Bonzi Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam przy instalacji systemu za pomocą twrp po instalacji zresetowałem telefon i tylko uruchamia się miga logo Mi i się wyłącza, do recovery nie zdąży wejść, ale fastboot wchodzi bez problemu, bootloader był odblokowany czyli będę mógł normalnie zainstalować system miflashem? Czy bootloader mógł się zablokować przy instalacji? :/ Na razie nie ma mnie w domu to nie mam jak sprawdzić, ale może powiecie mi czy da się odratować, myślę że tak ale wolę się upewnić
mariusz.ur Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Jak jest fastboot to nic złego się nie stało . Może więcej informacji , co instalowałeś , jakie twrp . Sprawdź w fastboot czy masz zablokowany bootloader za pomocą komędyfastboot oem device-info , jeśli tak to spróbuj odblokować w miunlock , jeśli nie da rady to z fastboot przechodzisz do edl za pomocą skryptu i miflash
Bonzi Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 Instalowałem jakieś miui z xda, twrp 3.0.0.0 coś takiego zawsze wszystkie romy dobrze wchodziły nie było problemu nie jestem u siebie i nie mam tutaj sterowników więc nie chcę tutaj grzebać przyjadę do siebie to napiszę jak sytuacja już nie pierwszy raz mi się tak wysypał ale wolałem się zapytać czy jest ratunek raczej nic się nie zablokowało więc sprawa będzie prosta miflashem jakiegoś globala się wgra i z powrotem wszystko aj ale nawet nie zwróciłem uwagi zresetowałem telefon i sobie poszedłem patrzę nagle czarny ekran i się włącza tak szybko miga ekran i nic, sprawdziłem w recovery nie wchodzi, ale za to fastboot jest więc gites na razie spadam za jakieś 1,5h będę w domu to napiszę
Kamil Kupiec Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Mi też wysypało system jak wgrywałem twrp. Jedynie edl i MiFlash uratuje sytuację. Spróbuj tego twrp, u mnie działa bez problemu na global dev i stable. https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/zcx-twrp-install-twrp-flash-supersu-t3462448
Bonzi Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 Właśnie wróciłem do domu, zaraz się wezmę za smartfona Nie no te twrp było dobre tylko instalowałem jakieś miui z xda, miuipolska czy jakieś lineageos bez problemu się instalowały tylko z tym coś się wysypało :/
Bonzi Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 Hmm ciekawa sytuacja, crashuje mi miflasha sprawdzam bootloader, a tam zablokowany... Dobra dałem tryb edl poprzez przejście z fastboota, na szczęście nie wywaliło trybu diagnostycznego jadę z wgrywaniem, hmm temat do zamknięcia, ale może komuś się przyda
mrosi Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Za mało jest na Forum wątków, w których można zadać pytanie...: https://miuipolska.pl/forum/forum/209-modyfikacje-systemowe/
mrosi Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi