z jakimś innym romem typu CM? i czy IMEI SV w slocie jeden nie jest problemem? nie mam jak sprawdzić drugiego slota bo nie mam nano sima :/

załączam spis partycji... z tego co widzę jest tam efs backup ale jak to przywrócić wszystko to nie wiem...

hngVwB3.png

i jeszcze pytanie, ile naprawa takiej usterki kosztuje? :>

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...