mehow Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Pany, proszę was o Pomoc, bo już totalnie wymiękam. Coś mnie podkusiło, aby zaktualizować telefon niestety do feralniej nowej wersji, która blokuje bootloader. I tak zostałem z china stable i dalej nic nie mogę zrobić. A co zrobiłem do tej pory? Mam pozwolenie na odblokowanie bootloadera (zajęło im to 3 dni tylko). Oczywiście nie mogę tego zrobić - ponoć na wersji stable się nieda, musi być dev. Żeby mieć wersję dev próbowałem już wszelkich sposobów, ale nie działa EDL, telefon się po prostu resetuje. Bez EDL'a nie wgram dev'a, bez dev'a nie będzie odblokowanego bootloadera, bez tego nie będzie normalnego softu. Ech, zachciało mi się grzebać!
miklo Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) A jak w EDL wchodziłeś? Też nie mogłem wejść przez ADB, ale mogłem za to z fastboot Może Ci tak zadziała. W fastboot wchodzisz przez power + vol down. Jak się pojawi królik - wpisz fastboot oem edl. Będzie wyglądał, jak wyłączony, ale tak ma być. Edytowane 28 Lutego 2017 przez miklo
data17 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 nie prawda ja mam china dev najnowszy i tez nie da sie odblokowac, wlasnie ponoc na stable sie da odblokowac ale w sumie mi to rybka sprzedaje telefon niech kupujacy sie meczy hehe
Antyhaker Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Ja tam na stable odblokowałem bez problemu Sent from my Mi-4c using Tapatalk
AndropaX Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi