MacPow21 Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Przymierzam się do zakupu swojego pierwszego smartfona, chciałbym kupić coś, co podziała dłuższy czas. Chcę kupić w Polsce, na firmę z FV 23% (cena wyjdzie i tak ta sama jak z Chin, a szybciej). Nie chcę też wydawać zbyt dużo pieniędzy, jeśli na moje użytkowanie nie muszę. Telefonu używałbym głównie do dzwonienia, SMS/MMS, jakiś Messenger lub WhatsUp/Viber, czasem przejrzeć www, czasem zrobić zdjęcie, czasem skorzystać z GPS. Fajnie, żeby była mocna bateria. Pytanie, czy do tak podstawowego użytkowania potrzebuję wersję z 3/32GB, czy też wystarczy 2/16GB (różnica jak patrzyłem ok. 200zł)? I czy jest sens się przejmować czy będzie Snapdragon 430 czy 650? Moja sieć działa na infrastrukturze Plusa i mieszkam w małej miejscowości - czy ma znaczenie czy telefon będzie obsługiwał LTE B20 (800MHz)? Z tego co przeglądam, to wydaje mi się, że wybór głównie pomiędzy Redmi 3S (PRO) a Redmi Note 3 (PRO). A co Wy myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 6 godzin temu, MacPow21 napisał: Przymierzam się do zakupu swojego pierwszego smartfona, chciałbym kupić coś, co podziała dłuższy czas. Chcę kupić w Polsce, na firmę z FV 23% (cena wyjdzie i tak ta sama jak z Chin, a szybciej). Nie chcę też wydawać zbyt dużo pieniędzy, jeśli na moje użytkowanie nie muszę. Telefonu używałbym głównie do dzwonienia, SMS/MMS, jakiś Messenger lub WhatsUp/Viber, czasem przejrzeć www, czasem zrobić zdjęcie, czasem skorzystać z GPS. Fajnie, żeby była mocna bateria. Pytanie, czy do tak podstawowego użytkowania potrzebuję wersję z 3/32GB, czy też wystarczy 2/16GB (różnica jak patrzyłem ok. 200zł)? I czy jest sens się przejmować czy będzie Snapdragon 430 czy 650? Moja sieć działa na infrastrukturze Plusa i mieszkam w małej miejscowości - czy ma znaczenie czy telefon będzie obsługiwał LTE B20 (800MHz)? Z tego co przeglądam, to wydaje mi się, że wybór głównie pomiędzy Redmi 3S (PRO) a Redmi Note 3 (PRO). A co Wy myślicie? Ja tam mysle, ze warto by poczekac na oficjalna polska dystrybucje telefonow redmi note 4x i redmi 4x. Zobaczyc jak beda sie ksztaltowac ceny, jak beda wygladaly pierwsze testy itd... Tylko ze ja pisze o oficjalnej dystrybucji, nieoficjalnie ale tez z PL i tez na fakture mozesz do zestawienia dodac taki redmi 4 pro ktory bedzie ciekawym wyborem, napewno lepszym od redmi 3s. Tylko teraz kwestia znalezienia godnego zaufania sprzedawcy, ale o tym to juz na forum znajdziesz informacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacPow21 Posted March 1, 2017 Author Share Posted March 1, 2017 (edited) Tylko potrzebuję jak najszybciej mieć go w domu Ze sprzedawców PL, to z tego co widzę, że do każdego ktoś się czepia, zwłaszcza do serwisu. Te telefony aż tak awaryjne? W dużych sklepach (Komputronik, X-Kom, RTVEuroAGD, itd.) mogę kupić po 899zł Redmi 3S 3/32GB i nie zawsze z LTE B20. Za to w Technos, AZE i Funtech w tej cenie jest Redmi Note 3 Pro 3/32GB z LTE B20:http://technos-online.pl/156,xiaomi-redmi-note-3-global-kate-lte-800mhz-3-32gb-16mpix-4050-mah-(szary).htmlhttps://www.aze.com.pl/pl/p/Telefon-Xiaomi-Redmi-Note-3-KATE-32GB/586http://funtech.pl/product-pol-6988-Smartphone-Xiaomi-Redmi-Note-3-PRO-32GB-grey-CE.html#close Myślałem też o 2/16GB, ale ciekawe czy wystarczy mi pamięci i RAMu... Chyba ten Note lepszy, prawda? PS. Czy do tego Note 3 Pro w wersji z LTE B20 (większy) da radę kupić jakieś etui? Edited March 1, 2017 by MacPow21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Bierz 3gb ramu a note 3 pro po 899cjodza toSent from my Mi-4c using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Dnia 1.03.2017 o 16:55, MacPow21 napisał: Tylko potrzebuję jak najszybciej mieć go w domu Ze sprzedawców PL, to z tego co widzę, że do każdego ktoś się czepia, zwłaszcza do serwisu. Te telefony aż tak awaryjne? W dużych sklepach (Komputronik, X-Kom, RTVEuroAGD, itd.) mogę kupić po 899zł Redmi 3S 3/32GB i nie zawsze z LTE B20. Za to w Technos, AZE i Funtech w tej cenie jest Redmi Note 3 Pro 3/32GB z LTE B20:http://technos-online.pl/156,xiaomi-redmi-note-3-global-kate-lte-800mhz-3-32gb-16mpix-4050-mah-(szary).htmlhttps://www.aze.com.pl/pl/p/Telefon-Xiaomi-Redmi-Note-3-KATE-32GB/586http://funtech.pl/product-pol-6988-Smartphone-Xiaomi-Redmi-Note-3-PRO-32GB-grey-CE.html#close Myślałem też o 2/16GB, ale ciekawe czy wystarczy mi pamięci i RAMu... Chyba ten Note lepszy, prawda? PS. Czy do tego Note 3 Pro w wersji z LTE B20 (większy) da radę kupić jakieś etui? W chinach całe Ali etui do każdego modelu ... ja tam wolę serie Mi - czemu nie chcesz kupić w Chinach? taniej, a kurierem od 3-10 dni masz zależy czy DHL, DPD czy inny kurier?... jak dobrze pokminisz to za 240$ Mi5 biała 3/64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacPow21 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Bo po 1. potrzebuję na już, a po drugie kupuję z fakturą VAT i po odliczeniu podatków (VAT i PIT: 899-23%=692,23-19%=560,71zł) i tak wychodzi mi taka sama cena już z Polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Smartfon jako KUP w pit? To ciekawe Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacPow21 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Ojciec prowadzi działalność gospodarczą, FV dajesz w koszty prowadzenia działalności (dzwonić przecież musisz z czegoś) i VAT wiadomo, ale i dochodowy się obniża. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Jak działalność to wiadomo. Opłacalność lepsza niż z ChinRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacPow21 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Ok, kupiony Redmi Note 3 Kate przez Aze.com.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 to nie mogles kupic mi5 ? xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacPow21 Posted March 5, 2017 Author Share Posted March 5, 2017 425zł droższy, bez LTE B20 i z mniejszą baterią? Nie potrzebuję do mojego korzystania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts